Himos Raha Suomi

Paljonko Himos-viikonlopusta sai pulittaa?

Vielä pari viikkoa sitten kuuluin niihin harvoihin(?) eteläsuomalaisiin, jotka eivät ole ikinä käyneet Himoksella. En ole koskaan aiemmin kokenut talvista mökkireissua isolla kaveriporukalla tai kesäistä festariviikonloppua kyseisessä paikassa. Vaikken koekaan jääneeni mistään paitsi, päätimme kuitenkin kaveripariskunnan kanssa suunnata Himokselle viikonlopuksi ulkoilemaan. Tarkoitus oli viettää mahdollisimman monta tuntia päivästä rinteissä ja hiihtoladuilla (ja vältellä muita ihmisiä). Ja hyvin me siinä onnistuimmekin.

Kuten aina ennenkin, päätin tehdä Himoksen reissusta oman budjettipostauksensa. Olisi kiva kuulla, minkälaisia fiiliksiä tämä teissä herättää. Itse olin alkuun sitä mieltä, että melko vähällä selvittiin, mutta kun vertasin summaa esimerkiksi Norjan reissuun, en ollutkaan enää niin varma… Mitä mieltä te olette?

Polttoaine: 50 euroa

Heitettiin tankkiin viidelläkympillä dieseliä menomatkalla. Hyvin päästiin vielä takaisin ja seuraavana päivänä töihinkin. En siis osaa eurolleen (saati sentilleen) sanoa, miten paljon tästä pitäisi pitäisi laskea reissubudjettiin.

Majoitus: 100 euroa / henkilö

Majoituin Holiday Clubin neljän hengen Villas-huoneistossa yhdessä mieheni, koiruuteni ja kaveripariskuntamme kanssa. Olimme perjantaina paikalla heti neljältä, kun avaimen sai noutaa ja lähdimme kotimatkalle sunnuntaina yhdeltätoista, kun avaimet piti palauttaa. Huoneisto oli erittäin kiva! Makuuhuoneista oli suora näkymä rinteille ja suuri terassi (, jossa pärjäsi pakkasillakin) oli iso plussa! Ainoa miinus tulee pikkuruisesta olohuoneesta, jossa ei ollut kaikille istumapaikkoja. Tosin suurimman osan ajasta vietimme ulkona, joten ihan hyvin pärjättiin. Koiramaksu: 35 euroa

Päätin raahata Dodon mukaan viikonlopun rientoihin. Vaikkei mäyrä luonteelleen tyypillisenä varsinaisesti hihkunut innosta (uuteen ympäristöön tutustumisen sijaan se linnoittautui perjantaina sohvalle takan eteen, eikä poistunut siitä kuin pakotettuna nopeasti pissalle päivien aikana) ei myöskään varsinaisesta kotiinlähdön riemusta voi tämän karvanavan kohdalla puhua – se olisi enemmän kuin mielellään halunnut jäädä Himokselle asumaan.

Mutta taas tuli todettua, että mäyrinkäisen kanssa reissaaminen on todella helppoa: neiti on kaikkialla kuin kotonaan, eikä se jaksa reagoida uuteen ympäristöön tai ääniin mitenkään. Kunhan on alamaisia, ruokaa ja lämpöä (sekä pehmeä sohva ja grillimakkaraa) tarjolla, mäyrä on erittäin tyytyväinen.

Aktiviteetit: 82,85 euroa / henkilö

Summa sisältää sekä päivän hissilipun + latauskortin (47,85 euroa) laskettelurinteeseen että suksivuokran koko viikonlopulle (35 euroa). Ei mielestäni paha ollenkaan? Varsinkaan tuo suksivuokra. En tiedä, mikä moka vuokraamossa kävi, sillä saimme sukset koko viikonlopuksi yhden vuokrapäivän hinnalla.

Ruoka: 20 euroa / henkilö

Olimme sopineet, että tekisimme kaikki ruuat huoneistossa, ja porukkamme kokki oli suunnitellut viikonlopun menun etukäteen. Listalta löytyi täyttävät aamu- ja iltapalat sekä maukkaat lounaat ja päivälliset. Menimme rehellisellä mättölinjalla, sillä listalta löytyi muun muassa tortillaa ja nachopeltiä. Nälkää ei tarvinnut kokea, ja olinkin hieman yllättynyt, miten hyvin parillakympillä söi viikonlopun aikana. Saman summan olisi saanut tuhlattua yhdellä kertaa johonkin halpaan ravintolaan. Silkkaa säästöä siis, haha.

YHTEENSÄ: 262,85  EUROA / HENKILÖ

Onhan se iso summa viikonlopulta, varsinkin jos vertaa normaaliin kotiviikonloppuun. Mutta toisaalta oli erittäin tervetullutta vaihtelua päästä pois ikuiselta kotitoimistolta ja ulkoilla koko viikonloppu kavereiden kanssa. Eli kai tuon summan olisi voinut huonomminkin käyttää? Vaikkei Himos itsessään paikkana juuri sytyttänyt (kamera ei laulanut viikonlopun aikana käytännössä ollenkaan), oli kaikenlainen touhuaminen porukassa kuitenkin todella kivaa. Puhuimme, että täytyy useammin ottaa tällaisia (edes) viikonlopun karkureissuja jonnekin!

Ps. Alla mestariotos meikäläisestä hiihtämässä jätesäkki selässä! Meidän piti siis hiihtää vuokraamosta takaisin mökille, mutta olimme unohtaneet ottaa kenkäkassin mukaan. Vuokraamosta saatiin kuitenkin jätesäkki matkaan ja (muotitietoisina) tehtiin siitä tuollainen tyylikäs reppu.

(12) Kommentit

 1. No kyllä tuo ilman muuta edullinen oli. Jos asiaa miettii niin, että mistä olisi erityisesti voinut säästää, niin ei oikein mistään? Tietysti kalliimpi kuin perusviikonloppu, mutta aktiviteeteista joutuu maksamaan. Ja on kyllä tyylikäs reppu! 🙂

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Hyvää pohdintaa! Ainoastaan majoitus olisi ehkä ollut sellainen, minkä olisi voinut saada (jostain kauempaa) halvemmalla? Toisaalta oli aika kiva, että ladut alkoivat käytännössä etupihalta ja rinteet olivat ihan vieressä 🙂 Ja haha, povaan repusta vielä uutta trendiä 😉

 2. Kiitos hyvästä postauksesta! Onhan tuo viikonlopun hintalappu tosiaan kotiviikonloppua korkeampi, mutta olisin voinut kuvitella sen olevan vieläkin korkeampi. Oikeastaan postauksestasi sai hieman reissuinspistä, kun alkoi miettiä, että kaveriporukalla jaettuna mahtavan aktiiviviikonlopun kustannukset eivät välttämättä ole aivan mahdottomat. Budjettipostaukset ovat kyllä aina hyödyllisiä 🙂

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Kiva kuulla, että postaus oli mielenkiintoinen ja sait siitä inspiraatiota! 🙂 Ja tosiaan, ehkei kotimaan huoneistoviikonloppua ja Norjan telttareissua voi oikein verrata toisiinsa 😀

 3. Himoksella vietimme joskus aika monta vuotta sitten pidennetyn viikonlopun teinien kanssa. Olimme vuokranneet mökin jostain vähän reunempaa, mutta kävelyetäisyydellä rinteestä kuitenkin. Mieleeni jäi miten teinit katselivat ihan rinteen vieressä olevia isoja mökkejä, Himoskotka taisi olla joku niistä nimeltään, toivoen, että olisimme majoittuneet sellaisessa. Himos tarjoaa selvästikin monen montaa vaihtoehtoa, myös majoituksen osalta.

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Joo, sama fiilis meillekin jäi, että majoituksia olisi kyllä ollut joka lähtöön 😀 Meillä kävi tosi hyvä tuuri sijainnin suhteen: rinteet tosiaan olivat ”takapihalla” ja etuovesta pääsi suoraan hiihtoladuille 🙂

 4. Ei paha! Kustannuksia jakamalla ja itse ruokaa laittamalla pääsee edullisesti. Himoksella olen käynyt joskus vuonna miekka ja kirves laskettelemassa, mutta teimme sinne silloin vain päiväreissun. Hieno reppu! 🙂

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Jep, kyllä tosta vaan tulee paljon säästöä, kun viitsii tehdä ruuat itse 🙂 Meillä oli vieläpä innokas kokki matkassa, joten ei tarvinnut pakottaa ketään keittiöön.

 5. Kun itse asuu täällä Himoksen vieressä pitää sitä jotenkin itsestään selvyytenä et kaikkihan sen tietää ja on käynny siellä. Nää budjettijutut on aina mielenkiintoisia. Pitäs olla enempiki

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Voi sua onnekasta 😀 Mutta niinhän se on, että kotipaikkakunnalle helposti ”sokeutuu” eikä sen hienouksia ja mahdollisuuksia ehkä enää oikein nää.

 6. Elämä on 😀 Ei tuo minusta ole mitenkään paha.

  ”Nälkää ei tarvinnut kokea, ja olinkin hieman yllättynyt, miten hyvin parillakympillä söi viikonlopun aikana. Saman summan olisi saanut tuhlattua yhdellä kertaa johonkin halpaan ravintolaan.” TÄMÄ! Minä mielummin käyn kaupassa ja kokkaan itse hyvistä eväistä, kun sorrun syömään jotain luokatonta mömmöä.

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Heh, niinhän se on 😀 Ja totta, aion jatkossa(kin) suosia omaa keittiötä reissuissa – silkkaa säästöä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *