Gdansk Puola

Minimatka Gdanskiin

Täällä taas, pitkästä aikaa! Edellisestä postauksesta on vierähtänyt lähes vuosi (hui) ja elämässä on ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Nyt on vihdoin sellainen fiilis, että minulla on aikaa ja energiaa palata rakkaiden harrastusten, eli matkailun ja bloggaamisen pariin, joten tässä sitä siis ollaan!

Halusin tehdä mahdollisimman pehmeän laskun, joten menin siitä, mistä aita oli matalin. Ajattelin siis jakaa vanhasta blogistani Puolan postauksen vuodelta 2015. Harmittaa, ettei tuolloin (muka) ollut aikaa tai mielenkiintoa kirjoittaa reissuista pidemmin, vaan halusin pitää postaukset mahdollisimman lyhyinä ja ytimekkäinä – ja näin jälkeenpäin kyllä kaduttaa.

Olkaa hyvät, tässä taattua matkabloggaajalaatua suoraan vuodelta 2015:
gdansk3
Ihana miniloma Gdanskissa takana! Ensimmäinen päivä kului lähinnä shoppailen. Kiersimme sekä Gdanskin keskustassa sijaitsevan Madison-ostoskeskuksen että Baltic Galleryn. Huhhuh, en edes uskalla arvata, montako kilometriä pelkästään noissa kahdessa kauppakeskuksessa tuli käveltyä. Kyllä noiden jälkeen Suomen (ja erityisesti Turun, heh) kauppakeskukset tuntuvat aika pieniltä..

Toisena päivänä päätimme kiertää hieman kaupunkia. Huomasimme, että tiistaisin museoihin on vapaa pääsy, joten pienen etsimisen jälkeen päädyimme Meripihkamuseoon. Ihan kaikkea emme museon tarjonnasta ymmärtäneet, sillä opasteet ja infotaulut olivat vain puolaksi ja saksaksi. Kauniita juttuja joka tapauksessa! Vaikkei mikään meripihkainen oikein olekaan ”minua”, oli silti mahtavaa ihastella, mihin kaikkeen siitä onkaan. Oli meripihkasta valmistettuja koruja, vaatteita, päähineitä.. Iltapäivällä ajelimme taksikyydillä vielä Fashion House Outletiin. Hieman pelkäsin mopon lähtevän käsistä, mutta yllättävän hyvin osasin hillitä itseni!

gdansk5

gdansk6

gdansk7

gdansk8
Kolmas päivä olikin sitten matkustuspäivä. Kaiken kaikkiaan Gdanskista jäi mukava tunnelma. Palaan sinne varmasti. Ehkä jo keväällä, vaikkapa tyttöporukalla. Ihastelemaan, maistelemaan ja tietysti ostoksille!

gdansk12

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *