Praha Raha Tšekki

Paljonko Prahan reissu maksoi?

Koska raha on aina vaan erittäin kiinnostava aihe (ainakin omasta mielestäni), päätin jo ennen Prahan matkaamme, että listaan kaikki kulut ylös – niin tylsältä kuin se aluksi kuulostikin. Tykkään lukea muiden blogeista tällaisia budjetti- ja rahapostauksia (varsinkin matkailuun liittyviä), koska se helpottaa usein oman rahankäytön suunnittelua ja ennakointia. Ennen kuin mennään itse asiaan haluaisin muistuttaa, että heitimme mieheni kanssa ennen reissua ilmoille eräänlaisen haasteen, jonka tarkoituksena oli testata, miten pienellä rahasummalla ihminen pärjääkään reissussa. Oikeasti taustalla oli se, että haluaisimme päästä mahdollisimman pian uudelleen reissuun, joka on tietysti helpompaa, jos ei ole tuhlannut koko matkakassaa edelliseen reissuun. Pidimme haasteen mielessämme koko matkan ajan, mutta emme loppujen lopuksi pihistelleet ihan niin tehokkaasti kuin mitä olisi ollut mahdollista… No, niin tai näin, alla näette karuja lukuja siitä, mihin kaikkeen saimme rahamme törsättyä.

BUSSILIPUT TKU-HKI-TKU: 74,00 e (opiskelijana oma osuuteni tästä oli 28,00 euroa). Päätimme ensimmäistä kertaa mennä oman auton sijaan bussilla lentoasemalle. Muuton myötä meiltä menee kätevästi pikavuoron bussi aivan kotimme vierestä, joten halusimme testata julkisen liikenteen jo heti täällä kotimaassa. Mennessä saimme liput halvemmalla (14,00 e + 18,00 e), sillä pystyimme ostamaan liput ennakkoon. Takaisin tullessa tätä mahdollisuutta ei ollut, sillä lentomme oli myöhässä emmekä täten ehtineet ajoissa ostaa nettilippua, joten maksoimme paluumatkan lipuista 14 ja 28 euroa.

LENNOT: 144,49 e (maksoin molempien liput itse, sillä kyseessä oli mieheni syntymäpäivälahja). Lensimme tosiaan Czech Airlinesilla mennen tullen. Olin ostanut liput jo loka-marraskuun vaihteessa jostain alennuksesta. Suunnittelin ensin, että olisimme olleet Prahassa vain perjantaista sunnuntaihin, mutta lopulta lentoliput torstaista sunnuntaille tulivat huomattavasti halvemmaksi. Jos en muista aivan väärin, lentoliput pe-su olisivat maksaneet yli 40 euroa enemmän.

MAJOITUS: 119,70 e (59,85 e/hlö). Majoituimme Recidence Vysta -nimisessä hotellissa, ja majoitukseen kuului myös aamiainen. Olimme hotellin kanssa (jälleen kerran) myöhässä ja varasimme sen vain muutama päivä ennen lähtöä. Tässä kohtaa olisi voinut siis säästää vielä reilusti, mutta tyhmyydestä (ja hitaudesta!) joutuu maksamaan. Majoittuminen Prahassa on siis pääsääntöisesti vieläkin halvempaa.

LIIKKUMINEN: 49,00 e (24,50 e/hlö). Tämä summa sisältää lentokentältä ostetut kolmen vuorokauden liput (12,40 e/hlö), jotka käyvät kaikkiin Prahan julkisiin kulkuneuvoihin eli junaan, ratikkaan ja metroon. Lisäksi summaan on laskettu junalippumme Kutná Horaan (12,10 e/hlö). Liput maksoivat kyllä itsensä äkkiä takaisin, niin paljon suhasimme ristiin rastiin eri ratikoilla ja junilla. Lentokentältä pääsee todella kätevästi bussin ja ratikan tai junan yhdistelmällä keskustaan, joten jo pelkästään sen takia kannattaa ostaa (ainakin meno- ja paluupäiviksi) yhdistelmälippu! Jos taas haluaa lähteä kauemmaksi seikkailemaan (kuten me Kutná Horaan), junalippu on aina voimassa ostovuorokauden loppuun ja se käy kaikissa pitkän matkan junissa.

RUOKAILU: 55,57 e (en jaksanut jaotella tätä kovinkaan tarkkaan, joten laitan summan vaan puoliksi, jolloin lopputulos on 27,80 e/hlö). Tähän olen laskenut kaikki ruokailumme eli sekä ravintolaillalliset juomineen että epämääräiset ruokaostokset torikojuista (hodarit, glögit jne.). Kuten huomata saattaa, niin halpaa oli! Eikä nälästä todellakaan tarvinnut kärsiä missään vaiheessa reissua, päinvastoin! Aion kirjoittaa Prahasta vielä oman ”vinkkipostauksensa”, jossa esittelen vielä tarkemmin esimerkiksi ravintoloita, joissa kävimme.

PÄÄSYLIPUT: 34,30 e (17,15 e/hlö). Tällä kertaa ostimme vain pari lippua: yhteisliput luukirkkoon ja Pyhän Barbaran katedraaliin (4,65 e/hlö) sekä hotellimme vieressä olevaan Sea Worldiin (12,5 e/hlö). Prahan yleiseen hintatasoon verrattuna Sea Worldin liput tuntuivat melko kalliilta…

YHTEENSÄ MATKAKULUMME KAHDELTA HENKILÖLTÄ (ILMAN OSTOKSIA): 477,06 euroa
JA MATKAKULUT VAIN ITSENI OSALTA (ILMAN OSTOKSIA): 302,29 euroa

Miltä matkalaskelmamme teidän mielestä vaikuttavat? Näettekö heti jotain säästömahdollisuuksia?

(2) Kommentit

  1. Kartta says:

    Moikka! Tosi mielenkiintoinen postaus! Voisi itsekin koittaa haastaa itsensä rahankäytön suhteen ensi reissussa.

    1. EVE / REISSUKUUME says:

      Kiitos Kartta! 🙂 Ja joo, kannattaa! Melko usein on kuitenkin mahdollista hieman nipistää rahankäytöstään. Ja on näissä budjettipostauksissa sekin ”etu”, että voi sitten viimeistään kotona kauhistella, mihin kaikkeen sitä rahaansa onkaan taas törsännyt 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *