erikoispostaus Matkustaminen

Varovaisia matkahaaveita ensi vuodelle

Kuva: Adobe Stock

Olen useamman kerran kuluvan kuukauden aikana saanut itseni kiinni haaveilemasta reissuista jonnekin kauemmas – ulkomaille asti. Tämä on ehkä hieman uutta, sillä korona on pitänyt huolen siitä, että matkailu on tapahtunut Suomen rajojen sisäpuolella. Nyt olen kuitenkin päässyt lukemaan monen matkabloggaajakollegan kirjoituksista ympäri maailmaa, joten olen itsekin alkanut suunnata katsetta varovaisesti ulkomaille. Miltä ensi vuoden matkasuunnitelmat tai oikeastaan matkahaaveet tällä hetkellä näyttävät?

1. Makedonia

Sattumaa tai ei, mutta olen nyt törmännyt useamman kerran Makedoniaa (tark. Skopjea) koskeviin blogipostauksiin. Ehkä kaikki se hämmennys, mitä kaupunki tuntuu vierailijoissa aiheuttaneen jollain tapaa kiehtoo minua. Lisäksi lennot Turusta ovat pelkkää plussaa! Olisi hauska päästä näkemään, millaisia fiiliksiä ja hämmennystä kaupunki aiheuttaa. Haaveilen samalla reissulla pääseväni myös Matka-kanjoniin melomaan, nousemaan Vodno-vuorelle ihailemaan näköaloja ja Millenium-ristiä sekä käyskentelemään Ohridjärven rantaan.

2. Portugali

Portugaliin piti matkata jo vuonna 2020, mutta matkan peruuntumisen syytä tuskin tarvitsee erikseen edes sanoa? Olin tässä koronakaaoksessa ehtinyt jo unohtaa koko maan, mutta päädyimme eräänä iltana katsomaan Avara luontoa, jossa aiheena oli Portugali. Huokailimme sohvalla kilpaa ja hoimme koko ajan toisillemme, että tuonne on pakko päästä. Luonto näyttäytyi ohjelmassa ihanan monipuolisena (ja pakko näin heppatyttönä sanoa, että viimeistään siinä vaiheessa, kun ruudulle tärähti villihevoslauma, niin meikäläinen oli myyty).

3. Norja

Maa, joka tuskin erityisemmin esittelyjä tai perusteluja kaipaa? Norjassa tuli käytyä viime vuonna, ja maa vei minut täysin mukanaan. Jos kaikki menee hyvin ja suunnitellusti, tarkoituksena olisi lähteä Norjaan samoilemaan ja huiputtamaan vuoria loppukesästä tai alkusyksystä. En malta odottaa, että pääsen näyttämään maan miehelleni, joka ei ole Norjassa vielä koskaan käynyt!

4. Viro

Maan päätyminen tälle listalle saattaa johtua siitä, että elättelin toiveita sen suhteen, että ehtisin Tallinnan joulutorille ennen jouluaattoa… En ehtinyt, mutta ehkäpä ensi jouluna? Muuten Viro alkaa olla maana jo melko hyvin koluttu, mutta itäosassa on vielä kohteita, joissa haluaisin päästä käymään. Lisäksi haluaisin päästä päivittämään muutamia vanhoja kuvia Viron reissuilta.

5. Kotimaan kohteet: Ruka & Ahvenanmaa

Ahvenanmaalla piti käydä jo kesällä, mutta jotenkin alkoi ahdistaa se some-hypetyksen määrä. Päätimme lykätä reissua syksymmälle, mutta niin siinä taas kävi, että syksyn työkiireet veivät mennessään, emmekä koskaan päässeet Ahvenanmaalle asti. Ajattelin ensin, että reissumme Ahvenanmaalle ajoittuisi ehdottomasti keväälle tai kesälle, mutta olen alkanut hiljalleen lämmetä myös talviseikkailulle – se kun on Ahvenanmaalla vielä kokematta. Rukalle taas olisi tarkoitus suunnata heti alkuvuodesta, ja tämä onkin listan ainoa melko varmasti toteutuva reissu. Ainakin mökki on jo varattu ja maksettu, joten toivoa sopii, että pääsemme pelipaikalle asti!

Miltäs teidän matkahaaveet tai -suunnitelmat ensi vuodelle näyttävät?

(18) Kommentit

 1. Me käytiin Norjassa joulukuun alussa ja oli taas hieno reissu! Norja tosiaan on upea maa. Elokuun alkupuolella kävimme Ahvenanmaalla ja me koimme ajankohdan juuri sopivaksi. Käytännössä kaikki on avoinna koulujen alkamiseen saakka, mutta ruuhkia ei kuitenkaan tuolloin enää ole. Toki talviretkikin kuulostaa todella uniikilta kokemukselta!

  Lähiaikoina olisi tarkoitus lähteä pyörimään Meksikoon. Lennot ja paljon muutakin on jo varattuna, toivottavasti korona ei pilaa tuota reissua. Muuten suunnitelmat ovat vielä avoinna, mutta eiköhän sitä jotain mukavaa taas keksi! 🙂

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Ai Ahvenanmaalla oli jo elokuussa hiljaisempaa? Hyvä kuulla! 🙂 Jotenkin somesta sai sen käsityksen, että siellä jatkui meno tosi ruuhkaisena pitkälle syksyyn.

   Oi että, Meksiko kuulostaa hyvältä! Teillä on kyllä aina tosi kivoja reissukohteita, ja on kiva päästä lukemaan niistä blogista 🙂

   Oikein ihanaa reissuvuotta teille! 🙂

 2. Kivoja suunnitelmia! Minä en ole ensi vuodelle uskaltanut suunnitella vielä mitään. Kaikenlaisia haaveita toki on, mutta minä vuonna ne toteutuvat – heaven knows! 🙂 Luulenpa, että ensi vuonna päätökset reissuun lähdöstä ja kohteesta teen aika viime tipassa, varsinkin jos koronatilanne on samanlaista poukkoilua kuin nyt. Syksyllä tuli käytyä Tallinnassa ja Amsterdamissa. Oli ihanaa päästä vihdoin Suomen rajojen ulkopuolelle.

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Ymmärrän täysin! Itsekin olen jo tässä vaiheessa melko varma, ettei suurin osa suunnittelemistani reissuista kuitenkaan toteudu vallitsevan maailmantilanteen takia… Mutta aina saa haaveilla 😉

   Huippua, että pääsit tänä vuonna myös ulkomaille! Toivotaan, että ensi vuonna kaikki olisi helpompaa ja normaalimpaa.

   Ihanaa matkavuotta 2022! 🙂

 3. Maltillisia matkasuunnitelmia tässä tilanteessa – siis fiksuja sikäli, että ne saattaisivat hyvin toteutuakin!
  Hyvää matkavuotta 2022 Sinulle!

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Toivotaan, toivotaan… 😀 Ihanaa matkavuotta 2022 teillekin! 🙂

 4. Heti loppiaisen jälkeen lennän Tansaniaan, jossa reissu alkaa Kilimanjaron vaelluksella. Kuntoa on hiottu yli vuosi. Toivottavasti ei iske paha vuoristotauti joka pilaisi huipulle pääsyn. Sen jälkeen viikoksi Sansibarille lepäämään. Muita suunnitelmia on Berliini ja Dita Von Teesen burleskikeikka, jota on jo kahdesti siirretty vuodella eteenpäin. Saa nähdä tapahtuuko se ensi toukokuussa. ☺️ Enemmänkin suunnitelmia on, mutta jään seuraamaan maltillisesti maailman tilannetta.

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Mä niiiiiin odotan sun postauksia noilta reissulta – erityisesti Kilimanjarolta! 🙂 Pidän peukkuja, että kaikki menee hyvin.

   Muutenkin sun ensi vuosi kuulostaa reissujen puolesta tosi hyvältä! Ihanaa matkavuotta 2022 🙂

 5. Makedonia ja sen ympärillä olevat maat ovat myös omalla haavelistalla, samoin Portugali. Kuulostaa oikein hyvältä, ei muuta kuin toteuttamaan! Hyvää tulevaa vuotta!

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Jep, toivottavasti matkailu normalisoituisi ensi vuonna! 😀 Ihanaa matkailuvuotta teillekin! 🙂

 6. Kivoja ja maltillisia reissusuunnitelmia, joiden voisi helposti kuvitella olevan toteutettavissa vaikka edelleen melko poikkeuksellista aikaa eletäänkin matkailun kanssa. Meidänkin suunnitelmissa on pysytellä ainakin suurin osa ensi vuodesta Euroopan rajojen sisäpuolella, ja matkustaa suurimmaksi osaksi omalla autolla lentämisen sijaan.

  Hyvää ja elämyksellistä uutta vuotta!

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Joo, en edes uskaltanut haaveilla Euroopan ulkopuolelle suuntautuvista matkoista 😀 Pelottaa, ettei nämäkään vähät toteudu… Mutta toivotaan toki parasta 🙂

   Ihanaa matkailuvuotta 2022 sinnekin! 🙂

 7. Mukavia ovat matkasuunnitelmasi, joista eniten kannatan ykköstä Makedoniaa. Lensin kerran Turusta ja tosi kivasti pääsee aivan toisenlaiseen kulttuuriin ja ympäristöön. Käy ihmeessä siellä Ohrid-järvellä missä tulee ihan erilaiset maisemafiilikset kuin pääkaupungin muhkeudessa. Menen sinne heti uudelleen kunhan tilanne vähän toipuilee: )

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Joo, Makedoniaan on kyllä tarkoitus mennä ihan ensimmäisenä 🙂 Vaikuttaa niin mielenkiintoiselta ja jotenkin ristiriitaiselta paikalta. Kävin myös ihailemassa blogistasi kuvia Makedoniasta – ne eivät ainakaan helpottaneet matkakuumetta 😀

   Ihanaa matkavuotta 2022! 🙂

 8. erjasson says:

  Oh, Portugali, toivottavasti toteutuu! Mulla on ollut jo useamman vuoden haaveena Azorit! Katselin jo lentoja pari vuotta sitten, mutta ehkä alkusyksystä vihdoin? Haaveilen myös Krakovasta ja Pariisista, tai ehkä Ranskasta ylipäätään. Kotimaa on parin vuoden aikana tullut nyt koluttua niin läpikotaisin, että täällä ei juuri nyt tunnu olevan mulle sellaista must see -paikkaa. Ehkä sellainenkin vielä ilmaantuu!

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Heh, mäkin näen itseni jo vaeltelmassa Portugalissa 😉 Eli toivottavasti toteutuu! Hyviltä kuulostaa sunkin matkahaaveet. Ranska oli pitkään mullakin listalla ja mietin, laitanko sitä tähän postaukseen. Mutta näkköjään jäi 😀 Azorit olis kanssa huikea kokemus!

   Ihanaa matkavuotta 2022! 🙂

 9. Suosittelen kyllä todella Pohjois-Makedoniaa! Etenkin Skopje oli ihana ja viihtyisä kaupunki. Jotenkin tosi helppo kohde. Matkakanjoni oli myös ihan kiva kun pääsi pois siitä aloituskohdan turistimetelistä. Ohridista en hirveästi välittänyt, ja sinne riittikin ihan hyvin pari-kolme päivää. Skopjeen tulee kyllä varmaan joskus vielä palattua 🙂

  1. EVELIINA / REISSUKUUME says:

   Kiva kuulla, että Skopje on tehnyt vaikutuksen 🙂 Ja kiitos muistakin vinkeistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *