kaupallinen yhteistyö Tallinna vinkit Viro

Mahduta nämä seuraavalle Tallinnan-reissullesi

Helatorstain Tallinna-reissuun sisältyi paljon. Ajattelin koostaa kaikki päivän aikana käymämme kohteet yhteen postaukseen, jotta joku muukin voisi ottaa niistä ideoita seuraavalle Tallinnan-reissulleen. Ainakin omasta mielestä oli kiva huomata, miten paljon yhteenkin päivään saa mahdutettua, jos vaan hieman miettii valmiiksi etukäteen.

Pidemmittä puheitta, tässäpä siis Tallinna-vinkit eli kohteet, joissa kävimme pr-matkan aikana.

Pr-matka: Visit Tallinn

Innostu bingosta

Matkustimme Tallinnaan Eckerö Linen MS Finlandialla. Meille oli varattu Captain’s Lounge, jonne iloinen risteilyisäntä Simopekka tuli meitä tervehtimään. Hän kertoi paljon siitä, minkälaisia toimenpiteitä nykyään saa (tai joutuu) tekemään, jotta saa porukkaa houkuteltua laivalle. Hän kertoi myös bingon suursuosiosta sekä tietynlaisesta kulttuurista, joka pelin ympärille on rakentunut.

Simopekka sai peli-innon tarttumaan meihinkin, joten osa meistä suuntasi esittelyn jälkeen suoraan bingo-pelien ihmeelliseen maailmaan. Ilmassa oli jännitystä ja sydänkohtauksen vaaraa, sillä niin monella (myös minulla) peli meni tunteisiin. Yllätyin myös siitä, miten varusteurheilua bingokin on: löytyi erilaisia leimasimia sekä alustoja, joiden ansiosta useamman kupongin täyttäminen kävi näppärästi. Totesinkin heti alkuun, että nyt painimme liian kovassa sarjassa. Voitot jäivätkin tulematta, ja sekös vasta harmitti.

Seikkaile uudistetussa Lentosatamassa

Onko todella niin, että kaikki muut suomalaiset ovat käyneet tai vähintäänkin tietävät Lentosataman? Minulle paikka tuli aivan uutena, vaikka luulin tietäväni Tallinnan tarjonnan edes kohtuullisesti. Niin tai näin, Lentosatama on keväällä 2012 avattu merimuseo, joka sijaitsee alun perin vesilentokonehangaariksi rakennetussa teräsbetonihangaarissa.

Pääsimme tutustumaan ennakkoon Lentosatamaan, sillä se oli suljettuna koko alkuvuoden remontin takia ja avasi ovensa vasta äitienpäivänä. Museossa oli täysi tohina päällä. Kiireestä huolimatta saimme perusnäyttelyiden kuraattori Mihkel Karun pitämän esittelykierroksen, jonka aikana tutustuimme museon historiaan sekä kaikkeen siihen uuteen, mitä uudistettu Lentosatama pitää sisällään.

Museo oli yllättävän monipuolinen! Sieltä löytyi muun muassa vuonna 1937 rakennettu Lembit-sukellusvene, jonka sisälle on mahdollista päästä tutkimaan, vesitaso Short 184, Maasilinn-laivan hylky, joka on vanhin Viron aluevesiltä löydetty hylky sekä paljon aitoja näyttelyesineitä, kuten purjelaivoja, veneitä ja merimiinoja. Esillä oli myös pelastusvene, jota pääsi testaamaan. Perusnäyttelyn ohessa on avoinna myös erilaisia kausinäyttelyjä merenkulkualaan ja sen historiaan liittyen. Remontin myötä esteettömyyteen ja saavutettavuuteen on kiinnitetty museossa erityistä huomiota, mikä oli hieno huomata.

Kierroksen aikana pääsimme myös ylittämään hallin yli kohoavan sillan. Silta ei ole yksittäisten vierailijoiden käytössä, mutta opastetuilla ryhmämatkoilla sinne on mahdollista päästä oppaan johdolla. Vaikka kuvassa ei ehkä siltä näytä, nousu ja lasku ovat todella jyrkkiä. Varsinkin alas tullessa sai kyllä miettiä askeleitaan melko tarkasti.

Inspiroidu Noblessnerissa

Ihana ihana Noblessner, joka sijaitsee vain parin kilometrin päässä Tallinnan satamasta. Noblessner on mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa, ja tarjoilee taatusti monelle Telliskivi-fanille jotain uutta. Kävimme syömässä Lore Bistrossa kalakeitot sekä tutustumassa pikkuiseen Tütar-taidegalleriaan, jossa on useimmiten nähtävillä nuorien, alle 40-vuotiaiden taiteilijoiden töitä. Nyt esillä oli tšekkiläisen taiteilijan Denisa Štefanigován värikkäitä töitä, jotka kyllä vangitsivat katsojansa.

Kirjoitin Noblessnerista jo aiemmin oman ylistyspostauksensa, jonka voit käydä lukemassa täältä.

Kierros Põhjala-tehaksella

Kierroksen aikana pääsimme tutustumaan useampaan paikalliseen nuoreen yrittäjään ja kuulemaan heidän tarinansa. Kierroksen aikana ääneen pääsivät Tuletorn-panimon perustaja Chris Pilkington, KÄT Studion Kätlin Kikkas sekä korusuunnittelija Alo-Allar Altmets. Pakko nostaa hattua rohkeudelle ja palolle, jolla nuoret puskevat eteenpäin.

Kirjoitin Pohjola-tehaksesta jo aiemmin oman postauksensa. Voit käydä lukemassa täältä fiilistelyjäni alueelta. Mutta lyhyesti sanottuna: sisällytä Põhjala-tehas Tallinnan-reissullesi! Huikean mielenkiintoinen ja sopivan mystinen kohde!

Majoitu Mövenpickissä

Mövenpick oli itselleni uusi tuttavuus Tallinnassa. Vietän töiden puolesta suomalaisissa hotelleissa melko paljon aikaa, joten niin tylsältä kuin se kuulostaakin, en jaksa enää kovinkaan helposti innostua ”perushotelleista”.

Mövenpick saa kuitenkin täydet pisteet täydellisestä sängystä! En rehellisesti muista, milloin hotellissa olisi saanut noin hyvin nukuttua! Lisäksi hotelli oli kivasti sisustettu ja sijainti oli oikein loistava. Aamupalakin oli erinomainen ja sen sai nauttia upeista, hotellin korkeimman kerroksen näköaloista ihaillen.

Illalliselle Kolm Sibulat -ravintolaan

Kolm Sibulat -niminen ravintola sijaitsee nykyään vain muutaman sadan metrin päässä Mövenpick-hotellista. Pääsimme maistelemaan alkuun jonkinlaisia juustopalloja, jotka olivat ehdottomasti illan parasta antia.

Pääruuaksi oli punajuurihummusta ja ankkaa. Hummus oli hyvää, mutta ankka todella sitkeää, enkä meinannut saada sitä millään leikattua… Jälkiruuaksi oli pistaasirouheella koristeltua Limoncello-tiramisua, joka kruunasi koko menun.

Vielä tässä vaiheessa muistettiin ottaa yhteiskuva! Meillä oli kyllä mainio porukka kasassa!

(11) Kommentit

 1. Tuo Lentosatama kuulostaa todella kiinnostavalta. En yleensä oikein viihdy museoissa, mutta tuosta uskon pitäväni. Myös bingo on hauskaa, vaikka edellisestä kerrasta onkin varsin paljon aikaa.

  1. Minäkään en ole millään mittapuulla museoihminen, mutta Lentosatama oli yllättävän kiva! 🙂 Ja bingo myöskin, vaikka menikin hieman tunteisiin.. 😀

 2. Lentosatamassa ei ole tullut käytyä, vaikka aivan mielenkiintoinen kohde varmasti olisi. Noblessner alueena kyllä kiinnostaa kovasti, ehkäpä seuraavalla Tallinnan lomalla täytyy siellä piipahtaa.

 3. Kiva lukea näitä vinkkejä, sillä meidän edellisestä Tallinnan matkasta on vierähtänyt varmasti jo yli 10 vuotta ja siitä ei taida löytyä edes blogijutun tynkää. Olisi ollut kiva lähteä tänne, mutta aikataulu ei antanut myöten 🙂

 4. Lennusadam on tuttu jo muutaman vuoden takaa – ja se onkin ehdottomasti vierailun arvoinen, myös aikuisille ilman lapsia!
  Harvoin tulee tuolla kyllä nykyisin käytyä kun useimmiten tulee suunnattua kauemmas ja uusiin kohteisiin, mutta ehkä sentään tuokin ansaitsee 5-10 vuoden välein tulla kerratuksi 🙂

 5. Kiva, että Tallinna uudistuu. Itselle kyllä riittäisi ihan vanha kaupunkikin.
  Kolm sipulia olisi kiva käydä testaamassa.

 6. Et ole ainoa, en ole edes kuullut Lentosatamasta vaikka omasta Tallinnan reissusta ei edes ole kovin kauaa. Mukava saada vähän uusia vinkkejä sinnekin vaikka näyttää siltä, että tänä kesänä ei ehditä Viroon.

 7. Mulle taas Lentosatama oli näistä ainoa tuttu paikka. 🙂 Tallinnassa kyllä riittäisi uutta nähtävää, mutta jostain syystä tulee aina notkuttua vanhankaupungin nurkilla. Bingo on mulle vähän liiankin tuttua, kun olin parikymppisenä bingoemäntänä. Oi joi, niitä aikoja!

 8. Tallinnassa on monesti jo käyty, mutta aina siellä on silti virkistävää ja kiva käydä. 🙂 Siellä on oma tunnelmansa, jotenkin tuttu ja samalla aina jotain uutta. Nyt täytyy mieheni viedä tutustumaan Tallinnaan myös, sillä hän taas ei ole siellä koskaan käynyt. Sehän on suorastaan aukko suomalaisessa yleissivistyksessä! 😀 Kivoja vinkkejä nämä. 🙂

 9. Koska haluaisin ehdottomasti mennä Prontoon, on varmaan otettava lapsenlapset ”kainaloon” ja lähdettävä Tallinnaan. Lennusadama myös, sekä Shishi. Jälkimmäisessä olen kahtena edellisvuotena käynyt joskus marraskuussa, mutta jos tyttöjen kanssa on matkassa, heinäkuukin voisi käydä vallan hyvin 🙂 Viime kerrasta jäi mieleen musta hampurilainen, jonka sain about minuutissa pöytään… Mikähän ravintola mahtoi olla, aivan Pronton lähettyvillä 😀
  Kuvasta muuten… Olisi ollut hauska tietää, ketä siinä on ja mikä on tämä ”mainio porukka”, vai menikö minulta ohi jotain?

 10. Lentosatama oli mulle ihan uusi tuttavuus, mutta pitääkin laittaa ylös kun Tallinnaan varmaan taas jossain vaiheessa tulee suunnattua. Itse kävin ensimmäisen kerran Tallinnassa vasta täysi-ikäisenä, joten kohteena ei itselle ole kovin loppuun kulutettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *