bloggaaminen erikoispostaus

Tammi-kesäkuun suosituimmat postaukset

Mitä Reissukuumeesta luetaan? Törmäsin Meriharakka-blogissa postaukseen, jossa käytiin läpi alkuvuoden suosituimpia julkaisuja. Kaikenlaiset listaukset ovat mielestäni äärettömän mielenkiintoisia, ja nyt kun blogi on epävirallisesti kesälomalla (eli nautin kesästä kotona), ajattelin että tällainen voisi olla kivan kevyttä kirjoitettavaa ja luettavaa. Tässäpä siis blogin suosituimmat postaukset tammi-kesäkuulta:

1. Mitä tehdä Kreetan Rethymnonissa? 9 ideaa 

Rethymnonin postaukset ovat keikkuneet suosituimpien joukossa julkaisustaan asti. Tuntuu hassulta, että näin tuttu peruskohde on lukijoiden mielestä niin kiinnostava, mutta toki Kreeta itsessään on aina vaan hurjan suosittu kohde suomalaisten keskuudessa.

2. Yksitoista hauskaa faktaa ikisuosikki Kreetasta

Minulla on jo useamman vuoden ollut tapana tehdä aina ennen reissua postaus, jossa kerron kohdemaasta erikoisia faktoja. Rakastan itse kaikkia (turhiakin) nippelitietoja, joten siksi on kivaa, että yksi tällainen faktapostaus löytyy myös luetuimpien listalta.

3. Budjettipostaus: paljonko Norjan road trip maksoi?

Norja-postausten lukukerrat nousevat aina kesää kohden, vaikka viimeisimmästä Norjan roadtripista on aikaa jo useampi vuosi. Me pääsimme kaverini kanssa aikoinaan melko halvalla, enkä osaa sanoa, paljonko samanlainen reissu tänä päivänä mahtaisi maksaa…

4. Sopiiko Kreetan Rethymnon lapsiperheille?

Matkailu lasten kanssa tuntuu selkeästi kiinnostavan. Siksi onkin kiva, että pystyn aina toisinaan tarjoilemaan näkökulmaa ja vinkkejä myös tähän aihealueeseen liittyen, vaikka pääsääntöisesti matkustankin aikuisten kesken.

5. 10 kotimaan kohdetta, joissa haluan käydä kesällä

Tulen aina iloiseksi, kun blogista haetaan kotimaan kohteita. Tänä vuonna kirjoitin kymmenen kohteen listan ympäri Suomea ja se otettiin hyvin vastaan. Tykkään itsekin näistä koko maan kattavista julkaisuista, sillä sieltä voi paitsi poimia lähialueiden helmiä, myös innostua jostain hieman kaukaisemmasta kohteesta ja alkaa sitten suunnitella sinne reissua.

6. Noblessner ja Pohjala-tehas – Tallinnan trendikkäimmät alueet

Uskaltaisin veikata, että Tallinna löytyy usean suomalaisen jokavuotiselta reissulistalta. Siksi onkin kiva voida tarjota kaupungista jotain uutta ainaisten Vanhankaupungin ja Telliskiven vinkkien lisäksi. Liikennettä julkaisuun tulee myös Visit Tallin -sivustolta, joka nosti postauksen etusivulleen hieman postauksen julkaisun jälkeen.

7. Viikon Grönlannin-reissun kulut

Raha kiinnostaa aina – niin myös itseäni. Grönlantia pidetään kalliina paikkana (ja sitä se toki onkin), minkä takia uskon postauksen kiinnostavan. Itse haluaisin jo unohtaa, paljonko reissu lompakkoa rokotti! Ehkä hieman myös harmittaa, että tämä oli ainoa Grönlannin-postaus, joka nousi suosituimpien listalle…

8. Suuntana Venetsia? Kuusi vinkkiä kaupunkiin

Venetsia on klassikko, joten en yhtään ihmettele, että vinkkien perässä löydetään blogiin. Kaupunki yllätti meidät aivan täysin: olimme varautuneet jäätäviin ruuhkiin ja ylihintaisiin ruokiin, mutta saimme nauttia rauhasta ja kohtuuhintaisista aterioista. Vaikka toisin luulin, voisin ehdottomasti palata Venetsiaan uudelleen!

9. Visby on täydellinen kohde – myös lapsiperheille

Lasten, risteilyn ja uudehkon kohteen kombo selvästi kiinnostaa! Visby oli useamman vuoden omalla haavelistalla ja oli mahtavaa vihdoin tänä keväänä päästä toteuttamaan se. Vaikka reissu ei aivan putkeen mennytkään, rakastuin Visbyhyn palavasti ja haaveilen nyt jo uusintareissusta!

10. Auton vuokraus ulkomailla: mitä on hyvä huomioida?

Tämä postaus on yksi listan yllättäjistä. Juttu on puhtaasti täytepostaus, mutta sain siihen kivasti kerättyä tietoa sekä omista muistiinpanoista että muualta internetin ihmeellisestä maailmasta. On myös kiva huomata, että automatkailu (tai ainakin auton vuokraus kohdemaassa) kiinnostaa niin paljon!

Miltä listaus teidän mielestänne näyttää? Olisi mielenkiintoista kuulla, mitkä ovat olleet teidän tämän vuoden suosituimmat postaukset. 

(17) Kommentit

 1. Kreeta näyttääkin olevan varsin suosittu! Samoin ehkä vähemmän yllättäen useampi vinkkijuttu ja tietysti kulut kiinnostavat lukijoita aina. Pitää laittaa itsekin harkintaan, jos sitä tekisi tällaisen.

  1. Jep, Kreeta on ollut lukijoiden ykkönen kohta jo lähes vuoden 😀 Ja olisi mielenkiintoista lukea, mitkä teidän postauksista kiinnostavat eniten lukijoita! Toivottavasti siis tartutte haasteeseen 🙂

   1. Minustakin tosi tylsä, että Grönlantipostaukset ei nouse. No toisaalta itsestäänselvää, aikas harva perustyyppi edes haaveilee reissusta sinne. Minullakin Norja jutut kiinnostaa..

    1. Juu, noin se on, että ”tavallisemmat” kohteet on varmasti luetumpia, vaikka toisin luulisi. Itselläni on vieläkin kirjoittamatta postaus vuosi sitten tehdystä Lontoon reissusta, osittain ajan puutteenkin vuoksi, mutta myös siksi, että ”kaikkihan Lontoossa on olleet” — paitsi että ei ole. Itse olin just ekan kerran viime viikolla Dublinissa (jossa myös ”kaikki on olleet”) ja etsin tietoa ja fiilistä muiden blogeista.

     1. Tämä on totta, itsekin tulee usein etsittyä uusista kohteista tietoa juuri blogeista! Monet kerrat olen käynyt kurkkimassa kollegoiden postauksia ja saanut niistä tosi hyviä vinkkejä 🙂

    2. Joo, se on kyllä totta. On ollut karua huomata, ettei Grönlanti olekaan kaikkien unelmalistalla 😀 En ymmärrä!

 2. Vähän aiheen vierestä, mutta onko sulla siis lapsia? Oon jotenkin saanut sellaisen kuvan, että ei, mutta olen miettinyt asiaa joskus näiden lapsi-reissauspostausten yhteydessä 😀

  Ja pitipä ihan tsekata omat alkuvuoden luetuimmat:
  1. Vuokra-autolla Italiassa
  2. Italian kaunis Matera on maailman vanhimpia kaupunkeja
  3. Pohjois-Italian kierros: Ihastuttava Varenna Comojärvellä
  4. Viisi vierailun arvoista kohdetta Toscanassa
  5. Pohjois-Italian kierros: Viihtyisä Bergamo
  6. Rivieran 8 hurmaavaa kohdetta esittelyssä
  7. Minäkö inuiitti – Mitä geenitestit meistä kertovat?
  8. Pohjois-Italian kierros: Sirmione ja agriturismia koillisessa
  9. Balkanin road trip 6: Dubrovnik oli suuri pettymys
  10. Ihastuttava Balkan – 10 syytä matkustaa juuri nyt

  Näkyy ihan Instankin puolella, että Italia, Riviera ja Balkan on olleet koko kevään ja kesän matkailijatuttavien suosiossa, joten en ihmettele, että aiheet kiinnostaa myös suurta yleisöä. Suurin osa (noin 80 %) mun blogin liikenteestä tulee Googlen kautta.

  1. Mulla on useampi kummilapsi, joiden perheet tykkää reissata enemmän ja vähemmän. Matkaillaan siis välillä isolla ja epämääräisellä porukalla 😀 Eniten kuitenkin mieheni kanssa kahdestaan. Nuo lapsilomat on kuitenkin usein aika erilaisia kuin omat reissut muuten, joten siksi niistä tulee kirjoitettua.

   Ja tuosta listauksesta, mä käyn usein lukemassa sun Balkanin postauksia – ja nostattamassa roadtrip-kuumetta! 🙂

   1. Ah, asia selvä 🙂 Tuli itekin oltua huhtikuussa ekaa kertaa lapsi-reissulla, kun oltiin veljen poikien kanssa Tukholmassa. Nuorempi pojista täyttää syksyllä 10 ja vanhempi, mun kummipoika, nyt tässä kuussa 14.
    Ja hei, me lähetään parin kk päästä taas Balkanille, tosin tällä kertaa roadripillä vuorossa Bulgaria, Romania ja Serbia, joten ainakin luontopostauksia pitäis olla luvassa!

    1. Nää kummilasten kanssa toteutetut reissut on aina vähän… noh, erilaisia 😀 Meillä on vielä niin nuorta porukkaa (2-4), että välillä matkat tuntuu enemmän työltä kuin huvilta.

     Jään innolla odottelemaan Balkanin-postauksia! Bulgariaan katselen koko ajan lentoja, sillä jostain syystä se kiinnostelisi kovasti 🙂

 3. Tuo juttusi top10 myötäilee melkoisesti eniten käytyjä kohteita. Omien kirjoitusten suosikkina on myös Norja. Mutta visbykin on melko suosittu. Pitäisikö myös tarttua tähän….ehkäpä.

  1. Pitää ehdottomasti! Olisi mielenkiintoista päästä tutkailemaan, mitä muiden blogeista luetaan 🙂

 4. Kiitos linkkauksesta! Hyvin näyttää listasi heijastelevan, todennäköisesti, suomalaisten kiinnostusta eri kohteisiin. Itse olen aina tavannut vitsailla, että jos haluat lukijoita, niin kirjoita Tallinnasta – mutta taitaa Kreikka ja Italiakin käyvän 🙂

  1. Kiitos itsellesi hyvästä postausideasta 🙂 Ja hahhah, niinhän se taitaa olla! Hauska huomata, että kotoinen Tallinna on saanut Kreikasta haastajan 😉

 5. Olen myös huomannut, että raha kiinnostaa 🙂 Tämän vuoden kirjoittelussa oli minulla pitkä tauko isän hautajaisjärjestelyjen, oman sairastamisen ja Espanjan asuntomarkkinoiden koluamisen takia, joten ei ole paljon mitä listata. Veikkaisin että ykköseksi menee juttu Dharavin slummista. Pitää tutkia loppuvuonna asiaa ja tehdä ehkä vastaava postaus.

 6. Kreikka on niin suosittu matkailumaa, että ymmärtää hyvin miksi Kreikka-postaukset olivat niin suosittuja. Minun suosituin juttuni näyttää olevan Symin saari, mutta oletettavasti vain siksi, että siellä sattui katoamistapaus kesäkuussa.
  Tuo Grönlanti-postaus kiinnosti kovasti, mutta kovasti tuntuvat olevan retket hinnoissaan.

 7. Näyttää siltä, että Kreeta on monella tavalla suosittu, eli sen lukijamäärää en ihmettele ollenkaan. Toinen asia, mikä aina tuntuu blogipostauksissa nousevan luetuksi, on kustannuksista kirjoittaminen. Ilmeisesti reissaamisen hinta kiinnostaa aina ja myöskin jokainen vähän hakee sitä, miten matkoilla voisi toimia edullisemmin. Näin olen ainakin itse teksteissäni kokenut. Omista kirjoituksistani olen yllättynyt kahdesta suosituimmasta, en olisi kirjoittaessani uskonut, että ne jopa vuodesta toiseen joka kuukausi ja lähes joka päivä nousevat suosituimmiksi, eli ”Helsinki – Turku taukopaikat” ja ”Helsinki – Tampere taukopaikat”. Siksi kokeilin nyt heinäkuussa, luetaanko myös tekstiä ”Helsinki – Jyväskylä reitti ja taukopaikat” – onhan sitä luettu, saa nähdä alkaako nousta joka kuukausi Top kymppiin. Ehkä ei. Aila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *