Lappi Suomi

Seuraavaksi Saariselkä

Vaikka matkailua on tullut vuosien varrella harrastettua kiitettävästi, Lappi on itselleni hävettävän vierasta aluetta. Olen käynyt vain Rovaniemellä, Kilpisjärvellä, Levillä (ja Kuusamossa, mutta se taitaa kuulua Pohjois-Pohjanmaahan?), mutta muuten koko alue on jäänyt hieman pimentoon. Syy lienee se, että olen innostunut vaeltamisesta vasta aikuisiällä ja laskettelussa en ole koskaan ollut mikään luonnonlahjakkuus: en ole tähän ikään mennessä oppinut jarruttamaan, auraamaan tai pujottelemaan, joten vedän koko rinteen syöksylaskulla ja toivon parasta. Kerran vedin vauhdilla välinevuokraamon seinään, ja sen jälkeen harrastukseen tulikin useamman vuoden tauko…

Nyt päätimme kuitenkin lähteä viikoksi valloittamaan Saariselkää. Paikka valikoitui hieman sattumalta: se näytti tarpeeksi kaukaiselta ja ”lumivarmalta”, eikä meistä kumpikaan ollut käynyt siellä aiemmin. Kovin suuria suunnitelmia emme ole viikon suhteen tehneet, sillä vallitseva koronatilanne tuo oman lisäjännityksensä koko touhuun. Lisäksi paiskimme molemmat lähes ympäripyöreitä työpäiviä koko joululoman, joten odotamme tältä reissulta eniten rentoutumista. Ja ulkoilua. Sanoin, että istun vaikka viikon lumihangessa, kunhan ei tarvitse vastata työpuheluihin tai naputtaa läppäriä. Suunnitelmissa olisi myös katsastaa Karvaselän Kummitustupa sekä käydä laskemassa Suomen pisin pulkkamäki moneen (tuhanteen) kertaan!

Lähdemme matkaan perjantaina töiden jälkeen, mutta kuten asiaan kuuluu, emme ole varanneet autojunaa saati miettineet, millä autolla edes lähdemme matkaan. Kaikki aikanaan. Majoitukset olemme kuitenkin saaneet varattua, ja olen niistä naurettavan innoissani. Luvassa on näköalamökkiä ja perinteistä hotellia, mutta niistä lisää myöhemmin.

Jos teillä on siis hyviä vinkkejä Saariselälle, niin niitä otetaan avosylin vastaan! 

(2) Kommentit

  1. Itse olen ollut Saariselällä vain kesällä ja syksyllä, mutta en talvella. Cilla Maria kuitenkin kirjoitti hyvät vinkit talviselle Saariselän matkalle viime viikolla: https://www.rantapallo.fi/cillamaria/2020/12/28/talviset-vinkit-inari-saariselka-sodankyla-akselille/

    Mutta ravintolasuositukset lienevät päteviä ympäri vuoden. Inarissa sijaitsee kehuttu ja Suomen Gastronomien Seuran tänä vuonna Suomen parhaaksi ravintolaksi valitsema Aanaar. Ei varmasti halvin, mutta varmaan mieleen jäävä elämys!

    1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

      Kiitos Mikko hyvistä ravintolasuosituksista ja tuosta Cillan postauksesta! Sieltä löytyikin paljon kivoja ideoita Saariselälle 🙂 Katsotaan, palaanko reissusta omien vinkkien kanssa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *