kylpylä Pohjois-Karjala

Kesäinen Bomba on parasta Pohjois-Karjalassa

Minulla kävi älyttömän hyvä tuuri, sillä pääsin toukokuun lopussa työreissulle Bomballe! Tiedossa oli kolme päivää armotonta kuvaamista aamusta iltaan, mutta ehdin kuitenkin nauttia pohjoiskarjalaisesta vieraanvaraisuudesta ja fiilistellä mieletöntä järvimaisemaa.

Rakastuin Bombaan palavasti jo pari vuotta sitten, kun maaliskuinen aurinko kimmelsi miljoonina timantteina keväthangilla. Mutta voi juku, miten taianomainen olikaan kesän lämmössä köllöttelevä Bomba! Tuntui hassulta, että paikka tuntui samaan aikaan hurjan tutulta, mutta kuitenkin täysin vieraalta ja jotenkin erilaiselta. Vuodenajat tekevät paljon – sekä maisemalle että tunnelmalle.

Parasta Bomballa on ihmiset (ja kylpylä)

Sanon tämän aina, mutta jatketaan suitsutusta: Bomballa työskentelee varmasti Suomen parhaat tyypit. He ovat aidosti vieraanvaraisia ja auttavaisia. Kyse ei ole mistään ulkoaopetelluista asiakaspalvelijafraaseista tai muusta päälleliimatusta hötöstä, vaan aidosta pohjoiskarjalaisesta asenteesta ja tavasta olla ja elää.

Minulla oli ennen työreissun alkua monta ilmassa leijuvaa kysymysmerkkiä ja ehkä jopa pieni epäilys siitä, mahdetaanko saada homma kunnialla maaliin. Kuitenkin paikan päälle päästyäni sain hyvän muistutuksen sellaisesta lempeästä ”kaikki järjestyy” -asenteesta, joka tarttui nopeasti itseenikin. Oli myös ihanaa, että töiden välissä (ja niiden yhteydessä) oli monta aitoa kohtaamista. Puhuttiin hevosista, koirista ja elämästä; peloista ja palosta.

Saatiin kaikki myös hoidettua aikataulussa – ja aikaa jäi jopa kylpylässä lillumiseen! En ole mikään super kylpyläintoilija, mutta Bomballa viihdyn hyvin myös span puolella. Tarjolla on kolme erilaista saunaa, elämyssuihkua,kylmä- ja kuumavesialtaat, porealtaita ulkona ja sisällä… Ja ihan kylpylän kupeessa on tosiaan Pielinen, jonka laineita on äärettömän rentouttava tuijottaa.

Majoituin tällä kertaa päärakennuksessa, josta löytyy persoonalliset, parvelliset huoneet.

Bomba uudistuu ja monipuolistuu

Bomballa oli vierailumme aikana aikamoinen kuhina ja odottava tunnelma. Hotellin uuden laajennusosan rakennustyöt ovat loppusuoralla, ja juhannuksena kaiken pitäisi vihdoin olla valmista.

Hotellin lisäsiipi tuplaa majoituskapasiteetin ja tuo vieraat entistä lähemmäs vettä. Uusien huoneiden erikoisuutena ovat lattiasta kattoon ulottuvat maisemaikkunat, joista avautuu upea näkymä Pieliselle. Lisäksi ylimmän kerroksen huoneista löytyy omat parvekkeet – ja monesta myös saunat.

Kesä tuo mukanaan myös täysin uudet ohjelmapalvelut, jotka mahdollistavat muun muassa erilaisten retkeilyvälineiden vuokrauksen. Luvassa on vuokrattavia veneitä, sup-lautoja sekä jonkinlaisia sähkömopoja. Lisäksi Bomballe saadaan odotettu terassi ja uusi ravintola.

Odotin jo tällä reissulla kovasti ravintolan herkullisia ruokia, mutta harmikseni sain kuulla, että remontin takia mennään supistetulla menulla vielä hetken aikaa. Tarjolla oli siis muutamat pasta- ja pizza-annokset, jotka olivat toki maukkaita, mutta jotka tulivat parin päivän jälkeen korvista ulos. Kaiholla muistelin creme bruleeita ja muita herkkuja, joita aiempi lista piti sisällään…

Onneksi Bomba-talolla oli kuitenkin lounasta tarjolla jokaisena päivänä, joten pääsimme nauttimaan notkuvista pitopöydistä. Tuli useampaan kertaan harmiteltua, että esillä oli liian pienet lautaset! Erityismaininnan saavat karjalanpiirakat, jotka Nurmeksessa ovat niitä aitoja ja oikeita – ja joita ei etelässä taida saada mistään.

Lopuksi

Vielä ennen kotiinlähtöä, hektisen viikon päätteeksi päätimme työkaverini kanssa istuskella hetken aikaa rantasaunalla. Suljimme silmämme ja vain kuuntelimme laineiden liplatusta ja lokkien kirkunaa. Saatoin suorastaan tuntea, miten energiavarastot täyttyivät ja mieli rauhoittui. Tämän pienen paussin jälkeen oli hyvä lähteä ajelemaan kotia kohti.

Oletko jo käynyt Bomballa? Mitä pidät paikasta?

Lue myös:

(6) Kommentit

  1. Tykkään kyllä Bombasta. Olen käynyt vain loppusyksyllä, ja kokemus oli oikein kiva – katseltiin pimenevää iltaa kylpylän lämmössä. Kesä voisi tosiaan olla myös mukava ajankohta, niin voisi tutustua kylpylän oheispalveluihin ja ulkoilumahdollisuuksiin. Sateinen syksyinen sää ei ollut tähän paras mahdollinen.

  2. Bomballa oli kyllä aivan ihana asiakaspalvelu! Vein jo jonkin aikaa sitten ystäväni ja kummipojan kylpylälomalle, sviitti oli todella näppärä kahden lapsen kanssa ja talvella ulkoaltaat olivat tunnelmalliset. 🤗 Hieno paikka käydä, pitäisi käydä joskus toistekin! ^^

  3. On tullut käytyä sekä lapsena että nyt aikuisena. Edellisen kerran käytiin viime vai toissa syksynä ja oli kyllä pienoinen pettymys, että paikat oli kiinni parhaimpaan ruska-aikaan. Kierreltiin sitten tyhjässä Karjala-kylässä ja jäätiin voivottelemaan, kun kahvilakin oli suljettu. Toivottavasti ymmärtävät pidentää sesonkia syksylle 🙂

  4. Joskus lapsena kävin täällä pihassa kääntymässä, mutta oon kuullut niin paljon kehuja tästä paikasta että joskus haluaisin käydä. Matkamessuilla hypistelin heidän matkamessutarjousta ja kävin jo varaussivustolla, mutta jäi sitten vielä varaamatta. Syksy vois olla aika tunnelmallista aikaa mennä tuonne kylpemään! 🙂

  5. En ole koskaan käynyt vaikka siellä suunnalla on joskus liikuttu. Se kiinnostaisi kyllä kovasti sillä olen kuullut paljon kehuja, ja yleensä se karjalainen vieraanvaraisuus on kyllä ihan omassa luokassaan.. ja herkut. Näyttää kyllä houkuttelevalta myös tuo kylpylän puoli.

  6. Pohjois-Karjala on vähän turhan kaukana pääkaupunkiseudulta katsoen, mutta jos jostain (kumman) syystä tuolle suunnalle osuisi, niin toki tuo varmasti kannattaisi tsekata!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *