Ayia Napa Kypros majoitus

Faros, hotellivinkki Kyproksen Ayia Napaan

Innostun todella harvoin jakamaan majoitusvinkkejä, mutta nyt oli pakko! Ayia Napassa sijaitseva hotelli Faros oli kaikella tapaa niin huikea, että mielestäni se ansaitsi oman postauksensa. Toivottavasti joku Kyprokselle suuntaava tai sinne matkasta haaveileva huomaa tämän postauksen ja tarttuu vinkkiin!

Heti alkuun haluan muistuttaa, ettei kyseessä ole kaupallinen yhteistyö, vaan olen aidosti innoissani tästä majoituksesta. Olen aina ollut majoitusten suhteen hieman sellainen hällä väliä -tyyppi, mutta nyt kerrankin panostimme hotelliin ja se kyllä kannatti! Tämä oli nimittäin ensimmäinen reissu ikinä, kun hotellialueellakin oli mielestäni kiva hengailla. Normaalisti huoneessa tulee vaan nukuttua, mutta nyt viihdyimme hotellilla muutenkin.

Neljä syytä valita Faros-hotelli:

1. SIJAINTI. Faros sijaitsee keskeisellä pelipaikalla: Aivan ”takapihalta” löytyy huvipuisto ja edestä meri satamineen, hiekkarantoineen ja palveluineen. Lisäksi kaikki Ayia Napan tärkeimmät nähtävyydet (joista olen kirjoittanut täällä) sijaitsevat kävelymatkan päässä hotellilta. Sijainnistaan huolimatta Farosille ei kantautunut ääniä mitenkään häiritsevästi. Vain yhtenä iltana kuului musiikkia yhteentoista asti, mutta muuten saimme olla rauhassa.

2. ALLASALUE. Hotellilla on todella kiva allasalue, joka on jaettu järkevästi: löytyy lastenallasta, aikuisten allasta allasbaareineen sekä vielä yksi syvempi allas. Altaiden muodon ansiosta tuntuu siltä, että tilaa ja omaa rauhaa olisi jotenkin erityisen paljon. Päivisin allasalueella oli ruuhkaa ja kaikki tuolit varattuja, mutta silti vesialueella riitti edelleen tilaa. Altaat on myös sijoitettu niin, että niihin paistoi koko päivän aurinko, mutta kuitenkin jatkuvasti löytyi alueita, jotka olivat varjossa. Tämä oli erittäin hyvä juttu, sillä yli 40 asteen helteillä kaipasi välillä piilopaikkaa porottavalta auringolta.

3. HENKILÖKUNTA. Hotellin henkilökunta ansaitsee ehdottomasti omat fanfaarinsa. He tekivät kaikkensa, että viihtyisimme vielä vähän paremmin. He olivat esimerkiksi siivonneet porukkamme huoneet saapumispäivän aamuna, jotta pääsimme samantien huoneisiimme. Varsinainen huoneiden luovutus olisi alkanut kolmen tunnin kuluttua, mutta koska he huomasivat, että porukassamme oli pieniä lapsia, he halusivat, että pääsemme pitkän matkustuspäivän jälkeen heti huoneeseen. Henkilökunta myös auttoi meitä viikon aikana tavaroiden kantamisessa ja lasten viihdyttämisessä. Tuollaisia pieniä kivoja juttuja, joista kuitenkin tulee hyvälle tuulelle. Lisäksi he pitivät huolen, että muistimme juoda tarpeeksi ja lisätä aurinkorasvaa.

4. SIISTEYS. Enpä hetkeen ole ollut näin siistissä paikassa! Koko hotelli ikkunoita myöden puunattiin joka päivä, ja koko ajan joku oli kiillottamassa lattioita sen jälkeen, kun olit kävellyt ohitse. Vitsailimmekin mieheni kanssa, että hotellin lattioilta olisi voinut vaikka syödä. Myös allasalueesta pidettiin todella hyvää huolta, eikä siellä koskaan näkynyt mitään sinne kuulumatonta. Jopa puiden lehdet käytiin napsimassa usein heti niiden pudottua pois.

Faros tarkoittaa majakkaa

Sitten hieman Faros-sanan historiaa (jonka opin tältä ruotsalaisnaiselta): Faroksen majakka oli antiikin aikainen majakka Aleksandriassa Egyptissä. Se sijaitsi Faroksen saarella kaupungin sataman edustalla. Majakka rakennettiin noin vuosina 297–285 eaa., ja se oli valmistumishetkellään maailman kolmanneksi korkein rakennus. Se luettiin yhdeksi maailman seitsemästä ihmeestä. Majakan maine oli niin suuri, että sen seurauksena myös muita pienempiä majakoita alettiin kutsua nimellä faros. Sama sana tarkoittaa edelleen nykykreikassa majakkaa.

Sellaista tällä kertaa. Mikä on sun tärkein kriteeri majapaikkaa valitessa? Onko se kenties sijainti? Vai menetkö hinta edellä?

(4) Kommentit

  1. Kieltämättä kuulostaa oikein pätevältä tämä majapaikka! Me melkein menemme yleensä lähinnä sijainti edellä, vaikka auton kanssa usein matkustammekin. Tällöin myös järkevä autopaikkaa on meille tärkeä kriteeri. Yleensä hotelli ei ole meille erityisen tärkeä, mutta kyllähän sen tosiaan huomaa, kun hotelli on oikeasti laadukas ja siitä nauttii.

    1. Toi on ihan totta, että jos kohteessa on tarkoitus vuokrata auto, niin sijaintia tulee silloinkin katsottua tarkkaan. Samoin tuota autopaikkaa 🙂 Joskus Liettuassa valittiin hotelli, jossa ei ollut minkäänlaista parkkipaikkaa, ja aina kirottiin, kun piti kiertää miljoona kertaa kortteli ympäri ennen kuin saimme autolle jonkun paikan…

  2. Mukava lukea onnistuneesta majoituksesta. Meillä majapaikkojen valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat hinnan lisäksi se, että autolle on turvallinen parkkipaikka, kyseessä on mielellään studio. Ei tarvitse olla kaupungin keskustassa eikä yökerhoa vieressä. Hotelli, motelli tai AirBnb. Toisaalta harrastamme myös kodinvaihtoa, jo parikymmentä kertaa 14 vuoden aikana. Ensi viikollakin meille tulee espanjalaisperhe, jonka asunnossa Barcelonan kupeessa majailimme helmikuusssa. Tällä kertaa on eriaikainen vaihto, joten häivymme pariksi viikoksi sukulaisten nurkkiin. Juha

  3. Kyllähän tuo kivalta näyttää ja mukava aina saada hyviä majoitusvinkkejä vähän varaussivustojen arvosteluja syvemmältä! 🙂 Tuo allas-alue houkuttelee eniten tällaista vesipetoa, heh 😀 Täytyy pistää korvan taakse tämä jos joskus tuonne reissuun eksyn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *