Iisalmi & tienoot kaupallinen yhteistyö Pohjois-Savo tapahtuma

Kesän vauhdikkaat tapahtumat Pohjois-Savossa

Kesä ja lomat ovat aivan pian täällä! Meillä on ainakin alkanut kuumeinen kalentereiden täyttö, ja monet illat onkin naputeltu puhelimia tai läppäreitä, kun on etsitty mielenkiintoisia kesätapahtumia. Tiedän, ettei varmasti olla ainoita, ja siksi ajattelinkin helpottaa salapoliisityötä listaamalla tähän postaukseen Pohjois-Savon monipuolista tapahtumatarjontaa kesäkuukausille.

Kaupallinen yhteistyö: Iisalmi & tienoot

Kesäkuu

8.-11.6. Lain§uojattomat-teatterifestivaali, Iisalmi
Tänä vuonna Iisalmi on saanut kunnian isännöidä teatterifestivaaleja. Luvassa on monenkirjavaa esitystä sekä taatusti kunnon festivaalitunnelmaa. Esityspaikkoina toimivat Iisalmen Kulttuurikeskus, Kiurusali, Koljonvirran Kartano sekä Ravintola Raatihuone.
Hinta: Saatavilla on monia erilaisia lipputyyppejä sekä passeja. Tästä pääset lippukauppaan.
Muuta: Festivaalien maksutonta oheisohjelmaa on tarjolla Iisalmen torilavalla, kirjastossa sekä Bistro MAKU:ssa koko festivaalien ajan.
 

9.-10.6. MadFest, Runni Iisalmi
Suomen ensimmäiset MadFestit järjestetään Spa Hotel Runnissa Iisalmessa kesäkuun alussa. Kyseessä on rock- ja metalliyhtyeistä koostuvat kaksipäiväiset festarit, joissa esiintyy muun muassa Reckless Love, Turmion Kätilöt ja Sonata Arctica.
Hinta: Yhden päivän lippu 48,50 euroa ja kahden päivän lippu 89,50 euroa.
Muuta: Festareiden yhteydessä järjestetään lauantaina ikärajaton koko perheen päivätapahtuma MadWheels, jossa on nähtävillä erilaisia ajoneuvoja. Tapahtumassa on mukana myös Biisonimafia.

30.6.-1.7. Eukonkannon MM-kisat, Sonkajärvi
Sonkajärvellä kisataan kesä-heinäkuun vaihteessa 28. kertaa Eukonkannossa! Myös me suuntaamme tänä vuonna pelipaikoille, mutta pysymme ehdottomasti katsomon puolella. MM-radan pituus on 253,5 metriä ja sieltä löytyy noin metrin syvyinen vesieste sekä kaksi kuivaestettä, joten jännittäviä tilanteita on varmasti tiedossa! Mikäli kiinnostaa osallistua, mukaan voi ilmoittautua 28.6.2023 saakka tästä linkistä!
Hinta: markkina-alueelle vapaa pääsy!
Muuta: Eukonkannon MM-kisojen yhteydessä on monia muitakin oheistapahtumia, kuten Metsätaitokisa, Eukonkannon karaoke, teatteriesityksiä, ohjelmaa lapsille, TonkKumin MM-kisat ja Eukonkannon sprinttikisat.

Heinäkuu

6.7. Limuset, Iisalmi
Limuset on hyväntuulinen koko perheen yksipäiväinen tapahtuma, joka toimii myös etkoina viikonlopun Olusille. Tubettajat Niko ja Santtu toimivat tapahtuman pääesiintyjinä.
Hinta: Lippujen hinta alkaen 12 euroa.
Muuta: Alueella paljon erilaisia aktiviteetteja koko perheelle. Lisäksi Olvi tarjoaa (tapahtuman nimen mukaisesti) limut lapsille.

7.-8.7. Oluset, Iisalmi
Ylä-Savon suurin tapahtuma täyttää tänä vuonna 35 vuotta! Perinteikkäillä Olusilla maistellaan paitsi ohrapirtelöitä, nautitaan myös hyvästä musiikista Movetronin, Cascadan, Waldo´s Peoplen, Portion Boysin ja Teflon Brothersin siivittämänä.
Hinta:
Lippujen hinnat vaihtelevat päivän ja ”tason” mukaan 46 eurosta 170 euroon.
Muuta: Alueella on 18-vuoden ikäraja.

12.-16.7. Iskelmäviikko, Kiuruvesi
Heinäkuussa Kiuruvedellä vietetään viiden päivän pituinen Iskelmäviikko, johon mahtuu erilaisia esityksiä aamuvarhaisesta iltamyöhään. Tapahtumassa kuullaan niin vanhoja sävelmiä kuin uudempaankin tuotantoa.
Hinta:
Lippujen hinnat vaihtelevat päivän ja kellonajan mukaan 20 eurosta 139 euroon.

21.-22.7. Runnirock, Runni, Iisalmi
Runnilla rokataan, kun Runnirockissa lavalle nousevat muun muassa Mokoma, Pasi ja Anssi, Jonne Aaron ja Bess.
Hinta:
Yhden päivän lippu maksaa 39 euroa, kahden päivän 69 euroa ja VIP-lipou 85 euroa.
Muuta:
Tapahtumaan on 18-vuoden ikäraja.

Lisää Pohjois-Savon kesätapahtumia pääset katsomaan täältä.

(8) Kommentit

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin says:

  Pohjois-Savossa on paljon miellyttäviä kohteita. Näissä missään tapahtumassa en olekaan aiemmin käynyt, nytkin taitaa olla varsin haasteellista, vaikka useampi kiinnostaisi. Katsotaan, jos johonkin sitä ehtisi, ja samalla sitä tietysti tulisi käytyä joissain alueen luontokohteissa.

 2. Mari/Kodinvaihtaja says:

  Ihana tuo limuset ja oluset. Suomi kyllä elää kesäisin, toivotaan kauniita kelejä koko kesään!

 3. Merja / Merjan matkassa says:

  Paljon on kivoja tapahtumia Pohjois-Savossakin. Kesä on kyllä tapahtumien kulta-aikaa, joka niemessä ja notkossa on jos jonkinnäköistä festivaalia sun muuta. Tänä kesänä en taida Pohjois-Savoon ehtiä, mutta laitetaanpa tapahtumat korvan taakse tulevia vuosia varten. 🙂

 4. Elli/ Mamman matkalaukku says:

  Eukonkantokisoja pitää joskus lähteä katsomaan, on niin legendaarinen tapahtuma.

 5. Tanja / Tädin ja tytön matkablogi says:

  Oi, kyllä Suomi on kesämaa 🤩

 6. Hannele / Hipaisuja Maapallolla says:

  Jee, mahtavaa kun on noin paljon tapahtumia teidän suunnalla. Tuo eukonkanto on kyllä sellainen, joka pitäisi joskus nähdä livenä. se on kuitenkin tapahtuma, josta tulee itsekin reissussa kerrottua, kun paikallisten kanssa tulee juttua paikallisista traditioista.

 7. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys says:

  Eukonkantokisat on kyllä niin legendaarinen juttu, että täytyisi joskus käydä katsomassa! 😀 Tällaiset listaukset ovat hyödyllisiä ja säästää tosiaan salapoliisityöltä. 👍

 8. Elina / elinanmatkalaukussa says:

  Tuo eukonkanto taitaa olla näistä tunnetuin tapahtuma ja on varmasti teille elämys käydä niitä katsomassa paikan päällä! 😀 Itte oon nyt kovasti jonkun festarin perään, mut en tiedä yhtään minne sitä kesällä lähtisi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *