kaupallinen yhteistyö Raha reissupaku

Ensimmäiset askeleet kohti omaa reissupakua

Kaupallinen yhteistyö: Sortter

Matkailussa minua on aina kiehtonut vapaus ja huolettomuus. Vapaus tulla ja mennä juuri niin kuin itse haluaa, huolettomana ilman aikatauluja tai tarkkoja päivämääriä. Pysähtyä, kun siltä tuntuu, mutta toisaalta halutessaan jatkaa nopeastikin matkaa. Tästä syystä olen kokenut pidennetyt viikonloput ja etukäteen ostetut lennot hieman hankaliksi. Miten ihmeessä voisin tietää, missä tunnen oloni milloinkin parhaimmaksi tai milloin tarkalleen haluan palata? Tällainen nuuskamuikkustelija haluaa nähdä ja kokea, kulkea omia polkujaan juuri niin ripeästi tai hitaasti kuin vain ikinä haluaa.

Palattuamme asuntoautoretkeltä Saariston Rengastieltä, aloimme ehkä hieman yllättäen kumpikin haaveilla reissupakusta. Projektista, jonka parissa voisimme ahkeroida talven ja jollaisen kokoamiseen meillä olisi enemmän intoa kuin aikaa tai osaamista. Hetken pallottelimme myös ajatuksella asuntoautosta tai valmiista pakusta, mutta kumpikaan ei tuntunut meiltä. Halusimme jotain keskeneräistä, sellaista, jonka kanssa kaikki olisi mahdollista. Halusimme autolta jotain samaa, mitä ehkä etsimme toisistamme.

Onneksi olemme siinä mielessä loistava pari, että minä suorastaan pursuan ideoita, kun taas mieheni toimii projekteissa järjen äänenä ja toteuttajana. Siinä missä itse saatan etsiä inspiraatiokuvia netistä, hän usein on jo vasara kädessä toteuttamassa niitä. On hurjan turvallista haihatella, kun vierellä on tyyppi, joka varmistaa, etten nouse liian korkealle maanpinnasta.

Viime kuukausina olen siis istunut lukemattomia tunteja koneen äärellä etsiessäni tietoa reissupakuista: olen linkkaillut miehelleni iltalukemiseksi ja -katsomiseksi videoita, artikkeleita ja mielenkiintoisia keskusteluja. Loin jopa oman WhatsApp-ryhmän pakuprojektille. Siihen kuuluu lisäkseni vain mieheni, joka tosin on mykistänyt ryhmän, eikä aina muista reagoida kaikkiin viesteihini… Olen myös kirjoittanut vihkooni muistiinpanoja sormet kipeinä milloin eristämisestä, milloin ilmastoinnista, ja välilehdiltä löytyy useampi sisustussivusto, josta löytyisi kaikkea täydellistä pakuumme.

Toisinaan, kun en ole jaksanut olla järkevä ja etsiä faktatietoa, olen leikitellyt ajatuksella siitä, minkälaisen roadtripin voisimme järjestää ja mistä reittimme mahdollisesti kulkisi. Tällaisena haihattelijana ja haaveilijana olen jo maalannut meidät mielessämme niin Italian kapeille kujille kuin Sveitsin vuoristoonkin.

Jos haaveilu on minun juttuni, niin toista se on uusien alkujen kanssa. Olen hurjan huono ottamaan ensiaskeleita tai tekemään suuria päätöksiä – ainakaan, jos on kyse rahasta. Haluan, että tililtä löytyy aina tietty puskuri, ja pyrin muutenkin välttämään turhia ostoksia. Olen isojen asioiden edessä myös hieman arka. On hurjan paljon helpompaa seikkailla siellä täällä vailla päämäärää kuin varata pankista aika asuntolainaa varten. Olen myös juuri se tyyppi, joka haluaisi, ettei mihinkään koskaan tarvitsisi ottaa lainaa.

Olikin oikeasti hieman pelottavaa, kun mieheni alkoi puhua autolainasta, jotta unelmamme reissupakusta olisi mahdollista toteuttaa jo ennen kesää. Kurkkua kuristi ja tuntui, että nyt oltiin liian isojen ja hankalien asioiden äärellä. Jouduin useampaan kertaan esittämään itselleni kysymyksen, haluanko tätä oikeasti näin paljon. Ja kun kerta toisensa jälkeen huomasin vastaavani myöntävästi, oli pakko ottaa ensimmäinen askel. Itse olisin suunnannut omaan kotipankkiini, jossa olen ollut asiakkaana aina ja jonka työntekijät tunnen nimeltä. Pankkiin, jonne aina lapsena marssin säästöpossuni kanssa ja jonka sisällön halusin tyhjentää mahdollisimman kovaäänisesti tiskille.

Mies kuitenkin toppuutteli ja kehotti kilpailuttamaan lainan. Niinpä me sitten yhtenä iltana istuskelimme sohvalla ja tutustuimme Sorteriin, jossa pääsi muutamalla klikkauksella helposti kilpailuttamaan autolainan. Periaate on sama kuin monilla hotellien vertailusivustoilla, sen verran minäkin ymmärsin jo lyhyen tarkastelun jälkeen. Tutkailimme alkuun lainalaskuria, ja oli mielenkiintoista saada hinta-arvio omille suunnitelmille ja haaveille. Sivuilta löytyy omat kilpailutuskohdat lähes kaikelle mahdolliselle, luottokorteista asuntolainoihin ja remonttilainoista puhelinliittymiin. Myös autolainalle on oma sivunsa, jossa pääsee tekemään ilmaisen hakemuksen – joka ei sido mihinkään. Hakemuksessa kyseltiin muun muassa ammattia, siviilisäätyä sekä työ- ja tuloasioita. En tiedä miksi, mutta on aina jotenkin yhtä kuumottavaa kirjoittaa johonkin virallisiin papereihin olevansa yrittäjä. Ja samalla tajuta, että tässä on kohta jo pari vuotta yrittäjyyttä takana, ja että hengissä ollaan.

Lainahakemuksen lähetyksen jälkeen sain välittömästi useamman lainatarjouksen: lähes kaikilta lainantarjoajilta olisin saanut hakemani summan, mikä tuntui todella hyvältä. Veikkaan kuitenkin, että yrittäjätaustani vaikutti loppuihin päätöksiin negatiivisesti: olenhan melko tuore yrittäjä, ja siten tietynlainen riski. Toki olisin voinut kilpailuttaa lainan yhdessä puolisoni kanssa, mutta halusin katsoa, mihin omat rahkeet tällä kertaa riittävät.

Nyt on siis ensimmäiset konkreettiset askeleet otettu matkalla kohti omaa reissupakua. Tuntuu, että projekti otti harppauksen eteenpäin, vaikka vielä jäimmekin punnitsemaan muutaman lainatarjouksen välillä.

Olisi kiva kuulla, jos sieltä ruudun takaa löytyy tyyppejä, jotka ovat toteuttaneet haaveensa lainarahalla. 

(18) Kommentit

 1. Ihana suunnitelma. Kiehtoisi itseäkin, mutta toisaalta tämä Suomen strateginen sijainti vähän haastava. Helpompaa lentää ja vuokrata autoa. No ehkä suunnittelette useampien kuukausien reissua Eurooppaan, sitten ei haittaa. Ehkä itse eläkkeellä.

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Kiitos 🙂 Ja joo, onhan tässä paljon mutkia matkassa – jo ihan pelkän sijainninkin takia 😀 Meille kuitenkin tuli nyt ainutkertainen mahdollisuus lähteä keväällä/kesällä pidemmälle reissulle, joten miksipäs ei!

 2. Kannattaa katsoa YouTubesta Eva Zu Beckin tuoreimpia videoita. Hän tuunasi itselleen reissupakun. On kyllä upea ☺️

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Jes, kiitos tuhannesti vinkistä! 🙂 Hänen videoita en ole vielä katsonutkaan!

 3. Kuulostaa todella kivalta idealta! Ja nuo konkreettiset mainitsemasi kohteet, Sveitsi ja Italia, ihan mahtavia kohteita kummatkin!

  Mitä tulee tuohon lainarahalla haaveiden toteuttamiseen, niin onhan joskus isoja hankintoja osamaksulla, joka käytännössä on lainaa. Moni myös makselee isojakin luottokorttimaksuja pitkiä aikoja esimerkiksi pidempien reissujen jälkeen.

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Kiitos Mikko! 🙂 Ja jep, tottahan se on, että moni täällä elelee (ainakin jossain vaiheessa elämäänsä) lainarahalla – tai ainakin rahoittaa elämäänsä sillä. Mä olen onnistunut tähän asti olemaan velkaantumatta, joten siksi nämä jutut jännittää hurjasti! 🙂

 4. Tervetuloa polulle kohti nopeasti kasvavaa retkipakuilijoiden joukkoa! 🙂 Me ostettiin ja tuunattiin paku viime kesänä, ja nyt ollaan menossa Berliinissä. Suunnittelu- ja tuunausvaiheessa tuli meilläkin lueskeltua aiheesta ja katsottua paljon videoita – toteutusvaihtoja on melkoisesti, ja sisustus on sitten tietty vielä ihan oma juttunsa. Meidänkin pakuprojektista on tulossa juttua blogiin inspiraatioksi muille, kunhan tässä keretään. Lainarahaa ei tähän projektiin tarvittu, mutta kokemusta on niin opintolainasta kuin asuntolainastakin. Minusta lainan ottamista ei pidä liikaa pelätä, vaikka totta kai on hyvä punnita tarkkaan niin lainan tarve kuin maksusuunnitelmakin ennen kuin pistää nimen paperiin.

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Kiitos kivasta kommentista Anne! 🙂 Oon ollut yllättynyt, miten positiivisen vastaanoton tämä projekti(haave) on saanut! Mua aina jostain syystä hieman jännittää huudella tällaisia ääneen, kun pelkään, että joku on heti lyttäämässä koko homman 😀 Tiedän, ettei sellaisesta pitäisi välittää, mutta… Noh.

   Ja jes, mä jään innolla odottelemaan teiltä pakupostausta! 🙂

 5. Asuttavan purjehdusveneen aikoinaan omistaneena jäin miettimään pakunkin osalta sesongin pituutta – ainakin Suomessa taitaa olla vähän haastava asumismuoto muulloin kuin kesällä. Tietysti, jos sillä ajaa riittävän kauas etelään …

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Heh, toi on ihan totta! Meille kuitenkin tarjoutui ainutkertainen mahdollisuus lähteä keväällä/kesällä pidemmälle reissulle ulkomaille, joten siksi innostuttiin reissupakusta näin palavasti 😀

 6. Onpa kiva idea! Haaveilen itsekin silloin tällöin omasta reissupakusta, mutta vielä en ole tehnyt mitään konkreettista asian eteen. Ehkä hieman myöhemmin!
  Mielestäni lainarahaa ei tarvitse liikaa pelätä. Oletko ajatellut, voisiko kulujen kattamiseksi pakua vuokrata muille, silloin kun sitä ei itse tarvi?

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Joo, olen miettinyt juurikin tuota vuokraamista, jotta pakulle tulisi mahdollisimman paljon käyttöä – joko meidän tai muiden kanssa 🙂

   Toivottavasti säkin pääset jossain sopivassa kohtaa toteuttamaan paku-unelman! ♥

 7. Unelmia kohti vaan rohkeasti! Me toteutimme maailmanympärimatkan säästämällä ja ottamalla asuntolainasta maksuvapaata eli neuvottelemalla pankin kanssa. Ihana idea tuo reissupaku – kaikkea hyvää siihen projektiin!

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Oi että, maailmanympärimatka kuulostaa myös loistavalta! Ehkä alan haaveilla siitä heti pakun jälkeen? 😀 Ja hienosti ootte saaneet raha-asiat kuntoon. Erityisesti kiva, kun kerroit tuosta asuntolainasta. Jotenkin ajattelin, että kun sen ottaa, niin aika lailla kaikesta muusta saa tinkiä… Mutta kiva jälleen huomata olleensa väärässä 😀

 8. Reissupaku kuulostaa ihanalle projektille! Ja rohkeasti vaan kohti unelmien toteuttamista 🙂

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Kiitos tuhannesti! Ja pienin askelin omia unelmia kohti ♥

 9. Reissupaku on varmasti koronan myötä nostanut päätään monen mielessä ja itsekin sellaisesta haaveilen, omasta ihanasta hippipakusta, josta tosin haaveilin jo ennen koronaakin, heh. 🙂 Aivan ihana idea ja onnea kovasti tähän projektiin, en malta odottaa kuulumisia pakuprojektin matkalta ja toki myös loppuhuipennuksesta! 🙂 Sortteri kuulostaa myös hyvältä palvelulta, ei ole tullut tutustuttua siihen ennen.

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Kiitos Tiina 🙂 Ja jep, täälläkin on jo ennen koronaa leikitelty ajatuksella omasta reissupakusta, mutta jotenkin se vain jäi, kunnes tosiaan teimme tuon asuntoautoreissun ja ihastuin kaikkeen helppouteen, mitä siihen liittyi 😀

   Kieltämättä itsekin olen innoissani, enkä malttaisi odottaa seuraavaa askelta! Vielä kun saisi hitaan hämäläisenkin hieman nopeammaksi, niin homma saattaisi jopa edetä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *