Tallinna Viro

Postikortteja Tallinnasta

Terveiset Tallinnasta! Reissusta on oikeasti palattu jo reilu viikko sitten, mutta nyt on vihdoin aikaa istahtaa koneelle blogin ääreen muistelemaan tuota ihastuttavaa minilomaa. Lähdimme matkaan kaksin mieheni kanssa hieman ex tempore, mikä tuntuu meillä toimivan aina kaikista parhaiten. Emme ole turhan suunnitelmallisia ja pidämme siitä, että voimme heittää ilmoille jonkin idean ja lähteä heti toteuttamaan sitä. Pieni loikka Tallinnaan keskellä viikkoa oli juuri sitä.

Matka ei alkanut kovin vahvasti, sillä myöhästyimme laivasta. Päästessämme terminaaliin saatoimme juuri vilkuttaa Eckerö Linen laivalle, joka hiljalleen lipui pois näköpiiristämme. Onneksi seuraavaa laivaa ei tarvinnut kauaa odottaa, ja pääsimme vieläpä Tallinkin Megastarille. Varsin loistava vaihtoehto, eikä myöhästyminen lopulta haitannut ollenkaan. Onnistuimme nappaamaan ikkunapaikat, joten matka sujui varsin mallikkaasti. Ehdin tekemään asiakkaalle esitettä samalla, kun mieheni kävi seikkailemassa ympäri laivaa. Tämä oli hänen ensimmäinen kertansa Megastarilla, joten ihmeteltävää riitti.

Majoituimme Radisson Collection Hotelissa, joka oli avattu täysmittaisen remontin jäljiltä vain muutama päivä ennen saapumistamme. Respasta kerrottiin, että olimme hotellin ensimmäisiä vieraita, eikä huoneessamme ollut vielä nukkunut kukaan remontin jälkeen. Hotelli oli itselleni uusi tuttavuus – ja erittäin positiivinen sellainen. Kaikkialla oli todella hienoa ja pienetkin yksityiskohdat oli mietitty tarkasti. Spa-osastolla ei myöskään ollut ruuhkaa, joten pääsimme saunomaan ja lillumaan useammaksi tunniksi ihan vain kahdestaan. Tarjolla oli useampi eri sauna- ja suihkuvaihtoehto, mikä jo sekin oli kivaa vaihtelua tavalliseen hotellitarjontaan verrattuna.

Huoneen hintaan sisältyi aamupala, joka sekin oli erinomainen. Niin paljon valinnanvaraa, että meinasin tehdä siitä itselleni ongelman. Maha kun ei vetänyt kaikkea sitä, mitä olisin halunnut maistaa! Kävimme ensimmäisenä iltana testaamassa myös hotellin ravintolan tarjonnan ja yllätyimme positiivisesti. Huikeita makuja ja rohkeita yhdistelmiä! Suosittelen lämpimästi testaamaan.

Hotelli saa lisäpisteitä myös sijainnistaan, joka oli täydellinen. Sen läheisyydestä löytyy lukuisia ravintoloita, kahviloita, baareja sekä kauppoja. Myös vanhaan kaupunkiin on vain kivenheiton matka. Sieltä on helppo liikkua kaikkialle, ja etäisyydet ovat hyvin kohtuulliset, lapsia ja vanhuksiakin ajatellen.

Ensimmäisenä iltana suuntasimme myös Vanhaankaupunkiin iltakävelylle. Kirsikkapuut kukkivat ja vanhat mukulakivikadut veivät äkkiä mennessään. Oli kiva vaellella päämäärättömästi sinne tänne, ja kerrankin osasin olla ottamatta stressiä siitä, ehdinkö kuvata kaikki ”pakolliset” paikat. En ehtinyt, ja hyvä niin. Aina, kun uskallan olla suorittamatta, olen hurjan ylpeä itsestäni. Mutta yhtä vaikeaa se on joka ikinen kerta.

Myös Ukrainan tilanne näkyi Tallinnassa. Poliiseja oli tavallista enemmän liikenteessä ja Venäjän suurlähetystön edustaa partioitiin tarkasti. En ollut varma, saiko paikalla kuvata, mutta nappasin silti muutaman otoksen. Itku meinasi päästä plakaatteja lukiessa. Milloin kaikki meni näin pahasti pieleen?

Ja jos tuota surullista hetkeä ei lasketa, Tallinna oli aivan yhtä tuttu ja ihana kuin aina ennenkin. Niin kovin helppo ja turvallinen. Huomasin kuitenkin, että koko reissun ajan oli polte päästä pois keskustasta muualle Viroon. Veikkaan, että seuraavalla kerralla meillä siis on auto mukana!

(10) Kommentit

 1. Kiva, että myöhästymisestä ei enempää harmia tullut. Me ei ollakaan Marikan kanssa käyty yhdessä Tallinnassa, mutta ehkäpä pitäisi. Tallinna voisi olla tosi kiva paikka ”minilomalle”.

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Suosittelen lämpimästi 🙂 Vaikka oon ollut Tallinnassa (ja Virossa ylipäätään) elämäni aikana ihan liikaa, niin tuntui kyllä pitkästä aikaa tosi kivalta päästä tuonne! Ja nimenomaan kaiken helppous ilahdutti!

 2. Käsin itse nyt viime viikolla Tallinnassa ja siten ennen toukokuun alussa. Tuolloin minulla oli auto mukana ja huristeltiin poikani kanssa pitkin Viroa, Latviaa ja Liettuaa. Ehdottomasti autolla mukavaa, kun voi käydä vähän kaukaisemmissakin paikoissa. Valitettavasti nytkin oli aivan liian vähän aikaa.

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Just näin! Oma auto mahdollistaa niin paljon juttuja. Ja tuolla välimatkat ovat niin lyhyitä, että ehtii yleensä kierrellä ihan hyvin, vaikkei aikaa älyttömästi olisikaan 🙂

 3. Kiva päästä tunnelmaan. Me ollaan varattu koko juhannusviikko Viron kiertämiseen, joten saas nähdä minne kaikkialle ehditään. Auto on mukana. Itse en ole koskaan käynyt Tallinnaa pidemmällä joten olen ihan innoissani. Toivottavasti ettei meidän reissu ala myöhästymisellä, mutta onneksi teillä oli tarjolla toinenkin vaihtoehto.

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Oiii, kuulostaa loistavalta! Olen kirjoittanut Viron (ehkä?) vähemmän tunnetuista kohteista tänne blogiin, joten kannattaa käydä kurkkaamassa 🙂 Esimerkiksi Hiidenmaata voin suositella lämpimästi!

 4. Voi ei, taas sattui ja tapahtui, mutta taas onni onnettomuudessa! En oo itekään koskaan matkustanut Tallink Megastarilla. Oliko se siis se nopeampi laivayhteys? Se on kyllä ihanaa välillä reissuissa vaan fiilistellä ja harhailla ilman nähtävyyksiä, usein se tuntuu onnistuvan parhaiten jo ennestään tutuissa kohteissa. Täälläkin on ollu pientä Viro kuumetta viime aikoina, Tallinnassa olis kyllä kiva piipahtaa, mutta sitä pidemmällä vielä kivempaa 🙂

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Hahah, meille aina sattuu ja tapahtuu – halusimme tai emme 😀 Ja joo, toi Megastar on myös tuollainen parin tunnin laiva, ja tosiaan aika uusi, joten siellä on kaikkia sellaisia hienouksia, joita ei noilta vanhemmilta laivoilta löydy ollenkaan! Eron kyllä huomaa 😀

   Ja suosittelen ehdottomasti Viron reissua sinnekin!

 5. Minulla on kauhia matkakuume ja olen tässä muutaman viikon pyöritellyt, jospa lähtisi pahimpaan tuskaan piipahtamaan Tallinnassa ja olisi siellä pitkästä aikaa yön yli, niin ehtisi nähdä vähän enemmän.

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Suosittelen lämpimästi! Virossa (ja Tallinnassa) on hurjan paljon kaikkea mielenkiintoista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *