Järvisydän kylpylä Suomi

Pettymysten Järvisydän: totuus kylpyläkuvien ja maisemasviittien takaa

Moni on varmasti törmännyt  mielettömiin kuviin Järvisydämestä. Kylpylän vesi hohtaa turkoosina ja suorastaan kutsuu pariskuntia kaulailemaan poreisiin. Maisemasviiteistä taas on mielettömät näköalat Saimaalle. Ja jos vielä hyvä tuuri käy, revontulet tanssivat ylläsi juuri, kun olet menossa nukkumaan ja voit ihailla luonnon taidenäytöstä suoraan sängystä. Kaikista markkinointikuvista huokuu tyylikkyys, luksus ja helppo elämä. Unohtumaton irtiotto arjesta, jonka vertaista saisi muualta Suomesta etsiä. Järvisydämestä tulivat mieleen adjektiivit uskomaton, unohtumaton ja ainutlaatuinen. Vaan eipä tule enää. Tai no, unohtumaton pitää kyllä edelleen paikkansa.

Suuntasimme Järvisydämeen tarkoituksenamme viettää siellä unohtumaton vuorokausi ja samalla juhlia mieheni syntymäpäivää – romanttisesti ja ihan vaan kahdestaan. Juuri niin kuin Järvisydän itseään markkinoikin. Varasimme (koronan takia) suoraan huoneeseen toimitettavan kynttiläillallisen etukäteen, jota ennen oli tarkoitus nauttia kylpylästä mahdollisimman pitkään. Seuraavalle päivälle olimme vuokranneet fatbiket, sillä halusimme paitsi päästä testaamaan jotain uutta aktiviteettia myös tutustua alueen lähiluontoon.

Suuria suunnitelmia siis, mutta mikä oli lopputulos? Miten paikka vastasi odotuksiamme ja miten viihdyimme Järvisydämessä? Rehellisesti sanottuna huonosti. Kylmyys vaivasi koko reissun ajan, olimmepa huoneessa, altaassa tai saunassa, eivätkä maisemasviitin näkymätkään kehuja ansainneet.

Maisemasviitistä pääsi ihastelemaan parkkipaikkaa ja naapurimökkejä

Te, jotka olette nähneet kuvia Järvisydämestä, mitä teille tulee maisemasviitistä mieleen? Itse ainakin yhdistin maisemasviitin (nimensä mukaisesti) kauniisiin maisemiin, omaan rauhaan ja mahdollisuuteen bongata revontulia sekä tilaisuuteen elellä verhot auki, sillä naapureita tai ohikulkijoita ei olisi lähettyvillä. Vähänpä tiesin. Järvisydämessä (, kuten monessa muussakin vastaavassa paikassa) mökit on rakennettu vieri viereen ja vain harvasta mökistä on edes siedettävät näköalat. Meidän maisemasviittimme sijaitsi ylärivin keskellä, mikä tarkoitti sitä, että etuikkunoista näkyi parkkipaikalle ja sängystä taas oli suora näköyhteys naapurimökkeihin. Keittiönkään ikkunoiden sälekaihtimia ei tehnyt kummemmin mieli pitää auki, sillä ikkunan alla käveli tai pyöräili koko ajan porukkaa. Myös äänieristys tuntui heikohkolta, sillä ulkoa tulevat puheet ja liikkeet kuuluivat melko hyvin sisälle. Sympaattinen ja tunnelmallinen sisustus (muun muassa kiva takka) jäivät ehkä hieman mökin muun toimimattomuuden varjoon. Sviittimme yksikään rullaverho ei toiminut, vaan jouduimme käsipelillä kieputtamaan verhoja ylös ja alas. Ilmastointilaite veteli äänestä päätellen viimeisiään ja luvattu keittotila piti sisällään mikroaaltouunin, minimaalisen jääkaapin ja tiskialtaan. Liettä ei ollut, ja Cupsolo-keittimen jokaisesta kapselista olisi pitänyt maksaa euro. Yleensä näitä kuuluu edes muutama huoneen hintaan, mutta ei Järvisydämessä. Hanasta tuli sentään ilmaista vettä, haha.

Oman lisämausteensa elämykseen toivat myös kylmä kylpyhuone (, jonka lattian vuorasimme lopulta pyyhkeellä), jonka lämmitys oli henkilökunnan käsissä sekä viimeisiään vetelevä ilmalämpöpumppu, joka alkoi kolmen aikaan aamuyöllä elää omaa elämäänsä. Heräsimme jäätävään kolinaan, emmekä saaneet laitetta mitenkään sammutettua. Noin tunnin verran kuuntelimme epämääräistä korinaa, kilinää ja kolinaa. Kun laite lopulta hiljeni, me jäimme sänkyyn pyörimään, emmekä saaneet uudestaan unta kuin vasta kuuden aikaan aamulla.

Kylpylässä viileää vettä ja hailakat löylyt

Kylpylää odotimme reissultamme varmasti eniten. Vaikkei meistä kumpikaan ole kummoinen kylpijä, antoi Järvisydän kuitenkin pientä toivoa siitä, että mekin löytäisimme sisäiset lillujamme ja osaisimme rauhoittua nauttimaan hetkestä. Tuntui isolta plussalta, että pääsimme nauttimaan kylpylästä aikuisten kesken, sillä kuuden jälkeen kylpylä sulkee ovensa alaikäisiltä.

Ensimmäinen pettymys kylpylän puolella koettiin altaiden kanssa. Niitä ei juuri ollut aikuisille tarjolla: yksi suurempi allas, joka oli harmillisen matala sekä pikkuriikkinen poreallas. Ulkoa olisi löytynyt vielä muutama kylmäallas lisää, mutta sisätilojenkin altaat olivat sen verran viileitä, ettei ylimääräinen itsensä palelluttaminen enää oikein innostanut. Korona-aikaan kylpylässä mahtui liikkumaan ja uiskentelemaan ihan kivasti, mutta voin kuvitella, että normiaikana on ruuhkaa. Tilat ovat kuitenkin melko pienet ja käytävät ahtaita.

Saunoja kylpylän puolelta löytyy kaikkiaan kuusi: hakosauna, hamam-sauna, höyry-, infrapuna- ja kivisauna sekä näköalasauna, josta nimensä mukaisesti aukeaa (ainakin jonkinlaiset) maisemat Saimaalle. Höyrysauna oli näistä oma lempparimme, sillä se oli saunoista ainoa, jossa oli oikeasti kuuma. Muut saunat jäivät hailakoiksi tai kylmiksi – siitäkin huolimatta, että mieheni heitti hakosaunassa kiukaalle kaksi kiulullista vettä… Useimpien saunojen ovessa oli myös lappu, jossa kävijämäärä rajoitettiin yhteen seurueeseen kerrallaan. Hieno ja tärkeä ele näin korona-aikana, mutta mitäpä veikkaatte, nauttivatko paikalla olleet suomalaiset pitkät löylyt unohtaen tyystin muut vierailijat? Esimerkiksi maisemasaunaan oli koko ajan jonoa, joka ei liikkunut lainkaan, sillä saunojilla ei ollut mikään kiire poistua, vaikka he varmasti näkivät ulkopuolella olevat jonottavat ihmiset…

Saunojen ja altaiden lisäksi kylpylästä löytyy myös suolahuone ja allasbaari sekä muutama hengailupaikka. Kävimme testaamassa suolahuoneen, mutta halvimpine mahdollisine muovituoleineen se ei tehnyt suurta vaikutusta. Allasbaari taas ei ollut koronan takia auki. Sieltä sai kuitenkin ilmaiseksi vettä (jippii) ja hedelmämukit, jotka sisälsivät kaksi siivua appelsiinia ja pienen palan banaania. Kiva ele, mutta ei se tuollaisenaan allasbaaria korvannut.

Ja ettei homma mene pelkäksi valittamiseksi, niin pakko mainita kylpylän hyvistäkin puolista. Tykkäsin erityisesti myrskysuihkuhuoneesta, jossa oli tarjolla erilaisia suihkuvaihtoehtoja. Sain pari kertaa saavillisen jääkylmää vettä niskaani, ja nöyränä täytyykin pahoitella aiheuttamaani meteliä.

Jäähtynyttä, ylihinnoiteltua ruokaa ja pieniä annoksia

Kuten 10 matkailufaktaa minusta -postauksessa paljastin, en oikeastaan ikinä syö reissussa ulkona. Sen sijaan tykkään tehdä itse ruokani, sillä silloin harvoin tulee maksettua ”turhasta”. Tällä kertaa halusimme kuitenkin panostaa ja tilasimme kynttiläillallisen huoneeseen. Odotukset nousivat jälleen kerran korkealle (siitäkin huolimatta, ettei annosten sisältöön päässyt vaikuttamaan mitenkään), mutta pettymys oli suuri, kun lopulta saimme illallisen (44,90 e / hlö, ei sisällä juomia) sekä seuraavana aamuna aamiaisen (sis. hintaan) eteemme.

Aloitetaan illallisesta. Alkuruokana oli punajuuri-vuohenjuustokeittoa ja päälle hunajapaahdettua auringonkukansiementä. Vaaleanpunainen keitto oli ehdottomasti illallisen parasta antia, ja jopa jäähtyneenä (termospullokuljetuksesta huolimatta) se maistui hyvältä. Harmillisesti keittoa ei ollut tarjolla muutamaa lusikallista enempää ja Ikea-lautaset tulikin puhdistettua erityisen tarkasti, haha. Pääruokana oli yrttimarinoitua peuranpaistia ja nautaa, tummaa katajanmarjakastiketta ja maa-artisokkapyreetä sekä pari hassua palaa rakuunavoissa paahdettua selleriä ja porkkanaa. Meidän annoksessamme ei ollut nautaa ollenkaan, joten peuralla mentiin. Katajanmarjakastike oli kipattu yhden peuranpaistisiivun päälle, joten siitä ei riittänyt paljoa kerrottavaa. Maa-artisokkapyre taas oli kylmää, eikä mikro tietenkään tehnyt sille enää oikeutta. Makuelämys jäi siis melko valjuksi, kun mikään ei oikein maistunut miltään. Jälkiruuaksi oli pienet nokareet suklaa-tuorejuustobrownieta, vadelmamoussea, karamellisoitua saksanpähkinää ja vadelmamelbaa. Jälkkäriannokset jatkoivat samaa minimaalista kokoluokkaa – saatiin nyt kuitenkin maistaa. Onneksi meiltä löytyi retkimakkarat jääkaapista, sillä niille tuli vielä illallisen jälkeen käyttöä. Mussutimme pimenevässä illassa  kylmiä makkaroita ja toivoimme todella, että aamupala olisi runsaampi.

Seuraavana aamuna pääsimme puoli yhdeksän aikaan kokemaan myös Järvisydämen aamupalan, joka sekin tuotiin ovelle kestokassissa. Mitä sieltä sitten lopulta löytyikään? Kaksi karjalanpiirakkaa, kaksi palaa tummaa leipää, rieskat, kolme suolakurkkusiivua (, jotka olivat pyörineet laatikossa niin, että kaikki maistui enemmän ja vähemmän suolakurkulle), muutama tomaatti-, kurkku ja salaattisiivu, kummallekin yhdet napit voita (leipää oli kuitenkin kolme palaa henkilölle…), yhdet minitetrat maitoa (, jotka eivät riittäneet mihinkään), yhdet teepussit ja kapselikahvit, pienet jogurttipurkit (, joiden makuun ei tietenkään voinut vaikuttaa) sekä muutama leikkele- ja juustosiivu. Toiseen rasiaan oli pakattu haaleaa munakokkelia sekä muutamat prinssinnakit ja pekonisiivut. Tämän rasian luovutin suosiolla kokonaan miehelle, sillä hänellä oli edellisillalta jäänyt aikamoinen nälkä, eikä rasiassa muutenkaan ollut kuin (max) yhden ihmisen annos. Naurettavinta oli se, että meille (kahdelle aikuiselle) tarjoiltiin kaksi omenasiivua ja kolme viipaletta appelsiinia! Ei siis edes yhden kokonaisen hedelmän vertaa… Tässä kohtaa huumorintaju alkoi olla jo (varsinkin miehellä) koetuksella.

Tässäpä ilmainen(!) vinkki vitonen kaikille Järvisydämeen matkaaville: omat eväät kannattaa ottaa mukaan – ja huomioida, että ainakin maisemasviitissä on minimaalinen jääkaappi eikä liettä ollenkaan. Mikro sentään löytyy.

Kai jotain positiivistakin?

Vaikka valituslista onkin tässä kohtaa jo melkoinen, haluan kuitenkin nostaa esille myös positiiviset kokemukset reissustamme. Ensiksi on pakko mainita Järvisydämen hienot puitteet. Esimerkiksi kylpylän ulkonäkö on aivan omaa luokkaansa, eikä vastaavaa varmasti löydy ainakaan samoilta korkeuksilta Suomesta. Jos katsotaan myös puhtaasti pelkkää sisustusta (, eikä keskitytä esimerkiksi kylmään kylpyhuoneeseen, äänekkääseen ilmalämpöpumppuun tai ei-niin-vaikuttaviin maisemiin), niin ovathan huoneet hienoja ja erikoisia, siitä ei pääse mihinkään. Ehkä juuri se Järvisydämessä häiritseekin: kaikkialla on lähtökohdat huippukokemuksiin ja -elämyksiin, mutta toteutus on jäänyt vajaavaiseksi, ja ainakin meistä tuntui, ettei hommia ole viety loppuun asti.

Toisen plussapisteen Järvisydän saa ehdottomasti ekologisuudestaan ja siitä, miten sitä on pyritty pitämään mukana kaikkialla: niin lämmityksessä kuin sisustuksessakin, ja alueelta löytyy useita monipuolisia kierrätyspisteitä. Löytyypä paikalta Joutsenmerkkikin. Lisäksi kylpylässä hyödynnetään infrapunavaloa veden puhdistuksessa tujujen myrkkyjen sijaan ja valaistuksesta huolehditaan liiketunnistimin varustelluilla LED-valaisimilla. Nettisivujen mukaan ravintoloissa tarjoiltava ruoka on myös vastuullisesti tuotettua. Paljon hyviä juttuja, joita ainakin itse asiakkaana arvostan suuresti!

Loppuun haluan mainita vielä positiivisen ja leveällä savon murteella tarjoillun asiakaspalvelun! Kaikesta kurjuudesta huolimatta ei v*tuttanut yhtään niin rankasti, kun vastassa oli iloisia asiakaspalvelijoita! Myös savoksi kirjoitetut opasteet ja infotaulut olivat kiva lisä, ja huomasin jääväni lukemaan niitä välillä ihan omaksi huviksi.


Siinäpä meidän kokemuksia Järvisydämestä. Koetin tätä postausta varten etsiä muiden vastaavia kokemuksia paikasta, mutta en löytänyt. Suurin osa blogipostauksista oli esimerkiksi tehty kaupallisessa yhteistyössä, ja tiedän vaikuttajamarkkinointihommia tehneenä, minkälaisia vaatimuksia tällaisille yhteistöille voi olla. Tuntuu kuitenkin hassulta, että todella olisimme ainoat paikkaan pettyneet. Instagramin puolella sainkin sitten useampia yksityisviestejä, joissa kerrottiin, että omat kokemukset olivat olleet samantapaisia kuin meillä ja ettei paikka oikein vastannut sitä, mitä kuvat ja mainokset antoivat ymmärtää.

Pakko myöntää, että meinasin itsekin aluksi mennä siitä, mistä aita on matalin ja julkaista sekä Instagramiin että tänne blogiin vain tarkoin rajattuja kuvia, jotka jatkaisivat Järvisydämen tuttua ”luksuslinjaa”. Olin kuitenkin kotiinlähdön aikaan niin kiukkuinen ja pettynyt, että vannoin pyhästi tuovani omat tuntemukset ja ajatukset rehellisesti esiin kanavissani – kuten olen aina ennenkin tehnyt. Ja reiluuden nimissä annoin palautetta tietenkin myös suoraan Järvisydämen väelle.

Nyt olisikin mielenkiintoista kuulla, onko teistä joku käynyt Järvisydämessä ja jos on, niin millaisia kokemukset ovat olleet. Osuiko meille vain superpa*ka viikonloppu kaikkine kiemuroineen vai onko muilla samanlaisia kokemuksia?

(63) Kommentit

 1. Krisse says:

  Samanlaisia kokemuksia täällä.. Tässä palaute jonka itse laitoin.. Kyseiseen palautteeseen sain automaatti vastauksen jonka otin kyllä suoraan *ittuiluna.. Mutta tässä palute jonka laitoin ja siitä saa käsityksen meidän illasta..

  ”Hei,

  Majoituimme Järvisydämen maisemasviitissä 4-5.7.2020. Saavuimme 4.7 jo hyvissä ajoin vähän klo 13 jälkeen. Toki ymmärrämme ettei huoneemme ollut vielä silloin valmis, mutta meille molemmille jäi sisääntulosta olo, että emme olisi tervetulleita. Keskustelimme myös kauden vuokravälineistä joita ei ollutkaan vapaana vaikka minulle oli erikseen sanottu ettei niitä tarvitse varata etukäteen. Saimme ne kyllä muutamaa tuntia myöhemmin, mutta käsitykseni oli, että koko päivä kuului pakettiin.

  No menimme ottamaan pakettiin kuuluvat alkudrinkit ja syömään lounasta yläkertaan odotellessa.. Baarimikko oli hyvin tökerö asiakkaille, mutta myös kolleegalleen mikä särähti meidän korvaan todella pahasti.. Kun olimme syöneet ja juoneet, menimme takaisin vastaanottoon kysymään huonettamme.. Saimme sen ja kun kyselimme vuokravälineiden perään pyydettiin meitä menemään vielä kolmannen ihmisen puheille.. Taas jonotusta seuraavalle ihmiselle ja saimme vihdoin pyöristä sovittua.. Lisäksi meille ei esitelty yhtään hotellia vaan meidän piti jälkikäteen itse kysellä kylpylän ja ravintoloiden sijaintia..

  Veimme tavarat huoneeseen ja vaikka tämä onkin pieni asia, mutta miten hyvin siivouksesta pidetään huolta jos edellisten asiakkaiden meikin on jätetty vessaan eikä siivottu pois?

  No kun sitten saimme pyörät oli meille jo kolme kertaa tyrkytetty vuokralappua täytettäväksi. Lisäksi pyöräni akku ei ollut edes täysi vaan palkkeja tippui heti kun olimme ajaneet vähän matkaa.. Koko tästä tilanteesta jäi olo, että tätä hommaa ole yhtään organisoitu ja kauheaa sähläystä..

  Tähän väliin kiitos siitä, että saimme huoneeseemme pyynnöstä silityslaudan+raudan niin saimme mieheni paidan silitettyä..

  Illallisesta pitää sanoa sen verran, että ruoka oli todella hyvää ja meitä palvellut vaalea hiuksinen mies oli aivan ihana.. Hän pelasti meidän koko illan ja kerroin sen myös hänelle.. Mutta kaikki asiat mitä olin etukäteen sopinut ei toteutunut.. Olin vielä puhunut niistä kahden eri ihmisen kanssa ja sopinut, että meille tuodaan heti kuohuviinit kun saavumme syömään ja miehelleni tuodaan koristeellisempi jälkiruoka synttäreiden kunniaksi.. Tarjoilijamme ei tiennyt näistä mitään.. Miten tämä voi edes olla mahdollista ettei kahdesta ihmisestä kumpikaan vie asiaa eteenpäin? Näitä minulle vielä itse ehdotettiin, kun kysyin onnistuisiko joku extra yllätys..

  Teillä on todella upea ja viihtyisä paikka.. Olen kuullut teistä todella paljon hyvää ja odotin tältä viikonlopulta paljon, koska halusin yllättää mieheni jollain erilaisella kokemuksella.. Vaikka meillä olikin todella mukavaa keskenämme, niin silti palvelun taso oli meille todella pettymys.. Toki jotkut työntekijät hoitivat hommansa hyvin, mutta siitäkin huolimatta meille jäi fiilis, että ei ole tarvetta tulla uudestaan.. Mikä on todella sääli, koska noinkin pienillä asioilla olisitte tehneet viikonlopustamme täydellisen..

  Lisäksi täytyy sanoa siitä, että olen todella hämmästynyt miten vaikeaa teitä on saada kiinni. Puheluihin vastataan todella harvoin ja sähköpostiin vastaamiseen meni kuukausi. Ymmärrän, että on kiire, mutta tämä on minusta aivan liikaa.”

  Mutta kaiken kaikkiaan mestasta jäi paska maku ja sai maksaa kallista hintaa.. Ei kyllä olla menossa uudestaan 😀

 2. Krisse says:

  Lisään vielä, että meillä oli myös maisemasviitti ja oli kyllä todella tylsä maisema tuijottaa toisten mökkejä 🙄

 3. Memmu says:

  Me olimme juuri su-ti välisen ajan Järvisydämessä, mutta yövyimme houseboatissa. Sieltä oli ainoastaan mahtavat kokemukset ja kalsean ulkoilun jälkeen oli ihana lämmittää oma sauna. Olimme luontolomalle, joka sisälsi kolmen ruokalajin illallisen ja illallinen oli kyllä maistuva ja täyttävä (joskin keitto haaleaa lämmöltään, mutta lämmitimme mikrossa). Aamupalalla kaipasimme runsautta ja laadukkaampaa tarjontaa. Henkilökunta ja asiakaspalvelu oli myös hyvää ja parit muutokset loman aikana onnistui heidän puolelta ilman muttia. Kokonaisuudessaan annan arvosanaksi lomastamme 9/10. Kylpylässä emme käyneet, koska koronan aikana emme halunneet ottaa riskejä.

  1. Kristiina says:

   Jotain tyylitöntä tuossa paikassa on. Ehkä se on liian iso, ja rakennustyöt näyttävät siltä, että homma paisuu edelleen ihan järjettömiin mittasuhteisiin. Siinä on mainostettu luonnonläheisyys kaukana. Luksuksesta ei voi puhua, kun esim. vastaanotto parveilee sinne jonottavia ihmisiä kymmenittäin, ja maisemasviiteejä on vieri vieressä niin paljon että todellakaan ei voida minkäänlaisista luontomaisemista puhua, jolleivat toiset ihmiset ja heidän makuuhuoneensa ole näitä ”luontomaisemia”. Mainostetaan myös reittikuljetuksia Linnasaareen. No, yritin varata sellaista etukäteen, mutta kaikki kuljetukset oli varattu täyteen 5vrk eteenpäin. Tilalle myytiin norpparetkeä tai ehdotettiin, että ”ehkä Oravista menee jotain kuljetuksia sitten?” (Oraviin on yli tunnin automatka). Päädyimme venetaksiin, joka olikin tosi hyvä, mutta tästäkään mahdollisuudesta ei vastaanotossa välitetty kertoa.

   Suosittelen luontoelämyksiä ja luksusta etsivälle kyllä etsimään jotain ihan muuta majoitusta.

   1. Tuulia says:

    Sama meininki jatkuu siellä edelleen, juuri kävin Järvisydämessä ja oli kyllä luksus kaukana! Rahastuksen makua, vieri viereen rakentamista ja asiakkaat sisään kalliilla hinnoilla vaikka alueet eivät ole edes valmiit vierailijoita varten. Meillä oli varattuna panoramasviitti niistä uusista, vuoden alusta käyttöön otetuista tönöistä. Noh, mitä järkeä on isoissa panorama ikkunoissa jos maisema on suoraan viereisiin asumuksiin ja heidän porealtaisiin ja makuuhuoneisiin? Toisesta ikkunasta ja parvekkeelta puolestaan maisema parkkipaikalle ja pihatyömaalle, todella keskeneräinen miljöö kaikkine rakennussotkuineen. Sen lisäksi aluetta rakennettiin/ maisemoitiin edelleen eli saimme minilomamme aikana kuunnella kaivinkoneiden, kuorma-autojen ääniä, kolinaa sekä moottorisahan rentouttavaa pärinää. Lisäksi huoneen lämmitystä sai säädettyä joko pakastimeksi tai uuniksi, välimallia ei ollut. Eikä hanoista tullut kylmää vettä lainkaan. Mutta olivathan he sentään tämän tiedettyään varanneet meille jopa puolen litran lähdevesipullot koko lomamme ajaksi, sehän riittää! Efatbiket vuokrattiin ja reitit aivan sohjossa, ei pystynyt ajamaan. Lisäksi ”kivat” laavut olivat kaikkea muuta kuin kivat, ränsistyneet ja puut kosteita joilla olisi pitänyt tulet saada. Asiakaspalvelu paikoin todella tympeää, kun kävin näistä ystävällisesti mainitsemassa. Siis tooodella iso pettymys koko paikka!

 4. Lara says:

  Olen vieraillut Järvisydämessä muutaman vuoden ajan 2x vuodessa. Pääosin maisemasviiteissä ja olen ollut tyytyväinen. Varaukset olen tehnyt ajoissa ja saanut sviitin hyvältä reunapaikalta järven suuntaan. Nämä ehkä jaetaan varausjärjestyksessä. Vain aamiaisen olen syönyt ravintolassa, muuten mennyt omilla eväillä. Myös kokemani hotellihuone oli hieno kokemus. Myöskään kylpylästä en keksi mitään valittamista.

  1. Camilla says:

   Juuri tultiin Järvisydämestä.

   Majoituttiin maisemasviitissä 30.4-2.5.21. Olin kirjoittanut toiveeksi kauniin maiseman. Saatiinkiin sviitti ylhäältä, järven reunasta ja sviitin vieressä eikä alapuolella ollut muita sviittejä (meidän takana oli kyllä mutta se oli heille harmi). Maisema osui kivasti metsänreunaan ja järvelle (toki 1 parkkipaikka näkyi kauempana). Respassa kehui parhaaksi ja näin tosiaan taisi olla. Huoneen varustelu: sänky mukavan pehmeä, takka toimi, jääkaappi oli hyvä lisä, ilmalämpöpumppu välillä viilensi erikoisesti mutta ehkä johtui auringosta? Pääasiassa toimi hyvin. Kylpyhuoneenlattia oli kylmä.

   Kylpylä:
   Oli juuri kuin kuvissa, oikein kaunis ja saunat kivoja. Vaikka tiesimme altaiden vähäisyydestä niin se silti yllätti. Onneksi vesi on lämmintä. Maisemasauna oli viileä, penkit olivat aivan liian alhaalla? Onneksi saunoihin ei juuri ollut ruuhkaa vaikka koronarajoituksin 1 seurue kerrallaan. Viikonlopusta huolimatta kylpylä oli hiljainen (toki poistuimme ennen klo 18:00). Allasbaari oli auki klo 12-17 ja tämä oli ehdottomasti iso plussa sillä pieni nälkä iski kesken uimisen!

   Ruoka: Aamupalapaikka oli normaalisti auki ja aamiainen oli oikein hyvä.

   Lotjabaari oli auki klo 17 asti mutta otimme ruuan illalla huoneeseen. Peuraburgerit olivat super hyvät 5/5.

   Ns. Kynttiläillallinen tarjottiin huoneeseen koronan vuoksi.
   Ruoka oli ”ihan hyvää”, olisi ollut varmasti tunnelmallisempaa syödä ravintolassa mutta tätä mahdollisuutta ei ollut.
   Jälkiruoka aivan liian pieni! 3+/5.

 5. Kipa says:

  Ajateltiin vuokrata Järvisydämestä mökki pääsiäiseksi isommalle synttäriporukalle hoitoineen ja illallisineen. Soitin kahteen kertaan myyntipalveluun pyytäen muutamaa eri tarjousta porukallemme. Ensimmäinen yhteydenottoni oli tammikuun alussa. Tarjous luvattiin lähettää sähköpostiini. Meni viikko ja soitin uudelleen, koska luvattua tarjousta ei ollut kuulunut. Myyntipalvelussa ihmeteltiin että ”kukahan tätä asiaa hoitaa” ym… ja luvattiin laittaa pyytämäni tarjous samalla hokien et ”kato netistä”. Jäi vähän epäselväksi mikä on myyntipalvelun toimenkuva jos kahteen kertaan luvattu tarjous on mahdoton tehtävä. Emme siis koskaan saaneet luvattua tarjousta, joten saavat tästäkin eteenpäin ns. ”Pitää tunkkinsa” ja me viemme rahamme muualle jatkossakin.

 6. Ile says:

  No nyt alkoi jännittää, varasin juuri pari yötä tuolta hääpäivän viettoa ajatellen. Etsinnässä oli romanttinen ja rauhallinen paikka ja toki hyvä ruoka olisi kiva lisä. Tuohon päädyttiin kuvien ja sijainnin perusteella, saa nähdä miten käy.

 7. Katja says:

  Olin mieheni kanssa Järvisydämessä helmikuussa. Silloin ainakin kylpylän saunat oli ihan ok ja aamupalan sai syödä ravintolassa, oli runsas ja hyvä aamupala. Illalla ravintolassa illallinen oli hyvä, mutta palvelu hidasta, se oli ehkä ainoa miinus.
  Itse tykkäsin, tosin kalliiksihan se reissu tuli, innostuin sähköpyöräilystä ja nyt tässä juuri odottelen omaa pyörää saapuvaksi…

 8. Piho says:

  Tähän voisin sanoa että vähintään puolet valituksen kohteina olleista asioista olisitte voineet välttää perehtymällä asioihin. Järvisydämen sivuilla on kartta, josta näkee missä kohden kaikki eri majoitusvaihtoehdot ovat, missä sijaitsee p-paikat, kylpylärakennus, päärakennus ym. Kartasta näkee jo aika hyvin, että osa maisemasviiteistä sijaitsee aivan p-paikan yläpuolella ja että ne ovat rakennettu ryppäisiin melko lähekkäin. Sviitin sijainnista olisi voinut varauksen yhtedessä laittaa toiveen menemään, että huone olisi vähän syrjemmästä ja kauempaa, jolloin rauhaakin olisi enemmän.

  Mitä tulee taas maisemasviitin varusteluun, tämäkin on selitetty majoitusvaihtoehdoissa mitä varusteita ”keittiöön” kuuluu. Liettä ei ole mainittu missään kohdassa, joten olisi hölmöä olettaa sen siellä olevan. Galleriasta löytyy paljon kuvia eri majoituskohteista, joista saa aika selvän kuvan minkälaisen majoituksen on varaamassa. Toki olette varmaan gallerian kuviin tutustuneet ennen varausta?
  Makuuhuoneen ikkunoissahan on kahdet verhot juuri sen takia, että alemmat voi vetää kiinni ettei naapurit näy ja kattoikkunan verhot jättää auki, jolloin saa ihailla yötaivasta. Tässäkään ei ongelmaa, asennekysymys.

  Noh, mitä tulee taas kylpylään, voin tähänkin todeta että järvisydämen nettisivuilla on runsaasti kuvia kylpylstä, kerrottu montako allasta siellä sijaitsee ym. Tähänkin jos on yhtään tutustunut ennalta, ei pitäsi tulla yllätyksiä. Toki altaiden vesi voi aluksi tuntua viileältä, mutta jos siellä viihtyy kauemmin kuin 30sek. niin iho tottuu kyllä nopeasti. Hölmöä myös valittaa elämyssuihkusta, koska se nyt ei ainakaan ole millään lailla järvisydämen vika, jos ei itse tiedä mihin menee..

  Tosi harmi, että teidän reissu ei sujunut odotusten mukaan. Itse olimme pari kk takaperin myös maisemasviitissä, jolloin kävimme kylpylässä, söimme tulimenu illallisen, saimme aamupalan huoneeseen ja me olimme aivan tyytyväisiä. Mistään en keksi mitään valitettavaa. Koen tässä enemmän ehkä sen, että teillä odotukset ovat olleet aivan jotain superhyper ihmeellistä, ettekä ole perehtyneet kunnolla paikkaan mihin olette menossa ja sen takia pettymykset ovat olleet näin isoja. Toki korona vaikuttaa kaikkeen ja luo omat haasteensa yrityksille sekä asikkaille ja kaikkien pitäsi sopeutua niistä aiheutuviin muutoksiin (olivatpa huonoja tai hyviä).

  1. Pullis says:

   Me ollaan majoituttu kelohonkamökissä yksi yö ja meidän kohdalle sattui monta pettymystä myös. Mökkiä ei oltu siivottu kunnolla, henkilökunta respassa oli hyvin hiljaista, eivät kertoneet mitään vaan kaikki piti kysyä. Poreammeesta tuli jotain töhnää. Kiuas ei lämmennyt. Polttopuita takkaan sai etsiä vaikka käytiin kysyy niitä respasta niin eipä respakaan tiennyt, missä niitä oli, koska neuvoi meidät paikkaan josta niitä ei löytynyt. Kylpylän pukuhuonetilat ja suihkutilat oli aivan täynnä. Suihkuun sai jonottaa melko kauan. Ei ollut siis korona-aika. Ja kylpylässä oli todella kylmä. Ulkona oli lähes 30 pakkasta joten varmaan vaikutti. Oltiin pettyneitä. Pieniä juttuja, mutta kun niitä sattuu useita, niin ei naurata. Mökin hinta oli yhdeksikin yöksi suolainen.

 9. Heltsi says:

  Ollaan vierailtu Järvisydämessä 2 kertaa ilman majoitusta eli lähinnä päiväreissulla käyty nauttimassa kylpylästä. Ensimmäistä ja ei suinkaan viimeistä kertaa yövyttiin helmikuussa juuri valmistuneen Kota-hotellin maisemasviittissä. En ole ikinä ollut niin hienossa huoneessa. Sisustustyyli on ihanan tunnelmallinen. Meillä oli kaikkialla tosi lämmin. Reissun ainut ikävä asia sattui, juuri ennen kylpylään menoa. Laitettiin takkaan tuli, veti hyvin, mutta yhtäkkiä liekki sammui ja savu puski huoneeseen. Siinä sitten tuuletettiin ikkunasta savuja ulos ja soitettiin respaan, ettei täällä oikeasti pala mikään. Lupsakka savolainen huoltomies ihmetteli asiaa ja keräsi sitten hiiltyneen ja edelleen hehkuvan klapin pois takasta. Niin me päästiin jatkamaan lomailua, ilman että takka savutteli lisää. Meitä toki harmitti, että seuraavat asiakkaat joutuivat savupirttiin. Kylpylässä paras ajankohta on mennä klo 18 jälkeen (ei lapsiperheitä) ja kesällä järvessä on kiva käydä uimassa myös. Kylpylä on meidän ehdoton lemppari, se on aikuiseen makuun tehty. Ymmärrän, että moni pettyy, sillä kylpylä ei ole iso, vaan tunnelma on enemmänkin intiimi. Parasta on, jos kävijöitä on vähän. Kylpylä ei muistuta pätkääkään uimahallia, sekin on iso plussa. Lisäksi altaiden vesi ja saunat ovat jokaisella kerralla olleet lämpimät, kun ollaan käyty Järvisydämessä. Koronasta huolimatta helmikuussa 2021 allasbaari oli auki. Ilmaiset napostelut ovat plussaa, en näe niitä yhtä huonossa valossa. Majoituksen lisäksi pakettiin kuuluivat vuokravälineet, kävimme testaamassa retkiluistelua – oli hankalaa. Vuokraustoimintaa kehittäisin selkeämmäksi, mutta muuten ei moitittavaa. Illallinen oli todella hyvä, söimme sen ravintolassa ja viinisuositus oli mainio. Myös allergiat otettiin hyvin huomioon. Aamupalan söimme myös ravintolassa ja se oli todella hyvä. Plussaa vohvelikoneista. Nam! Matkalta ei
  myöskään tarttunut koronaa mukaan ja helmikuussa sai vielä syödä ravintolassa. Suosittelen nyt ja jatkossakin!

 10. Minttu says:

  Ette varmaan ollut menossa 5*hotelliin hotelli ei markkinoi itseään5*hotellia eli sitä saa mitä tilaa

 11. Suvi says:

  Me ollaan oltu kerran tuolla ja kaikki muu toimi hienosti, mutta paikka on ylihinnoiteltu ottaen huomioon, että kokemusta on ns. muistakin paremmista paikoista. Jokatapauksessa järvisydän on uniikkia laatua Suomessa ja korvaavaa vaihtoehtoa on haastavaa löytää.

 12. Anu says:

  Meinasin mennä tuonne helmikuussa, mutta onneksi en mennyt. Sain niin kylmää asiakaspalvelua, kun soitin sinne kysyäkseni tarjousta 30v syntymäpäiväyöpymiselle. Sen puhelun jälkeen otin yhteyttä Kolille, missä olikin aivan mahtava asiakaspalvelu. Kolille menin ja sitä voinkin suositella kaikinpuolin.

 13. Minna says:

  Oltiin puolisoni kanssa pari yötä maisemasviitissä reilu viikko sitten. Meille sattui todella hyvät näkymät, mutta tosiaan jos etukäteen hieman sivuja tutkii niin näkee että sviitit ovat aika lähekkäin. Meillä sviitissä oli lähinnä ongelma että oli liian lämmin kun lämmitettiin takkaa, ilmalämpöpumppua ei käytetty lainkaan.
  En tiedä minkäkokoisiin dinnereihin olet tottunut koska söimme kahtena iltana tuon kynttiläillallisen ja mielestämme ruokaa oli todella riittävästi eli hinta/laatusuhde kunnossa. Usein ravintolassa kolmen ruokalajin dinneri voi olla huomattavasti pienempikin. Ja me ainakin käytimme ruokia sekä illallisella/aamiaisella mikrossa ja näin saimme kunnolla lämmintä ruokaa. Herääkin kysymys että mikä verran olet tilannut ruokia hotellien huonepalvelusta koska ne väkisinkin matkalla jäähtyvät ja tuossa kun ne pitää tuoda vielä autolla?
  Ihmeesti oli myös kylpylän vesi viilentynyt viikossa ja silloin kun me olimme ainakin toisessa suolahuoneessa oli ihan kunnon tuolit 🙂 Ja eipä ole heidän vika että allasbaari on pakko pitää nyt kiinni ja enpä juuri ole Suomen muissakin kylpylöissä hirveästi ilmaisia juomia/ruokia olevan tarjolla 🙂

  Ehkä kannattaa ensi kerralla hieman tutkia mihin on menossa ja tällä hetkellä muistaa koronan tuomat haasteet yrittäjille

 14. Eija Koivisto says:

  Meillä sattui oikein hyvä ajanjakso ja olimme tyytyväisiä. Vierailumme oli 3 vrk tammi-helmikuun vaihteessa tänä vuonna, 2021. Koronarajoitukset, maskit ja käsidesi, mutta illalliset ja aamiaiset olivat vielä ravintolassa. Pidin Järvisydämen keittiötä erittäin hyvänä, tulimenu-illallinen 3x. Palvelu oli erittäin, erittäin hyvää. Maisemasviittikin oli sellaisessa kohtaa että naapurisviittien katot eivät häirinneet, niiden yli näkyi hyvin. Olin varannut ajankohdan joka oli täydenkuun ja puolikuun välissä, siis aika iso kuu, mutta valitettavasti oli lumisadetta ts. pilvistä ja kuu nousi melko myöhään. Kerran saimme sentään ihailla sitäkin.
  Kylpylä oli niukempi kuin kuvittelin mutta allasbaarin tee, vesi ja hedelmätarjoilu oli myönteinen yllätys. Siis tämäkin oli ilmeisesti karsiutunut kun rajoitukset tiukentuivat.
  Silloin kun näin mainoksia joiden mukaan aamiainen ja illallinen tuodaan huoneeseen, ajattelin että mitenkähän toimii. Ikävää että ei siis näköjään toimi.

 15. Kukkis says:

  Olen yöpynyt pari kertaa Järvisydämessä kahdessa eri mökissä huhtikuussa 2020 ja kesäkuussa 2021. Huhtikuun reissu oli aika pettymys kelomökissä. Jouduimme vaihtamaan mökkiä toiseksi yöksi, sillä mökissä vilisti muurahaisia jotka päättivät maistella myös ruokiamme (esim. avattu karkkipussi ja leipäpussi pöydällä). Myös joku onneton eksyi sänkyyni. Myös mökin siivouksessa olisi ollut parannettavaa (pölykerrokset hirsien päällä, ikkunat pesemättä) ja telkkari ei toiminut ollenkaan.

  Huhtikuun reissussa matkailijoita oli meidän lisäksi vain kahdessa muussa maisemasviitissä ja asiakasmäärään nähden palvelu oli todella onnetonta. Henkilökuntaakin oli niukasti ja koronan vuoksi mm. Hotelli ja ravintola oli suljettu. Vietimme hääpäivää ja mies tilasi minulle yllätykseksi aamiaiset mökkiin lauantaiksi klo 9.00. Noh, ne eivät koskaan tulleet!!! Saimme hyvitykseksi illalla pizzat. Ne tuotiin tunnin myöhässä sovitusta aikataulusta!! Mukana oli myös 2v lapsemme, joten alkoi olla jo tosi myöhä ja hänen iltatoimet oli juuri alkamassa, kun pizzat viimein tulivat. Aamiainen tuotiin sunnuntaina, sekin tuttuun tapaan n. puoli tuntia myöhässä. En voi käsittää miten he mokasivat nämä niin täydellisesti, vaikka olimme lähes ainoat asiakkaat koko tontilla!

  Kylpylään, saunoihin, lämpötilaan olemme aina olleet tyytyväisiä. Allasbaarin ollessa auki, on ilmaiset snäcksit olleet hyviä ja niitä on saanut syödä niin paljon kuin haluaa (pähkinöitä, suolakeksejä, hedelmiä, teetä, sitruunavettä jne.) olemme kaikkiaan kolmesti käyneet tuolla uimassa ja aina on ollut hyvin tilaa, vaikka paikka onkin pieni.

  Lounas on ollut hyvä ja maukas. Ja juurikin buffa, josta on saanut syödä niin paljon kuin haluaa. Illallisesta ei ole kokemusta, eikä myöskään aamiaisbuffasta.

  Kesäkuussa olimme rantamökissä ja siitä en keksi moitittavaa. Toki pieniä parannuksia on aina, mutta päällisin puolin hyvä. Kivana lisänä on oma rantasauna ja laituri + uimaranta.

  Järvisydämen puitteet ovat mahtavat! Itseä hieman huolettaa jatkuva uuden rakentaminen. Olisi saatava perusasiat kuntoon, ennen laajentamista. Aatelin, että joskus normaalina aikana olisi vielä kiva testata hotellihuoneet ja aamiaiset. Joten annan paikalle vielä mahdollisuuden. Asiakaspalvelu on kyllä paikanpäällä ystävällistä (sähköposteihin ja puhelimeen ovat vastanneet huonosti).

  1. Kukkis says:

   Pieni kirjoitusvirhe. Molemmat majoittumiset ovat siis olleet vuonna 2020 🙂

 16. Malla says:

  Olen matkustanut paljon niin Suomessa kuin ulkomaillakin työn puolesta.

  Järvisydämessä vierailin ensimmäistä kertaa talvella korona-aikaan ja mielestäni se on Suomen kylpylöistä tunnelmallisin ja monipuolinen.

  Majoituimme muualla, mutta kylpylävierailun aikana henkilökunta oli hyvin ystävällistä, kaikki saunat toimivat, ihmisiä oli vähän ja maisema oli lumisen kaunis pimeällä. Lisäksi kylpylässä oli kivana extrana ilmaiset tarjoilut.

  Jos vertaan kylpylää vaikka Haikkoon niin Järvisydän pesee sen 10-0. Ja yleensä palelen kylpylöissä, täällä en palellut vaikka ulkona oli pakkasta reippaasti 🙂

 17. Eija Riikonen says:

  Olimme vuosi sitten 2yötä yhden hinnalla. Mökissä. Sitä muurahaisten paljoutta,siis meni hermot oikeesti sokerimuurahaisiin,olimme varautuneet et toisena iltana syödään pizzat,eli tilataan ja haetaan. Soitin hyvissä ajoin,siis what???? Kokki lähtenyt,oisko klo ollu jotain 16 tai 16.15,en muista moneenkin asti sai tilata mut miusta siinä pari tuntien piti vielä olla aikaa. Siellä toinen langan päässä pahoitteli,ja tuumas vain että toivottavasti teillä on jotain ruokaa jääkaapissa että pärjäättä aamuun ja saatte aamupalan. Kyllä teki niin mieli annella mut mitä hyötyä? Aamupala,joo,oli mitä oli. Lähdettiin ja annettiin palautetta vastaanotossa,kaikesta,mimmi vain pahoitteli miten huono tuuri meillä kävi ja tervetuloa uudelleen

 18. Nanna says:

  Törkeästi kuluttajaa harhaanjohtavaa!
  Olimme varanneet maisemasviitin 550e/2vrk joka oli todella iso pettymys. Huone oli aivan muuta kuin varauksessa annettiin ymmärtää.

  mm.
  -sälekaihtimet hajalla
  -keittiön valot rikki, toimi vain yksi ruokapöydän päällä, ledi ja kattolamppu eivät.
  -lattiassa oleva tunnelmavalaistus vilkkui sitä mukaan kun käveli ohitse, lopulta sammui kokonaan
  -ilmalämpöpumppua ei voinut respan mukaan säätää itse ja palelilme molempina öinä niin että piti takkaa lämmittää keskellä yötä (klo 05)
  -lattialista irti ja siinä oli ruuvit pystyssä
  -90 euron illallinen oli todella iso pettymys ja se tuotiin huoneeseen kylmänä ja vanilja-kastike salkkuun kaatuneena
  -palvelu oli töykeää ja pahoitteluita sai oikein pyytää, respassa myös eri asiakaspalvelijat antoivat ihan eri ohjeita esim koskien ilmalämpöpumppua
  -uima-osasto todella pieni ja isoja altaita vain yksi, pukutilat olivat pienet ja suihkuja oli vain muutama.
  -vesi oli myös viileää verrattuna siihen mitä se yleensä on kylpylöissä
  -ainoa positiivinen kokemus oli spa-hetki ja fatbike ajelu jäällä
  -lämmintä vettä tuli vain n.7minuutin ajan ja jouduin pesemään itseni jääkylmällä vedellä loppuun, meitä oli kaksi suihkutteliaa. Tähän respassa vastattiin vain että meidän mökissä oli sitten joku vika jossakin (??) ei muuta
  -emme saaneet mitään korvauksia lähtiessämme vaan piti tehdä reklamaatio sähköpostitse. En ole vieläkään 4 päivän jälkeen saanut vastausta.
  -kun viesteihin ja soittoihin alkoi kuulua vastauksia olivat ne lähinnä selittelyä ja lahjakortilla korvaamistakin ehdotettiin vaikka teimme selväksi että haluamme rahat takaisin käyttökelvottomasta maisemasviitistä ja harhaanjohtavasta illallisesta
  -vaadimme tästä korvausta koska tuote oli todellakin harhaanjohtava ja viallinen eikä sellainen kuin piti. Oli kyse kuluttajasuoja-asiasta.

  Saimme korvauksen pitkän taistelun jälkeen jossa korvattiin majoitus ja illallinen.
  Tämä ei todellakaan ollut tuon hinnan arvoinen, tulimme 4,5h matkan päästä vain toteamaan miten huonoa palvelua voi Järvisydämmessä saada.
  Oli siis ensimmäinen ja viimeinen kerta. Jatkossa luen tarkkaan ihmisten kommentit hotellista, koska tämänkin kohdalla SoMe oli luonut illuusion tästä paikasta. Olemme iloisia siitä että jaksoimme taistella asiakkaan oikeuksien puolesta vaikka selvästi väsyttämistaktiikka oli käytössä. Ei tämä silti korvaa sitä mielipahaa minkä kyseinen paikka aiheutti ja jatkuvaa stressiä tilanteesta. Loma jota odotimme 3 kuukautta oli kertaheitolla pilalla!

 19. Järvisydämestä on tosiaan saanut ´lukea paljon, lähinnä positiivista. Aika useat teksteistä tosiaan tehty kaupallisen yhteistyönmerkeissä, mukavaa lukea myös vähän erilainen näkökulma asiaan, Täytyy todeta, että on tuo maisemasviitin näkymä suorastaan naurettava.

 20. Janne says:

  Olimme puolisoni kanssa pari kuukautta sitten yhden yön hotellin puolella saunallisessa superior suitessa. Olin käynyt paikassa aiemmin lounaalla, ja ihmettelin silloin kuinka ankealta parkkipaikan kupeessa vieri vieressä sijaitsevat ”maisemasviitit” näyttivät. Olimme myös kuulleet puolison kaverilta ”valaisevia” kokemuksia iglumajoituksesta joten meille varsinainen hotelli oli ainoa vaihtoehto.

  Hotellihuonemme olikin sitten yksinkertaisesti hienoin missä olen majoittunut, eikä hotellin puolelta muutenkaan jäänyt mieleen mitään negatiivista. Saunan lisäksi sviitissä oli poreamme ja kaksi vessaa, kaiken kaikkiaan erittäin viihtyisä majapaikka.

  Kylpylä sen sijaan oli pienoinen pettymys sillä se oli paljon pienempi kuin miltä kuvien perusteella vaikutti. Jälkeenpäin piti ihan tarkistaa nettisivuilta oliko meiltä jäänyt joku osa kylpylästä kokonaan huomaamatta mutta ei, siinä se tosiaan oli. Myös saunat olivat pieniä, ja niin hailakasti lämmitettyjä ettei kunnon löylyjä saanut missään. Jäin kaipaamaan myös hieman syvempää allasta jossa olisi päässyt kunnolla pulahtamaan. Allasbaaristakaan ei pahemmin kerrottavaa jäänyt, ilmaiseksi sai lähinnä pähkinöitä, hedelmiä ja jäävettä. Tölkkilonkeroa ja muita (törkeän ylihintaisia) virvokkeita olisi ollut myynnissä mutta annoimme niiden olla. Onneksi sentään kävimme arkipäivänä eikä porukkaa ollut kovin paljon, joten mihinkään ei tarvinnut pahemmin jonotella.

  Illallinen sitten olikin vuorostaan erittäin hyvä ja hyvitti kylpylän jättämän kevyen mielipahan täysin. Ruoka oli todella maukasta alkukeitosta lähtien, annokset olisivat toki saaneet omaan makuuni olla hieman isompia mutta kyllä noillakin nälkä lähti. Myös palvelu ja tunnelma olivat kaikin puolin kohdallaan. Otimme molemmille juomalistat, jotka maksoivat muistaakseni 35€/hlö. Kallista lystiä siis tämäkin, mutta ei toisaalta juuri kalliimpaa kuin hyvässä ravintolassa yleensä.

  Illallisen ja ruokalevon jälkeen testasimme vielä sviittimme saunan ja poreammeen, jotka olivat erittäin hyvä lisä iltaan. Sauna oli melko vaatimaton mutta kahdelle hengelle aivan riittävä, paremmat löylyt siellä sentään sai kuin kylpylässä. Saunajuomat olimme tuoneet itse, mikä minibaarin (jälleen törkeän kalliiden) hintojen ihmettelyn myötä tuntui maailman parhaalta idealta. Mietimme matkalla myös saunamakkaroiden ostoa mutta niille ei olisi käyttöä ollut.

  Palvelu niin kylpylässä, hotellissa kuin ravintolassakin oli todella ystävällistä. Paikka on myös upean näköinen, ja sisustus on kaikkialla varsin vaikuttava.

  Kaiken kaikkiaan kokemus oli siis positiivinen, mutta muita Järvisydämeen aikovia neuvoisin ehkä madaltamaan odotuksia kylpylän suhteen.

 21. Hep! Täälläpä yksi blogikirjoitus, joka ei ole yhteistyö: https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2018/06/04/hotelli-jarvisydan-on-symppis-vaikkei-kaikki-suju-kuin-stromsossa/

  Olenkin monesti vähän ihmetellyt, miten kaikki sujuu Järvisydämen yhteistyöpostauksissa niin harmonisesti ja kaikki on vaan niin ihanaa. Meillä oli todella paljon sekoilua, vaikka osa minusta paikkaa silti symppaakin. Emme ole vieläkään käyneet siellä uudestaan, mutta joskus tekisi mieli piruuttaan mennä ja katsoa, onko homma parantunut yhtään. Meidänkin mielestä altaissa oli liian kylmä. Ruoka sen sijaan oli hyvää, siinä on kyllä iso ero, saako sen doggybagissa huoneeseen styroksilaatikossa vai suoraan lautasella. Mutta joo, osaan niin samaistua tähän postaukseen. 😀 On muuten mullekin eka postaus paikasta omani lisäksi, joka ei ole pelkkää hehkutusta.

 22. Kyllä kaupallisissa yhteistöissäkin pitäis uskaltaa sanoa, jos joku ei toimi. Useimmissa blogeissa ei muutenkaan kerrota mitään negatiivisia juttuja matkoilta, vaan annetaan ymmärtää, että kaikki matkat sujuu kuin tanssi, tai ettei ympäristössä ole mitään, mikä aiheuttais esim. eettistä pohdintaa. Jokainen voi sitten ite arvioida, kuinka uskottavina tai vastuullisina niitä blogeja pitää.

  Mitä tulee itse Järvisydämeen, on tää uudistus omasta mielestäni vaan yksinkertaisesti ruma. Oon käyny Järvisydämessä kaks kertaa ennen kuin sinne tuli nuo ”maisemasviitit”, ja sillon paikka oli vielä kaunis ja luonnonläheinen. Nyt kaikki näyttää keskeneräiseltä rakennustyömaalta eikä nuo mökitkään mitään mestariteoksia ole. Jossain vaiheessa vielä olin kiinnostunut näkemään tän uuden version, mutta ei kyllä enää kiinnosta, kun on vertailukohtaa. Suosisin ennemmin just vaikka Kolia tai Hotelli Punkaharjua. Sieltä saa takuuvarmasti hyvää ruokaa ja maisemat on oikeesti kauniit.

 23. MERJA says:

  Me olemme mieheni kanssa ennen perheen lisäystä lomailtu Järvisydämessä kolmeen eri kertaan. Talviaikaan hotellissa, kesäaikaan houseboatissa ja syksyaikaan maisemasviitissä. Joka kerralla olemme olleet todella tyytyväisiä asiakkaita ja joka kerta lähtiessämme uloskirjauksen yhteydessä olemme kiitelleet hyvästä palvelusta henkilökuntaa ja luvanneet palata vielä uudestaan ja näin varmasti teemmekin. Korona aikaan emme ole tuolla vierailleet, joten osaltaan myös tämä aika on voinut vaikuttaa huonommin kokemukseen, mikä on tietysti kovin ikävää. Perheen lisäyksen johdosta emme ole vielä uutta lomaa varanneet, koska koemme paikan olevan ennemminkin hemmottelua pareille kuin perheille. Ja siis lapsen pitää vielä vähän kasvaa että päästään kahden kesken lähtemään. Ainoana miinuksena olemme pitäneet korkaa hintaluokkaa, suomalaiseen tasoon melko tyyris paikka.

 24. Harmi, että teidän suuresti odotettu kylpyläreissu ei mennyt ihan odotusten mukaisesti. Kuulostaa tosiaan, että aika moni juttu on mennyt pieleen. Ja se, että majoitusta mainostetaan maisemasviittinä tuolla maisemalla… no, se on kyllä varma tapa tuottaa pettyneitä asiakkaita.

  Yleisesti ottaen musta on kiva lukea rehellisiä postauksia eikä sellaisia liian kiilloteltuja. Reissatessa tulee väistämättä aina joskus pettymyksiä, ja tulee aidompi fiilis sellaisista blogeista, joissa kaikki ei ole aina pelkkää hehkutusta.

 25. Ohhoh, olipa katastrofi! Järvisydän on ollut juurikin muiden postausten takia korkealla listallani Suomen matkaa suunnitellessa, ja nyt se kyllä tipahti useamman portaan. Ihmeellistä, etten muualta ole näistä lukenut. Kaupallinen yhteistyö tai ei, rehellisyys on tärkeää. Pisteet siitä, ja hyvä, että laitoit palautetta myös suoraan hotellille!

 26. Laura says:

  Hyvin samanlaiset odotukset ja kokemukset oli meillä. Varasimme ensimmäistä hääpäivää varten ”ihanan ja romanttisen” loman maisemasviittiin ja tulimenu illallisen vuonna 2019. Olimme myös varanneet fatbiket ja se olikin tuon vierailun paras anti. Tässä tiivistettynä:
  – saapuessa saimme repaleiset ja likaiset kupongit aamiaiselle ja kylpylään
  – kylpylään pääsi tasan kerran yhden yön vierailulla! Ihan naurettavaa kylpylähotellissa
  – huoneesta hienot näkymät parkkipaikalle ja päärakennukseen
  – tulimenu illallisella alkuruokana kukkakaalia ja pääruokana kukkakaalia. Kaali oli poltettu päältä ja sisältä raaka. Jälkiruoka ”lämpimiä lettuja jäätelöllä ja marjoilla” oli yksi kylmä (mahdollisesti eines) lätty jäätyneellä hileisellä jätskillä ja pakastemarjasekoituksella. Kyllä tuli huijattu olo 😀
  – aamiainen oli kehno, huonompi kuin olin edes osannut kuvitella
  Olemme varoittaneet kaikkia jotka ovat haaveilleet tuonne menosta. Kylpylä oli kaunis ja sunnuntai iltana väkeä ei juuri ollut. Mutta tuntui kurjalta että siellä sai käydä kerran ja aika oli hyvin rajallinen. Emme juuri syö kalliita menuja ravintoloissa ja tulimenun jälkeen kadutti huolella!

 27. Eila says:

  Meillä on myös mainostamiseen nähden todella negatiiviset fiilikset. Hinta-laatutaso ei todellakaan ollut kohdallaan. Olimme paikalla kolme vuorokautta lahjakortilla ja saimme soiton heti lähdön jälkeen, että emme ole maksaneet majoitustamme, vaikka lahjakortin olimme esittäneet paikalle tullessa ja he ottivat siitä valokopion. Kerroin asian heille ja he sanoivat selvittävänsä asiaa lahjoittajan kanssa. Minä ilmoitin, että lahjoittajan kanssa ette selvitä mitään, vaan me itse palaamme takaisin selvittämään asian.
  Kun palasimme takaisin, niin lahjakortti oli löytynyt ja tieto oli jäänyt kirjaamatta koneelle. Minulle ei edes esitetty anteeksipyyntöä sekoilusta, puhumattakaan hyvityksestä (vaikka kuppi kahvia leivoksen kera), vaikka turhaa ajoa tuli 50 km. Mainokset ovat aivan yliampuvia. Itse olimme kesällä ennen koronaa, joten kylmästä emme kärsineet. Sviitti oli pettymys ahtaudessaan ja minimaalisen keittiön suhteen. Kylpylässä voi käydä vain kerran vuorokaudessa, joten ei aamukäyntejä ollenkaan. Aamiainen oli mihelleni ok, mutta minun erikoisruokavaliotoiveita ei ollut otettu huomioon, vaikka ne oli ilmoitettu tilauksen yhteydessä. Pystyin syömään vain jotakin, mutta hyvin yksipuolisesti. Olimme onneksi liikkeellä asuntoautolla, joten muut ateriat laitoimme ja nautimme siellä. Kokonaisuutena jäi käteen pelkkä pettymys. Olemme matkustaneet paljon ympäri maailmaa ja sillä summalla, jolla yövytään 3 vrk Järvisydämessä saa monta todella mahtavaa kokemusta muualla.

 28. Minä odotin suurella mielenkiinnolla tätä postausta jo, kun seurasin teidän vierailua instasta. Olen aina suhtautunut Järvisydämeen suurella varauksella, enkä mitenkään vähiten Sonjan tuolla ylempänä linkkaaman kokemuksen takia. Hölmöintä on se, ettei paikka tunnu koskaan pahoittelevan epäonnistumisia – saati anna minkäänlaista hyvitystä. Epäonnistumiset tuntuvat aina olevan asiakkaan vika.

 29. KT says:

  Vietin Järvisydämessä 2 yön miniloman Joulukuussa 2020 , loma vastasi odotuksia ja kaikki meni hyvin. Erityisesti paikan tunnelmallisuus oli meidän mieleen..se viinienmaistelu hämärässä, ai että. Vaikka oli korona, allasbaari oli auki, aamupalan ja illallisen söimme ravintolassa. Saimme todella hyvää palvelua kaikkialla. Huoneestakin oli hyvät maisemat. Meillä oli runsaasti omia eväitä mukana, mutta kaikki jäivät syömättä, koska illallinen ja aamupala täyttivät.

  Jos jotain negaa pitää sanoa, niin mökin ilmastointi tms laite oli rikki ja siitä kuului outoa ääntä, ja wc:n lattia oli kylmä. Äänieristys oli huonoa, naapuri mökistä kuului järkyttävää pauketta ja pakko oli mennä tutkimaan asiaa, että ketä siellä ”hakataan”! En saanut selville mitä siellä oikeasti tapahtui.

  1. KT says:

   Ja sitä piti vielä sanoa, että varmaan eniten ärsytti kylpylän pukuhuoneiden pienuus. Siellä oli niin ahdasta, että sieltä halusi välittömästi pois, vaikka minun kanssa oli samaan aikaan vain muutama ihminen.

 30. En ole koskaan ollut Järvisydämessä, mutta olen kuullut myös muiden pettyneen siihen. Ehkä kannattaisi olla realistisempi markkinoinnissa, jotta tällaisia pettymyksiä ei syntyisi. Tuo huoneeseen toimitettavan illallisen kustannuskin pitäisi olla maltillisempi, jollei ole rahkeita toimittaa sitä asianmukaisella tyylillä.
  Haluan kyllä vierailla paikassa vielä joku päivä, mutta täytyy muistaa pitää odotukset kohtuudessa.

 31. Nyt meni mielenkiintoiseksi. Vähän on ollut suunnitelmissa tänä keväänä tuolla käydä, ihan jopa kaupallisen yhteistyön merkeissä – nyt mietin vähän, että uskaltaako sitä ottaa riskiä, siis riskiä, että joutuu vuorokauden kärsimään ongelmasta toisen jälkeen. Tietysti pahimmillaan (parhaimmillaan?) ero tämän ja ”kaupallisten yhteystyö” yöpymisten välilä on se, että hotelli tietää jälkimmäisten osalta niiden päätyvän julkisuuteen ja siksi kokemus on ainakin osittain erilainen.
  Tästä aiheesta taitettiin joskus aikaan ennen koronaa peistä Pakistanin osalta: on ihan eri asia vierailla maassa pressimatkalla kuin soolona tai pariskuntanakaan omin nokkineen, mutta blogeista (kansainvälisistä) löytyi parin pressimatkan jäljeltä paljon ylistystä maasta, ei luultavasti niin, että bloggaajat olisivat valehdelleet vaan niin, että heidän kokemuksensa nyt vaan oli ihan erilainen.

  1. Huh, huh. Luin kaikkien kommentit. Noin puolet oli kokenut saaneensa vähemmän kuin odotti js maksoi. Ja sama kuin monella eli olin nähnyt kaupallisena yhteistyönä vain hehkutusta . No silloin varmasti saa maisemasviitin maisemalla😂

 32. Jorma kananen says:

  Ei ehkä yllättävää että reissussa omat ruokansa valmistava henkilö pettyy lähes kaikkeen, haha. Melkoista ajanhukkaa oli lukea tämä mukanokkela, haha blogi.

 33. Pauliina says:

  Me vietimme naisporukalla syntymäpäivää Järvisydämessä n. 1,5v. sitten eli ennen Koronaa. Majoitumme hotellissa ja huoneet olivat kyllä todella viihtyisiä. Söimme sekä lounaan että illallisen ravintolassa – todella hyvää ruokaa. Samoin aamiainen. Myös kylpylässä kävimme pitkän kaavan mukaan ja hyvin toimi sekin, pienehkö mutta tunnelmallinen. Eli todellakin viihdyimme Järvisydämessä.

 34. Olipa mielenkiintoinen juttu, ja luin myös kaikki tähän tulleet kommentit. Mekin olemme miettineet Järvisydämessä käyntiä, niin siksi kiinnosti lukea tämä. Ensinnäkin, olen Cilla Marian kanssa samaa mieltä, että blogiyhteistöissä pitäisi kyllä pystyä tuomaan muutakin kuin vain siloteltua totuutta. Ja sitten myös samaa mieltä Pirkon kanssa, että joskus kokemus voi olla yhteistöissä erilainen koska yritys tietää, että bloggaaja on siellä kirjoittaakseen juttua, ja sitten heitä palvellaan astetta paremmin. Näinhän sen ei tietenkään pitäisi olla mutta varmasti monesti se menee näin. Mutta oli siis mielenkiintoista nähdä, että muilla kommentoijilla on selvästi samantapaisia kokemuksia kuin teillä.

  Jos minulle myytäisiin maisemasviitti ja näkymä olisi tuo, niin olisin kyllä pettynyt! Tuo ei missään nimessä ole maisemasviitti eikä asiaa voi perustella sillä, että asiakas ei ole itse katsonut kuvia netistä, niin kuin joku tuossa kommentoi. Vai oliko siellä kuva joka on tämän sviitin ikkunasta otettu? Joskus olemme olleet sellaisessa huoneessa jossa oli ”partial ocean view”, se ehkä sopisi tähänkin. Silloin tietää, että ikkunasta näkyy järvi mutta myös muutakin.

  Harmi että teillä oli tällainen kokemus!

 35. Hanne says:

  Ai että, kerrankin jostain muualtakin kuulee samoja kokemuksia mitä sulla on ollut! Kovat oli odotukset, mutta kylmäksi jäi kokemus. Maisemasviittien ”maisemat” (parkkipaikka näkymä), kylpylän kylmä vesi, kylmät saunat. Keittiön huono varustus sviiteissä. Samoin ilmastointilaite puhalti joko liian kylmää tai kuumaa. Ohjeistus oli, että sitä ei saa sammuttaa… Aamupala oli ihan ok. Sinällään pettymys, mutta voisin ehkä antaa joskus toisen mahdollisuuden. Hinta on kova verrattuna kokemukseen.

 36. Nin says:

  Käytiin Järvisydämessä joulukuussa 2020. Oltiin Kotasviitissä ja suurin osa asioista toimi tosi hyvin. Ruokakin oli sitä mitä luki. Silloin syötiin Tulimenu ihan viel ravintolassa ja ihana oli myös viininmaistelu. Siisti huone ja tunnelmallinen kaikin puolin. Toki kuvaus luettiin ennen menemistä niin tiedettiin mitä odottaa. Huvitti tuossa jutussa tuo liesijuttu, kuka sellaista osaa edes odottaa? Toinen mikä huvitti kommenteissa, kun vain yksi kylpyläkäynti kuuluu hintaan. Missä kylpylähotellissa useampi käynti kuuluu hintaan? Useammassa paikassa jokainen kylpyläkäynti rahastetaan erikseen esim. S-ryhmä ja osittain Järvisydänkin siirtymässä tähän. Vois mennä uudestaan Järvisydämeen. On hintava paikka, joten tarjouksilla kantsii mennä. Meille sattu kyllä siisti ja hyvinsiivottu Kotasviitti. Ainut miinus kylmä vesi kylpylässä, mutta sitä ei ilmeisesti tarkoitettukaan niin lämpimäksi? Se olis hyvä korjata ja pitäs saada lämpöä veteen. Kylpylä muutoin oli lämmin. Jos vertaa vaikka Koliin niin kylpylä Kolilla parempi, mutta Kolilla huoneet likaiset ja vanhanaikaiset ja lisäks Kolin ravintolasta myydään poronkäristystä, joka ei oo poronkäristystä. Palvelu oli Järvisydämessä parempaa kuin esim. S-ryhmällä.

  Jostain syystä esim. S-ryhmän hotelleissa aina ollut huone likainen, rikki, pölyinen, esim. Kimmelissä katosta tippu roippeet lattialle kun lämmitettiin sauna ja huone niin pölyinen että meinas saada astmakohtauksen vaikkei oo astmaa. Lisäks yhessä S-hotellissa kylppäri täysin homeessa.

  Yks hyvä hotelli, jossa pääsääntöisesti siisti huone ja palvelu tosi hyvä, niin Lapland Hotels Bulevardi. Jos rehellisyyttä haluaa niin huoneissa kyl satanolla voitti Järvisydän kotasviitti esim. S-ryhmän samoin kuin palvelu paljon parempi Järvisydämessä kuin S-ryhmällä.

  Kylpylää vois Järvisydämessä kehittää, sen vois uudistaan jokseenkin varsinkin lämmintä vettä pitäs saada. Muutoin kiva paikka. Ilmeisesti maksemasviitit kaipaa korjausta kommenteista päätellen, mutta meillä kyl toimi kaikki kotasviitissä erinomaisesti.

 37. Nin says:

  Aamupala oli kyl meillä tosi hyvä joulukuussa. Parempi kuin yleensä muissa hotelleissa.

 38. Sami says:

  Meillä myös vastaavat kokemukset. Olimme ennen koronaa ja olimme varanneet pöydän seurueellemme illalliselle, jota sitten ei ollutkaan. Tarjottiin seisomapaikkoja!!
  Lopuksi tarjottiin pöytä toiselta puolelta (jossa esitys), josta meidät sitten potkaistiin pihalle kun esitys kohta alkoi, eli illallinen jäi tyngäksi. Huoneet olivat seurueella sekaisin, ja niitä selviteltiin pitkään, tätä ei kuitenkaan pahoiteltu. Maisemasviitistä puuttui myös jääkaappi, joka sitten oli illan aikana roudattu sinne, sillä tosin ei ollut enää merkitystä, kun ruokakamat oli jo saanut heittää roskiin siinä vaiheessa. Saunat olivat myös silloin kylmiä, ainoastaan yksi toimi ja sinne olikin sitten tungos.
  Eli ei jäänyt meillekään hyvä kuva kyseisestä paikasta.

 39. Heidi Hällynen says:

  Siis käsittämätöntä valitusta. Voisi melkein tiluleerata diplominaukujaksi. Mun mielestä se paikka oli ihana. Ainoa valitus tuli siitä että autot näkyi maisemasviitistä, mutta eipä se pimeellä enää haitannut. Kertakaikkisen hienosti tehty paikka ja palvelu oli hyvää. Nautin joka hetkestä. Kuppi on juuri niin nurin kun sen itse näkee olevan.

 40. Ritva says:

  Oltiin maisemasviitissä 2019 kesällä 3 päivän aketti. Eihän se ihan putkeen mennyt se reissu palvelun osalta, mutta puitteethan siellä on upeat. Ruokailu alkoi likaisilla astioilla, saunamaailma ei ole käytössä, kun ei ole saunoille lämmittäjää, aktiviteetteja kuului pakettiin, mutta mitään ei oikein ollut tarjolla ja puolet fatbikeistäkin oli rikki. Joku talkkari tuli omilla avaimilla sviittiin toisena iltana klo 22 sviittiin ja ihmetteli mitä me siellä tehdään, mistä ollaan saatu avain 🙈 tässä vain osa kommelluksist. Kylpylä oli hieno 😀 Palaute laitettiin kylpylään reissun jälkeen ja saatiin vastauskin, asiallinen jopa ja lahjakortit kylpylään 😬 ei olla vielä käyty, kun on tuota matkaa sen verran.

 41. mirkkatorikka says:

  Hei! Olen tehnyt kaupallisena yhteistyönä tämän blogipostauksen useammasta vierailukerrasta Järvisydämessä: https://mirkka.fi/suuruudenhullu-saimaan-sydan/

  Ikinä minulle ei ole saneltu mitä tulisi kirjoittaa, tai edes vihjattu siihen suuntaan että pitäisi ylistää tarpeettomasti. Ei kaupallinen yhteistyö poista rehellisyyttä, vaan päinvastoin velvoittaa siihen. Sehän se ero juuri normimainontaan on. Ei mielipiteitä voi ostaa, ainakaan minun.

  Paljon on kuitenkin myös asenteesta kiinni. Jos lähtee etsimällä etsimään puutteita, niin eiköhän niitä löydy joka paikasta. Kylpylän porealtaan vesi voi olla verrattain viileää, mutta se on eettinen valinta. Vesi lämmitetään Saimaan järvienergialla sekä maalämmöllä. Aurinkoenergialla pystytään huhtikuusta aina syyskuun lopulle saakka kattamaan 75% koko kylpylän energiankulutuksesta. Tätä arvostava ei valita. Ja mistään ei varmasti löydy sellaista ilmalämpöpumppua, mikä ei joskus pitäisi jotain ääntä. En näe tuollaisenkaan olevan Järvisydämen vika.

  Kun tehdään näin isosti ja innovatiivisesti, niin toki rapatessa roiskuu. Tuntuu oudolta ilkeilyn tarpeelta lähteä listaamaan kaikkea mahdollista kehitettävää, mikä on ilmeistä ja inhimillistä tuollaisella kasvuvauhdilla. Toki kritiikkiä saa antaa, mutta hämmennyin tällaisesta lyttäysblogista Järvisydämen puolesta. Ihan kuin haluttaisiin asiallisen palautteen sijaan kostaa ja jopa mustamaalata. Perusasiat ovat Järvisydämessä mielestäni loistavasti kunnossa ja puitteet Suomen upeimpia. Vahva suositus Järvisydämelle ja tämä ei ole maksettu mainos <3

 42. ML says:

  No meillä oli kyllä täysin vastaavanlaiset kokemukset mitä suurimmalla osalla viestiketjuun vastanneista. Mielestäni jos 2 yön yöpymisestä maksetaan lähemmäs 700 euroa ilman ruokaa, siihen hintaan voisi jo kyllä olettaa, että pienetkin asiat olisi mietitty/hoidettu/korjattu kuntoon, varsinkin, jos niistä näköjään palveluntarjoaja saa palautetta asiakkailtaan säännöllisesti.

  Mielestäni postaus tai yksikään näistä viesteistä ei ole lähellekään ”käsittämätöntä valitusta” eikä ”diplominaukumista”, eikä näin perusasioiden rempallaanolosta voida mennä minkään ”rapatessa roiskuu” selitysten taakse.

 43. Satu says:

  Minulla oli han toisenlainen kokemus. Kävin viime syksynä, silloin oli ravintolatkin auki eikä rajoitukset niin tiukkoja. Ruoka oli hyvää, samoin palvelu. Kylpylä hieno ja kaikki toimi, ei ollut kylmä saunoissa tai missän, eikä ruuhkaa (keskellä viikkoa).

  Ainoa negatiivinen juttu oli ylimainostettu ”sviitti” joka oikeasti on pikkumökki. Kaikki tosin mökissä toimi, oli lämmin eikä mikään ollut rikki. Joten menetteli.

  Hieno paikka, ehdottomasti menen uudelleen ensi kesänä. Suosittelen muillekin. Harmi, että sinulla kävi noin huono tuuri.

 44. Kiitos tästä rehellisestä arviosta. Olen nähnyt viime aikoina useammankin hehkuttavan kaupallisen yhteistyön puitteissa tehdyn arvion Järvisydämestä, kun taas aiemmin olen kuullut varsin ristiriitaisia arvioita.

  Olen miettinyt paljonkin tätä kaupallisen yhteistyön dilemmaa.
  Jotenkin tuntuu, että erityisesti Suomessa ei olla aivan täysin ymmärretty miten se toimii.
  Liian usein lähdetään hehkutuslinjalle, siis ilman katetta, kun ei kehdata kertoa totuutta, kun palvelu on saatu maksutta.
  Se ei kuitenkaan palvele ketään osapuolista. Matkailija pettyy, palveluntarjoaja saa haukut kun homma ei toiminutkaan niin kuin blogissa oli hehkutettu ym.

  Vaikuttajamarkkinoinnin koko pointti on antaa rehellistä palautetta, eikä tehdä perinteistä mainontaa.
  Täytyy sanoa, että vaikka hintaa en tiedäkään, niin sviitti-luokituksella nuo ruuat ovat suorastaan ala-arvoisia.
  Vaikka olenkin nimenomaan ruokamatkailija, niin voisin kyllä joten kuten katsoa tuota läpi sormien, mutta jos kylpylässä ei riitä kuumaa vettä ja kuumia löylyjä, niin sitten on jo aika vaikea löytää positiivista.

  Mielestäni olit kuitenkin varsin asiallinen arviossasi, kiittelit esim. henkilökuntaa, vaikka selvästi oli hiukan hakusessa asiat jos suolakurkuissa kieputellut karjalanpiirakat ja itsekeitettävä nappikahvi oli se sviitin aamiainen.
  Uskon, että palautteesi myös auttaa Järvisydäntä kehittämään toimintojaan huomattavasti paremmin kuin ylihehkuttavat blogipostaukset.

  Eikä tämä mitenkään estä sitä, ettenkö kävisi itse kokeilemassa. Huomattavasti parempi, kun ei odota liikoja, vaan osaa suhteuttaa sen suomalaisen mökkikylän sviitiksi parkkipaikkanäkymineen, eikä odottaa mitään maailmanluokan luksusta. Vaikka eipä sillä, surettaa, että Suomessa olisi siihen paljon potentiaalia, kun vain löytyisi kunnianhimoa!

 45. Mulla on muualta jokunen kokemus huoneeseen/huvilalle toimitetuista ravintola-annoksista tältä keväältä, ja ainakin niihin verrattuna nuo teidän illallinen ja aamiainen eivät vakuuta.

  Kun majoitus on hinnoiteltu korkealle, odotukset ovat oikeutetusti korkealla. Ei silloin ole syytä sietää samaa, mitä selvästi halvempi paikka tarjoaisi. Jos hinta ja laatu eivät vastaa, ei ihme, että tuntee olonsa petetyksi.

  Mä tulin tästä kirjoituksesta ja näistä kommenteista erittäin uteliaaksi. Voisin ihan vain sen vuoksi mennä tuonne, jotta voisin kokea omakohtaisesti kumpaan päähän janaa oma vierailu kallistuisi. Parasta olisi, jos voisi tehdä yhden vierailun omalla rahalla ja toisen yhteistyössä, niin pääsisi vielä vertailemaan 😄.

 46. Tätä oli kyllä mielenkiintoista lukea, sillä harvoin Järvisydämmestä tosiaan huonoa artikkelia on vastaan tullut. Ja siis tämä artikkeli ei ole huono, vaan päinvastoin todella hyvä! Ainahan paikoilla on sekä huonoja että hyviä kokemuksia saaneita asiakkaita, mutta mielestäni molemmista pitäisi puhua avoimesti myös blogeissa. Harmittaa kyllä teidän puolestanne, sillä eihän tuo nyt mennyt ihan nappiin tuo ”elämys”. Kommenttejakin tässä lukeneena mielipiteet ja kokemukset jakautuvat 50-50 ja on hyvä tietää, että kaikki ei ole sitä miltä annetaan vaikuttaa. Olen itse ollut töissä hostellin respassa, jossa halvimmillaan majoittui about 10e/yö hinnalla ja asiakkaille kerrottiin aina hymyllä ja hyvällä energialla hostellin tarjonta, sisältö ja lisäpalvelut, sekä oikeastaan koko kaupunginkin tarjonta ja nähtävyydet, joten kyllähän sitä toivoisi tämän Järvisydämen hintaisessa paikassa olevan asiakaspalvelun samaa tasoa ihan 24/7. En ole itse koskaan käynyt, joten valitettavasti omaa kokemusta ei ole, mutta kiva tietää vähän realistisemmin mitä odottaa, jos sinne joskus eksyy. Maisemasviitistä kun puhe, niin silloin sen ei vaan kuuluisi mielestäni olla sellainen, jossa täytyy vedellä verhoja eteen naapureita peittelemään, vaikka katto olisi kuinka avoin. Kun ihminen varaa maisemasviittiä, hän odottaa maisemasviittiä eikä sen silloin kuuluisi olla maisemasviitti vain nopeimmille varaajille ja muille parkkipaikkasviitti. Tämä kuuluisi ainakin mainita erikseen asiakkaille, eikä pelkästään olettaa, että uusi varaaja esittäisi toiveen ”maisemasta” maisemasviittiä varatessa. Heh. Mieheni myös naureskeli tuolle dinnerille, että eihän se olisi vienyt edes häneltä yksin nälkää, saati että pitäisi setti jakaa kahteen pekkaan. 😉 Kritiikki on rakentavaa myös yritykselle ja toivottavasti ymmärtäisivät ottaa neuvosta kiinni ja parantaa kokonaisuutta, jotta jatkossa olisi tasapuolisesti parempia kokemuksia kaikilla. 🙂

 47. Sami Schwartz says:

  Hei, ollaan juuri nyt Järvisydämmessä. Saavuttiin klo 15.30 ja meidän boathousessa 17c lämmintä. Soitinkin respaan ja ne sanoivat että hoitavat kuntoon. Mentiin sitten syömään ja tultiin takaisin edelleen 17 astetta ja uusi soitto,sama vastaus. No päädyttiin että lähdetään kylpylään ja sen jälkeen ainakin on lämmimtä. Tultiikin takaisin ja ajateltiin hakea ruokaa ja syödä ja nauttia kauniista näkymistä. Huoneessa edelleen 17c taas soitto respaan mutta sehän olikin jo kii joten meni päivystykseen. Siellä vastasivat että lähettävät huoltomiehen. Sillä aikaan sitten syötiin sängyssä sentää makkarissa toimi ilmalämpöpumppu. Se siitä kauniista romanttisesta illallisesta kauniista näkymistä. Huoltomies sitten saapuikin 22 aikaan ,tutki hieman ja kerroinikin että täällä on vesikieroinen lattialämmitys. No huoltomies ei saanut lämpöä toimimaan ja vastaus olikin ,no tällästä tällä kertaan. Sauna myös on mökissä emmekän sitten päässet nauttimaan siitäkään koska lattia on ihan jäässä eikä oikee ole kiva mennä suikuun kengät jalassa. Nyt sitten makkarissa pauhaa ilmalämpöpumppu täysillä kokoajan ja lattioista hohkaa jääkylmä ilma. Ei ihan romanttinen kokemus ja hintakin kova nähden mitä saatiin.

 48. Laura says:

  Täällä samanlaisia kokemuksia, ei näköjään vuodessa ole otettu oppia palautteista huolimatta. Olen palautetta laittanut Järvisydämeen viikko sitten pyytäen vastausta, mutta kukaan ei ole vaivautunut ottamaan yhteyttä.

  – majoituimme Panorama sviitissä. Huone oli pölyinen. Huoneessamme oli kyllä imuri, ja mietimmekin että onko täällä tarkoitus että asiakkaat siivoavat itse, vai toimiko meidän huone säilytystilana. Terassin puoleinen verho oli rikki, emmekä täten pystyneet sitä käyttämään. Huoneen ovessa on iso ikkuna, mutta ei verhoa. Tämä oli ikävää mm. siksi, että aamulla työntekijä tuli kolaamaan pihaa (ilman minkään näköistä heads uppia), ja hänellä oli suora näköyhteys sisälle. Sängyn peitto oli myös kovin ohut, ja yöllä oli kylmä.

  – Ruokailu: tilasimme huoneeseen kynttiläillallisen ja aamiaisen. Ensinnäkin, missään nettisivuilla ei ollut mainintaa siitä, että käytössämme on vain yhdet astiastot, ja ne joutuu itse välissä tiskaamaan jos haluaa huoneessa syödä useamman aterian. Kynttiläillallisesta netissä lukee, että ”jälkiruuan kanssa avec (konjakki tai baileys)”. Meiltä ei koskaan kysytty, kumpaa haluamme, vaan meille toimitettiin automaattisesti yksi konjakki, ja yksi mantelilikööri (emme juo konjakkia, emmekä Disaronnoa). Tiskillä meille seuraavana päivänä sanottiin, että kyseessä onkin paketti, johon kuuluu yksi konjakki sekä baileys. Lisäksi: saimme kyllä kynttiläillallisen tuikut, mutta emme sytkäriä/tulitikkuja, ja näitä ei huoneessa ollut.

  – Aamupala: huoneemme hintaan sisältyi aamupala, mutta lisämaksusta tilasimme sen huoneeseen. Sen laatu ja koko yllätti meidät kummankin: esimerkiksi lämpimiä oli tarjolla yhden ihmisen annoksen verran, ja saamamme yksi leipäsiivu/hlö oli kovettunut. Suolakurkkuja annoksessa oli kyllä iso kasa leikkeleiden yms yhteydessä, ja suolakurkkuliemi maistui sitten mm. sekä kalkkunassa että omenassa (emme tykkää suolakurkuista). Netissä myös luki, että aamupala sisältää joko croissantit tai perunarieskaa. Työntekijät jälkeenpäin sanoivat, että aamupala on paketti ja sisältää mitä milloinkin.

  – Asiakaspalvelu: päälimmäisenä jäi mieleen se, että uloskirjautuessa kukaan ei kysynyt miten viihdyimme. Kysyttiin vain, että onko minibaarista otettu jotain, ja veloitettiin extrapalvelut. Osa työntekijöistä ei myöskään teidän omasta suosituksesta huolimatta pitänyt maskia/visiiriä.

  – meidän sviitti oli kävely/autotien vieressä, ja olo oli kuin akvaariossa kun jokainen ohikulkija näki sisälle. Odotin myös hienoa maisemaa, mutta todellisuudessa muuta ei näkynyt, kuin tämä kävelytie, sekä puut (jotka hienosti blokkasivat näkymän Saimaalle).

  Huoneemme palju ja sauna olivat kyllä kivoja (siitä huolimatta, että kylpyhuoneen lattia oli niin kylmä, että siellä ei pystynyt ilman tohveleita kävelemään). Siihen kaikki positiivinen aikalailla jää.

 49. Marjuska says:

  Järvisydän iso pettymys!Maisemasviitti jonka ikkunoista ois näkynyt järvimaisema ilman sen eteen parkkeerattuja asuntoautoja.Mökissä epämiellyttävä haju ja siisteys sitä sun tätä.Jonotusta odotusta sama mihin menee homma ei vaan toimi.Hinta laatusuhde ei todellakaan kohdallaan jos ois tienny ei kahta vuorokautta tänne olisi varattu.Toiset tykkää me ei!

 50. Josu says:

  Ehkä ton paikan suurin ongelma on asiakaspalvelun laatu tai sen olemattomuus. Uloskirjautuessa jäi ensimmäisen kerran sellainen fiilis, että jotain oikeasti kiinnosti meidän huonot kokemukset. Otettiin kesällä 2020 maisemakota vai mikä lie nyt olikaan siitä rinteestä. Ensimmäisenä kiinnitettiin huomiota p*skan hajuun, no hetken tutkittua pöntössä oli jarrutusraidat edelliseltä asukkaalta tai pedin petaajalta. Jäi vähän semmoinen fiilis, että onkohan lakanoita edes vaihdettu vai onko ne vanhat vaan pedattu. Ei annettu tämän kuitenkaan pilata tunnelmaa.

  Käytiin viininmaistelussa, kylpylässä ja tilattiin huoneseen aamupala. Viininmaistelu oli ihan hyvä kokemus, samoin kylpylä vaikka ei herättänytkään mitään vau elämystä. Aamupala tuotiin kylmänä ja vaatimattomana ovelle. Käytiin ostamassa matkan varrella s marketista kolmioleivät, kun ei oikein maistunut kylmä pekoni ja makkara aamulla. Meillä kävi vielä niin, että kylpylään mennessä huoneessa oli ehkä kourallinen hevosmuurahaisia, mutta kylpylöinnin aikana huone oli suorastaan täyttynyt niistä. Koitimme käydä nukkumaan, vaikka parempi puolisko ei tykkää yhtään ötököistä. Loppujen lopuksi niitä löytyi sängystä ja lisää tippui katon rajasta. Siinä vaiheessa respa oli mennyt kiinni ja puhelimeen vastasi töykeä mies. Selitimme tilanteen ja halusimme vain yöpyä jossain missä ei ollut muurahaisia. Kysyi vielä meiltä, että pitääkö hänen nyt laittaa takki päälle ja tulla avaaman teille ovi johonkin toiseen mökkiin. Kyllä sun vähän niiku pitäisi… Asenne oli parantunut siinä vaiheessa, kun pääsi paikalle, mutta ei se poistanut tämän aiemman palvelutilanteen epämiellyttävyyttä.

  Kuten alussa kerroin, niin uloskirjautuessa kerroimme tilanteen ja respa ainakin esitti sujuvasti kiinnostunutta ja pyysi laittamaan reklamaation ja saisimme sitä kautta hyvityksen. No siitä sähköpostista on nyt 2 vuotta ja mitään ei ole kuulunut. Päätimme että emme mene Järvisydämeen uudestaan ja olemme varoittaneet tuttujakin, että siellä ei aina mene kaikki niin kuin Strömsössä. Ja suoraan sanottuna minun mielestäni ei ole hintansa arvoinen. Vaikka edellä mainitut asiat ovat sinänsä pieniä, niin se miten asiakaspalvelu reagoi näihin asioihin voi vaikuttaa vahvasti siihen tuleeko asiakas sinne uudestaan vai ei. Olimme kuitenkin maksaneet siitä kodasta jonkun sata euroa, niin kyllä sillä nyt kuvittelesi saavansa edes välttävää palvelua ja laatua. En tiedä mikä tilanne on tänä päivänä, mutta luulisin että on edelleen vähän fifty-sixty, että minkälainen maku tästä paikasta jää käteen kotiin lähtiessä.

 51. T says:

  Täällä ollaan. Viimeksi joulukuussa 4 yötä. Nyt myös saman verran.
  Aivan ihanaa. Kuukausi sitten oltiin maisemasviitissä, nyt houseboat. Molemmissa ollut liian kuuma pääsääntöisesti, kaikki toimii.
  Lapset mukana, ehkä tällä kertaa olisi joku sisällä oleva akvititeetti paikka plussaa. Hurja myrsky ja kylpylässä ollaan jo oltu.
  Kota illallinen on upea. Aamupala on runsas.
  Keli on huonointa mitä voi olla, myrsky ja loskaa. Mutta silti täällä on upeaa.
  En pysty samaistumaan annettuihin negatiivisiin palautteisiin, toki uskon että korona vaikuttanut moneen asiaan, nyt ei ole rajoitteita. Monet kaverit täällä käynyt, ja tämä postaus on ensimmäinen negatiivinen mitä olen nähnyt. Toki ymmärrän että aina kaikki ei voi onnistua.

  Tulkaa ja kokekaa itse.

 52. Kalle says:

  Eiköhän kaikesta löydä valitettavaa, jos on tottunut elämään negatiivisessa mielentilassa 24/7.
  Melkosta roskaa sitä jotkut kirjottaakin. Kannattaa matkata tulevaisuudessa vaan lähisaleen hakemaan mikropitsaa, niin ei tule mielipahaa, haha.

 53. Tapsa says:

  Järvisydämestä lukenut paljon ylistäviä blogikirjoituksia. Nyt Savonlinnassa lomalla ja etsin kokemuksia siitä onko kylpylässä mitään lapsille.
  Onneksi löysin tämän kirjoituksen, koska selvisi että kylpylä ei ole tämän paikan juttu, vaan joku muu. Jos vesi on kylmää, altaita mitätön määrä ja talvella ulkoaltaat joko jäässä tai +2 asteiset ja vielä kylpylän sivuilta luin että maisemasauna ei edes lämpiä talvisin, niin mitä me siellä edes tehtäisiin?

 54. HenryJii says:

  Ahneet sawolaiset meinasi hengiltä ottaa!!

  Me olimme saaneet tyttaren perheeltä lahjaksi kaksi lahjakorttia kyseiseen Järvisydämeen. arvoltaan lähes 700€. Lähdimmekin suurella odotuksella kotoa Tuusulasta ensin kohti Pieksämäkeä, jossa oli tarkoitus yöpyä, ennen seuraavan päivät matkaa Järvisydämeen. Tämä kaikki tapahtui 6.6.2023. Pieksämäellä törmäsin illan suussa terveysalan ammattilaisen ja jutellessamme, hän kuuli, että olimme menossa Järvisydämeen, hän kaivoi äkkiä kännykän esiin ja kertoi tulleesta varoituksesta, Järvisydämessä on Legioonalaisbakteeria, älkää ihmeessä menkö. Otin välittömästi yhteyttä Hotelliin, josta usean yrittämisen jälkeen tyttönen vastasi ja sanoi, tehän asutte Metsäsviitissä, ei siellä ole legioonalaista, se on kylpylässä. Suutehdin ja pyysin ”esihenkilön” yhteyden ottoa ja joku JP soittelikin hetkenpäästä minulle ja ihmetteli, olemmeko kylpyläihmisiä….olimme menossa kylpylään. Ok. saimme rahat takaisin, mutta heillä olisi ollut 5 päivää aikaa ilmoittaa moisesta tautiuhasta, heillä oli puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni. Olimme matkanneet 250 km turhaan ja sama takaisin, onneksi emme kuitenkaan menneet paikkaan, jossa olisi ollut uhka sairastua tautiin, joka pahimmillaan on tappava. Johto ilmoitti meille, että olihan he laittaneet tiedotteen omille nettisivuilleen ja respaan, sekä kylpylän ovelle, anna mun kaikki kestää, en voinut heidän tieoitettaan siltä etukäteen lukea ja miksi roikkuisin heidän nettisivuillaan?? Ikävää vähättelyä ja ahneutta, vakavan asian piilottelua, tätä harrastaa Järvisydän, enää ikinä en yritä sinne lähteä!

 55. Kirsi says:

  Olimme mieheni kanssa Järvisydämessä 21.-23.6.2023. Meillä oli varattuna Aktiiviloma ja iltakylpylät. Majoituksena sviitti maisemahotellista. Varaus sujui hyvin netin kautta. Plussana, että black friday-tarjouksen sai hyödynnettyä näin juhannuksen alla, joten sitä saattoi juhlia etkona. Järvisydämestä tuli pari viestiä tulevasta lomasta ja ehdotuksia lisäpalveluista ennen lomaamme. Koin sen hyvänä. Yritin matkalla tehdä sisäänkirjauksen heidän lähettämän Whatsapp-linkin kautta. Se ei kuitenkaan onnistunut vaan ohjelma jäi jumiin. Perille päästyämme jono vastaanottoon vaikutti pitkältä, mutta eteni ripeästi. Saimme sisäänkirjautumisen yhteydessä varattua loma-aktiviteetin ja iltakylpylän ajankohdan sujuvasti haluamillemme päivämäärille ja risteilyn toivomallemme kellonajalle. Sviitti oli astetta hienompi kuin olimme ajatelleet. Poreamme oli kiva ja plussaa kun kylpyvaahtoakin oli saatavilla. Etukäteen varaukseen olimme laittaneet toiveen huoneen kallionäkymällä ja sen saimme. Samoin allergiahuonetoive oli toteutettu. Plussaa oli sviitissä oleva iso jääkaappi, astiat ja keittopiste. Kapselikahvinkeitin ja vedenkeitin tykötarpeineen myös löytyi. Plussana laktoositon maito. Huoneessa oli koneellinen ilmastointi, joka toimi hyvin. Itse hotellikokonaisuus oli hieman sekava. Ystävällinen miestyöntekijä (joka poislähtiessämme osoittautui paikan omistajaksi, kun kysyin hänen titteliä) opasti meitä ystävällisesti, kun pyörimme ihmettelemässä tulopäivänä tiloja. Hän myös kolmen päivän aikana aina meidät nähdessään tervehti iloisesti ja kyseli kuulumisia. Kun olimme luovuttamassa avaimia poislähtiessä hän tuli vielä juttelemaan. Kun kuulin hänen olevan paikan omistaja, annoimme hänelle palautetta paikasta. Meillä oli risuja ja ruusuja, jotka hän otti vastaan kiitollisuudella.

  Kylpylässä meitä oli 7 pariskuntaa ja oli hyvin tilaa. Hyvää oli esteettisyys, saunat, poreet ja suihkut. Plussaa oli myös ulkoaltaat ja mahdollisuus käydä rannalla uimassa kylpylästä käsin. Pakettiin kuuluva tarjoilu kuohuvaa ja juustolautanen oli hieno elämys! Miinusta oli osin kuumat ja liukkaat lattiat, himmeä valaistus haittasi ajoittain liikkumista, joet joissa oli teräviä kohtia, altaita vähän ja opasteet olivat puutteelliset (esim. saunojen sijainti, hierovien suihkujen sijainti). En menisi lasten kanssa ko. kylpylään. Kylpyläkäynnin jälkeen vasta näimme respan pöydällä ilmoituksen kylpylässä olleesta bakteerista. Se kyllä vähän säikäytti, vaikka sen toteamisesta oli jo vähän aikaa ja toimenpiteisiin sen poistamiseksi oli ryhdytty.

  Risteily vanhassa Puijo-laivalla oli ihan mukava, vaikka takaisintullessa iski ukkonen ja vesisade. Plussana laivassa olevat maksuttomat kiikarit. Mekin näimme niiden ansiosta ensimmäisen kerran elämässämme kaksi kuuttia köllöttelemässä kivien päällä reitin varrella! Kivoja yksityiskohtia oli myös lainareput jotka olisi saanut maksutta käyttöön, jos olisi halunnut jäädä saareen patikoimaan tai peräti yöksi. Laivasta olisi saanut myös ostettua eväitä saareen.

  Henkilökunta oli ystävällistä. Nuoria aikuisia, joista osa ulkomaaalaisia, oli henkilökunnassa paljon. Osa heistä ei osannut puhua suomea. Aamupala ravintola Piikatytössä oli aika tavanomainen. Plussana että sai itse paistaa vohveliraudalla pikkuvohveleita, oli hilloa ja jäätelöä vohvelin kanssa. Illalla söimme hampurilaisateriat joka olivat ihan ok. Pikku-kauppa ja apteekkikaappi plussaa.

  Järvisydän on näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka ainakin kerran elämässä aikuisten kesken!
  Se on esteettisesti kaunis ja uniikki. Omaa luokkaansa, vaikka olemme paljon kotimaassa ja ulkomailla kylpyläkohteissa sekä hotelleissa käyneet.

 56. Tepa says:

  Olipa nyrpeään sävyyn kirjoitettu juttu. Moni pettymys olisi ollut vältettävissä ihan vain perehtymällä siihen millaiseen paikkaan on menossa. Mm. keittiön varustelu ja tilojen kuvaus käy ilmi ihan nopealla googletuksella.

  Minä vietin juuri puolisoni kanssa 2 yön aktiiviloman Järvisydämessä ja majoituimme juuri tällaisessa maisemasviitissä. Totta on, että mökit on rakennettu vieri viereen, mutta maisemahan on tarkoitus katsella taivaalta lasikaton läpi. Naapureista ei kuulunut ääniä tai ollut muutoinkaan harmia. Järvisydämen puitteet ovat upeat, ehdottomasti tunnelmallisin ja kaunein hotelli jossa olen käynyt. Kylpylä oli omaan mieleen vaatimaton altaiden puolesta ja vesi liian viileää, mutta useat saunat toivat ihanan lämmön niissä käydessä. Aamupala oli laaja ja hyvä, jokaiselle taatusti löytyy syötävää. Ehdottomasti upeiden puitteiden lisäksi parasta antia on ne Järvisydämen tarjoamat aktiviteetit. Kävimme kokeilemassa e-fatbikeja sekä risteilyllä Saimaan vesillä ja Linnasaaren kansallispuiston maisemissa. Hienot kokemukset ja nähtävää jäi seuraavillekin reissuille. Ylihintainen paikka, varsinkin kun parkkeeraus muuttunut maksulliseksi ja iltapala kahdelta ilman juomalistaakin maksoi yli 100€, mutta todellakin käymisen arvoinen. Olen puolisoni kanssa kova käymään kylpylöissä ja seuraavaksi suuntaamme Peurunkaan, joka on meidän lempikylpylä. Järvisydän oli kuitenkin kokemuksena hyvä ja aktiivilomakohteena taatusti uudelleen käymisen arvoinen.

  Blogitekstistä jäi jotenkin paska maku ja sellainen vaikutelma, ettei mikään kelpaa. Kuulutan oman vastuun nimeen ottaa selvää asioista etukäteen, niin ei turhaan tarvitse valittaa asioista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *