Keila Paldiski Türisalu Viro

Autolla Virossa: Paldiski, Keila ja Türisalu

PALDISKINNIEMEN SORTUMA

Yksi reissumme odotetuimmista nähtävyyksistä oli ehdottomasti Pakrinniemen eli Paldiskinniemen sortuma. Sortumalta on hulppeat maisemat merelle ja kalliot ovat itsessään jo todella kauniita. Jalkoihin saa kuitenkin tuijotella ja askeleitaan miettiä melko tarkasti, sillä kalliot ovat äkkijyrkkiä ja maasto muutenkin epätasaista ja reikäistä._DSC3438Paikasta vaarallisen tekeekin juuri se, että kalliot voivat sortua periaatteessa milloin vain. Maaliskuussa vuonna 2008 kymmenien metrien levyinen siivu rantakalliota romahti yllättäen mereen. Pelko maan sortumisesta uudelleen on edelleen olemassa, sillä kallioon jäi todella suuret halkeamat. Toistaiseksi muita sortumia ei kuitenkaan ole ollut. _DSC3437
_DSC3447
_DSC3443
_DSC3435

TÜRISALU   PANK 

_DSC3532
Türisalu pankissa pysähdyimme vain sen verran, että sain muutaman kuvan otettua. Jälleen kerran upeita maisemia – ja kauhea tuuli. Tunnelma hieman latistui, kun mieheni kertoi, että juuri näillä kielekkeillä moni päätyy päättämään päivänsä: kielekkeiltä sekä hypätään itse että ajetaan auton kanssa alas…

KEILAN SILTA JA PUTOUKSET

_DSC3503Keilaan eksyimme hieman vahingossa, sillä se ei ollut listallamme. Miehenki kuitenkin muisti kesken ajon, että Keilasta löytyy paitsi hienot putoukset myös kuuluisa silta. Ei siis tarvinnut miettiä kahta kertaa, pysähdymmekö!
_DSC3509
_DSC3520Keilan silta oli ennen täynnä rakastavaisten siihen kiinnittämiä lemmenlukkoja. Lukkoja alkoi kuitenkin olla niin paljon, ettei silta enää kestänyt alati kasvavaa kuormaa, joten ne piti lopulta irrottaa kokonaan.

Rakastavaisia ei kuitenkaan unohdettu, sillä sillan läheisyyteen rakennettiin sekä ristikkoseinä että kaksi metallista sydäntä, joihin lukkoja on voinut sillan siivoamisen jälkeen kiinnittää. Kaikkia alkuperäislukkoja ei jostain syystä siirretty automaattisesti uusiin pidikkeisiin, joten alkuperäisten lukkojen määrää on mahdoton enää edes arvioida.
_DSC3526_DSC3528

(4) Kommentit

  1. Piti ihan alkuun katsoa Google Mapsilta, että missäs nämä olivatkaan 🙂 Upeat kalliot ja silta. Kiva, että rakkauslukoille on keksitty uusi paikka, se on niin kaunis idea.

  2. Minuakin jäi kiinnostamaan, että missä nämä paikat oikeastaan ovatkaan. Mutta kauniita maisemia ja kurjia tarinoita kallionkielekkeiltä. Harmi että noin kauniilla paikalla on paljon surullisia tarinoita kerrottavanaan

  3. Sari / matkalla lähelle tai kauas says:

    Sama täällä, ensin en ollut kartalla, minne nämä paikat kuuluvat mutta Viro. Pitää myös katsoa, missä päin Viroa. Ihan kyllä mielenkiintoisen tuntuisia kohtaista.

  4. Taas tykkään sun hieman karuista kuvista<3 Sopivat loistavasti tähänkin kohteeseen:) Hieno paikka tuo jyrkänne, mutta en voi kuin hämmästellä niitä ihmisiä, jotka uhmaavat vaarallisia paikkoja ja päätyvät surullisiksi tarinoiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *