Belgia Bryssel majoitus vinkit

Hotellivinkki Brysseliin: persoonallinen La Pièce

Ihan liian harvoin tulee jaettua vinkkejä hotelleihin tai muihin majoituksiin. Brysselin La Pièce oli kuitenkin kaikella tapaa sen verran erikoinen ja sijainniltaan täydellinen, että halusin vinkata siitä teille muillekin.

Tiedättekö sen tunteen, kun saavutte rättiväsyneinä uuteen maahan, eikä se heti tarjoile parastaan? Pakko myöntää, että alkuun Belgia sai ihokarvat pystyyn, eikä se todellakaan ollut rakkautta ensisilmäyksellä.

Lento oli useamman tunnin myöhässä ja loputa saavuimme Brysseliin aamuyön tunteina, jolloin sateisilla ja pimeillä kaduilla meitä ensimmäisinä vastassa olivat kodittomat ja rotat. Pujottelimme roskasäkkien seassa etsien hotelliamme, sillä taksikuski oli jättänyt meidät väärään paikkaan nähtyään tuttunsa eräässä risteyksessä. ”Parin minuutin happihyppely, ja olette perillä!” kuski huikkasi noustessamme ihmeissämme kyydistä.

Astetta villimpi sisustus – ja hissi

Taksimatkalla rautatieasemalta hotelliin taksikuski oli kertonut meille, että La Pièce on baari, joka ei koskaan nuku. ”Siellä bailataan aamuun asti”. Olimme etukäteen varmistelleet hotellilta, olivathan huoneet hyvin äänieristettyjä, mutta heidän mukaansa alakerran baarin äänet eivät kuuluneet hotellihuoneisiin.

Löysimme oikean paikan. Baari oli hiljainen. Etsimme erillistä sisäänkäyntiä hotelliin, mutta pian selvisi, että sinne mentäisiin baarin ovista. Baarimikko antoi meille avaimet käteen sen kummempia kyselemättä tai tarkastelematta – osasi ilmeisesti odottaa meitä. Seuraavaksi mies ohjasi meidät komeroon (kirjaimellisesti), josta löytyi hissi. Komero oli niin pieni, että sinne mahtui kerrallaan vain yksi henkilö odottamaan hissin saapumista. Eipä sillä, itse hissikin oli melko pieni, siinä ei ollut etuovea ollenkaan ja se oli takuuvarmasti maailman hitain. Hissin oviin piirretyt graffitit tuntuivat ensin hieman tunkkaisilta, mutta seuraavien päivien aikana opimme, että ne kuuluivat paikan omintakeiseen tyyliin.

Loistava sijainti ja upea parveke

Jos hissi ja huoleton asiakaspalvelu olivat herättäneet pienoisen epäilyksen majoitusvalinnastamme, itse huone kyllä aiheutti päinvastaisen reaktion. Vaikka lattialla lojuva, leopardin taljaa esittävä matto oli vähintäänkin mauton, huone muuten oli todella viihtyisä ja kivasti sisustettu. Siellä oli paljon tilaa, erilaisia tuoleja ja muita mielenkiintoisia yksityiskohtia, mukava sänky sekä koko huoneen levyinen parveke, jolle pääsi kahdesta ovesta.

Hotellin sijainti oli myös loistava! Parvekkeelta näkyi joulumarkkinoille ja metro kulki ihan vierestä. Ja vaikka jos sijaintinsa puolesta hotellin ulkopuolella oli paljon elämää (ja myös tietynlaista rauhattomuutta), eivät ylimääräiset äänet toden totta kantautuneet meidän neljännen kerroksen huoneeseemme lainkaan. Olimme jo henkisesti varautuneet siihen, että lomailisimme jälleen jäätävässä metelissä, kuten Kreetalla pari kuukautta aiemmin, joten hiljaisuus oli positiivinen yllätys!

Mites se aamiainen?

Halusimme majoitukselta ehdottomasti aamiaisen. Tämä sen takia, että vierailuaikamme oli lyhyt ja alunperin suunnitelmissa oli suunnata myös Ranskaan tai Luxemburgiin. Emme siis halunneet tuhlata aikaa hyvän aamiaispaikan metsästykseen. Olen satavarma, että varausta tehdessämme Booking.com ilmoitti, että paikassa on aamupalabuffet. Sellaista ei kuitenkaan paikan päällä ollut, vaan valittavana oli kolme eri vaihtoehtoa: skandinaavinen, amerikkalainen tai lihaton aamiainen. 

Söin ensimmäisenä aamuna skandinaavisen aamupalan, johon kuului kaksi avokadolla ja kylmäsavulohella päällystettyä leipää, kahvi ja mehu. En todellakaan ole kylmäsavulohen ystävä (aiheuttaa lähes aina yökkäysrefleksin), mutta tällä kertaa maistui! Ihan älyttömän hyvää! Testasin myös amerikkalaisen aamiaisen, jossa leivän päältä löytyi kananmunaa, juustoa, sipulia ja pekonia (tosin jätin pekonit muille). 

Tilasin muuten joka ikinen aamu laten, vaikka en juo kahvia. En tiedä miksi, mutta menin aina jotenkin ihan puihin ja ajattelin, että ”se nyt kuuluu tilata”. Mieheni sai sitten tahtomattaan hörppiä aamukahvit tuplana. 

Vaikkei La Pièce nyt kaikkein parhaimmaksi hotelliksi omilla listoillamme noussutkaan, olisi silti kiva tietää, mikä on ollut sun ikimuistoisin (hyvässä tai pahassa) majoitus kautta aikojen!

Lue myös:

(2) Kommentit

  1. Kuulostaapa persoonallisella tapaukselta, se on kyllä tärkeää, että melua ei olisi. Hotellivinkkejä ei tosiaan tule itsekään ikinä oikein kirjoitettua. Korkeintaan mainitsen asiasta jotain jonkun muun jutun yhteydessä. Toisaalta tämä johtuu varmasti ainakin osittain siitä, että yleensä majoitus on itselleni aikalailla sivuseikka. Ehkäpä sitä voisi välillä jostain jatkossa kuitenkin kirjoittaa.

    1. No joo, eipä mekään sen enempää hotellihuoneessa vietetä aikaa 😀 Nukutaan ja käydään suihkussa. Mutta ajattelin, että kun sijainti oli noin hyvä, hinta kohtuullinen eikä kyseessä ollut mikään ketjuhotelli, niin miksipä siitä ei vinkkaisi muillekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *