luontopolku Suomi

Käräjäkosken luontopolku Riihimäellä – nopea pyrähdys jokilaaksoon

Tulin vuodenvaihteessa viettäneeksi melkein viikon Riihimäellä (en omasta tahdostani, haha). Päiviin mahtui hieman luppoaikaa, joten päätin tutustua Dobsterin kanssa alueen luontopolkutarjontaan. Pienen googlettelun jälkeen kohteeksi valikoitui Käräjäkosken luontopolku, joka sijaitsee Riihimäen itälaidalla.

Sää ei ollut paras mahdollinen retkeilyyn, sillä taivaalta satoi vuoron perään vettä, räntää ja lunta. Hieman epäilin, mitä reissusta mahtaisi tulla, sillä päätin raahata mukaani järkkärin sekä mäyräkoiran. Kumpikaan edellä mainituista ei nimittäin liiemmin välitä sateesta.

Kannatti lähteä hieman skeptisenä liikenteeseen, sillä Käräjäkoski yllätti positiivisesti! Vaikka lenkki itsessään on todella lyhyt, vain 1,2 kilometriä, ihailtavaa riitti näin ensimmäisellä kerralla kuitenkin loistavasti. Dobster jäljitti minkkiä pitkin joenvartta samalla, kun yritin itse roikkua flexin jatkona ja räpsiä kuvia.

Voin vain kuvitella, miten kivalta paikka näyttää kesällä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *